Ο Ναός του Σολομώντα
22 Απριλίου 2021
Κολυμβήθρα Βηθεσδά . Η θεραπεία του παραλύτου .
23 Απριλίου 2021

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου – ”Η ΓΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ”

Στις 23 Απριλίου το 1616 έφυγαν από τη ζωή ο Θερβάντες και ο Σαίξπηρ. 

Στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995 αποφασίστηκε η 23η Απριλίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, στη μνήμη τους. Με αυτήν την απόφαση η UNESCO θέλησε να αποδώσει ένα φόρο τιμής στα βιβλία και στους συγγραφείς, ενθαρρύνοντας όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης 

Θερβάντες
Σαίξπηρ

Πρέπει να βάλουμε όλοι στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και μήνυμα μας ”Η ΓΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ” γιατί όσο περισσότερο διαβάζουμε τόσο περισσότερο μαθαίνουμε.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται με επιτυχία προσπάθειες για προώθηση της φιλαναγνωσίας και σ’αυτήν την προσπάθεια βοηθάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις,πολιτιστικοί και άλλοι φορείς .

Βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια ξεκινώντας από τα σχολεία και φτάνοντας στις οργανωμένες βιβλιοθήκες. Συναντάμε καθημερινά και ειδικά αυτή την περίοδο όπου υπάρχουν περιοριστικά μέτρα να ξεφυτρώνουν υπαίθριες βιβλιοθήκες σε στάσεις λεωφορείων , σε πάρκα , σε πλατείες.

Παρατηρούμε με χαρά όλους τους συγγραφείς παλιούς και νέους να έχουν ο καθένας κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον να μας παρουσιάσει και να μας πάρει μαζί του στο όμορφο ταξίδι του βιβλίου. Συναντάμε μέσα από τη γραφή τους προβλήματα και γεγονότα της καθημερινότητας , κοινωνικά , σχέσεων , ψυχολογικά τα οποία αποδίδονται με ρεαλισμό μέσα από τη μυθοπλασία με αποτέλεσμα κάθε βιβλίο να αποτελεί και ένα νέο μονοπάτι για σκέψη και αφύπνιση.

Εμείς εδώ στη ”Γωνιά Χαλάρωσης” σήμερα θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγγραφείς που σε κάθε τους πόνημα καταθέτουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους και το παραδίδουν στα χέρια των αναγνωστών , σε εμάς…Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους παρουσιάσουμε εδώ σήμερα από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η γωνίτσα μέχρι σήμερα και να τους ευχηθούμε καλές συγγραφικές διαδρομές με πολλές επιτυχίες. Σας ευχαριστούμε!!
Χριστίνα Κασάμπογλου – ”Από το Αϊβαλί στο Καβακλί”-εκδόσεις Ζενιθ

Ο Γιάγκος, άρχοντας στο Αϊβαλί, βλέπει στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς τη γυναίκα της ζωής του. Αντί χαράς, όμως, ο γάμος τους θα βαφτεί με θρήνο, αφού οι διωγμοί των Τούρκων θα τους τρέψουν σε φυγή. Στο ταξίδι τους αυτό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, μία συνάντηση θα αλλάξει οριστικά τη ζωή τους.

Τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς, ο γερμανικός ζυγός, ο ελληνικός εμφύλιος, αλλά πάνω απ’ όλα η ελπίδα για το αύριο, μπλέκονται σε αυτό το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα στοργικά, ξετυλλίγοντας το κουβάρι των ζωών τριών γενιών Ελλήνων. ΕΔΩ δείτε όλη τη συνέντευξη της Κας Κασάμπογλου

”Έλενα Τζαβάρα”- ”Άλικο Βελούδο”

Οκτώβριος 1940. Η Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η πρώτη πόλη που δοκιμάζεται από το μένος των κατακτητών στα χρόνια της κατοχής. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Πάτρα, στα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων και φθάνει μέχρι τα Αλβανικά σύνορα.

Η Άννα, ο Στάθης, η Χριστίνα, ο Λάμπης, η Έρρικα και πολλοί ακόμη, θα δοκιμαστούν μέσα από τις φλόγες του πολέμου και την ανείπωτη κακουχία. Αγωνίζονται με τόλμη και αυτοθυσία να γλυτώσουν από τα βόλια του εχθρού.

Με οδηγό την αγάπη, τη συμπόνια και την ενότητα, θα συνεχίσουν την πορεία τους στα δύσβατα μονοπάτια της ζωής. Ωστόσο, η δύναμη της αγάπης είναι ικανή να απαλείψει τον πόνο, την απώλεια, την πείνα και τη δυστυχία στα δύσκολα χρόνια της κατοχής;ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Τζαβάρα

‘‘Εύα Μαζοκοπάκη’’ ”Οι σκιές των Μουσών” – εκδόσεις Υδροπλάνο

Εννέα Μούσες σε παράλληλους αλλά όχι ταυτόσημους βίους, σε κοινό χωροχρόνο, με ανόμοια εξελικτική πορεία αλλά με ταυτόχρονη σφραγίδα επιλόγου. Και μια… Ελένη που κινεί τις ζωές των Μουσών ως αναντίρρητη ηγέτιδα της συντροφιάς τους.

Οικογενειακά μυστικά, ρημαγμένοι πόθοι, πτώσεις κι αναβάσεις σε ένα μονοπάτι ζωής με κοινό παρανομαστή πάντα μία Ελένη. Εκείνη, άραγε, την Ελένη… του φωτός ή του ολέθρου; Οι σκιές των Μουσών είναι εννέα. Θα διεκδικήσουν μήπως και τη δέκατη, τη δική τους… Ελένη, για να συμπληρωθεί με ζυγό αριθμό ο κύκλος τους; ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Μαζοκοπάκη

Δημήτρης Βαγενάς ”- ”Ο Επαγγελματίας”

Η ζωή του επαγγελματία δολοφόνου Νόα Σμιθ στις ΗΠΑ. Ένας ήρωας που είναι συναισθηματικά ανάπηρος και το μόνο που τον νοιάζει είναι ο εαυτούλης του. Ακόμα κι αν αυτό στοιχίζει τον θάνατο σε ανθρώπους που τον εμπιστεύονται, ή αθώους που μπαίνουν στο δρόμο του.ΕΔΩ όλη η συνέντευξη του Κου Βαγενά

Μαίρη Παναγιώτου  ‘’10 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΈΡΑ’’-εκδόσεις Υδροπλάνο

Ναύπλιο, το αγαπημένο Ανάπλι του 1940, τότε που ο πόλεμος, η κατοχή και ο εμφύλιος κατακρεουργούσαν ανθρώπους και συναισθήματα. Δυο νέοι, η Μαρία και ο Κωστής, ωριμάζουν αιφνίδια και εκβιαστικά. Ο έρωτας τους όμως ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνεις και διεκδικεί τον χρόνο του, για να ζυμωθεί και να φωλιάσει στις καρδιές.

Εκεί, στις δρομόσκαλες, τις στολισμένες με βουκαμβίλιες, μεταξύ των σκοτωμών και των διχασμών, το πείσμα και η θέληση κυριαρχούν και συγκλονίζουν. Στην Ελλάδα, μεταξύ 1940-1953, τότε που οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ραγδαίες και ο ρόλος της γυναίκας αποκτά άλλη διάσταση, αφού διεκδικείται πλέον το δικαίωμα ψήφου και το διαφορετικό ύφος στο ντύσιμό της, η σύγκρουση του συντηρητισμού και του φιλελευθερισμού αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της εποχής. ΕΔΩ ‘ολη η συνέντευξη της Κας Παναγιώτου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΗΜΕΟΝΟΓΛΟΥ ”«Το εγχειρίδιο ενός Jedi, πώς τα StarWars μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου». εκδόσεις iWRITE

Το Star Wars δεν είναι μόνο μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία, αλλά και ένας υπέροχος μύθος που μπορεί ν’ απαντήσει σε βαθύτερες ανησυχίες μας, μεταμορφώνοντας τη ζωή μας.

Αυτή η ιδιαίτερη πτυχή του αποκαλύπτεται στο Εγχειρίδιο ενός Jedi…
Αναλύονται οι πολλαπλές όψεις της Δύναμης (Ζωτική, Ενοποιητική, Φυσική & Κοσμική) και δίνονται πρακτικές-καθημερινές συμβουλές που μας διδάσκουν οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές. Παρουσιάζονται αναλυτικά μυστικές τεχνικές (τα διάσημα απ’ τους πολεμιστές Νίντζα kuji), που (ίσως…) χρησιμοποιούσαν και οι Jedi για να συνδεθούν με τη Δύναμη…ΕΔΩ όλη η συνέντευξη του Κου Ασημεόνογλου

Πηνελόπη Πιατουλάκη ‟Το τίμημα μιας ερωτικής βραδιάς”Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ‟Συμπαντικές Διαδρομές”

Έλενα Βεργή ή Ελπίδα; Μια νεαρή συγγραφέας έρχεται από την Αμερική στην Ελλάδα μαζί με τον μάνατζερ Στάθη Πολίτη, για την προώθηση των βιβλίων της και μια ώρα αργότερα, γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού άνδρα, που μόλις είχε αρραβωνιαστεί.

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, επιχειρηματίας. Ένας αινιγματικός άνδρας που όταν συνεργάζονται την περιστοιχίζει με διαρκεί φροντίδα αδιαφορώντας για τα σχόλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη συχνή παρουσία της αρραβωνιαστικιάς του. Τα λόγια του κρύβουν υπονοούμενα που την προβληματίζουν και την μπερδεύουν.

Η φιλική σχέση του μαζί της κάτι κρύβει… γιατί κάτι ψάχνει διαρκώς να βρει πίσω από τα λόγια της. Τι αναζητά, στο πρόσωπο μιας νέας κοπέλας που τη γνώρισε τη βραδιά των αρραβώνων του με τη Δήμητρα Δελή;Στάθης Πολίτης, Έλενα Βεργή. Μια ουσιαστική σχέση ζωής μέχρι που εκείνη ανακαλύπτει τι είχε διαπράξει εις βάρος της στο παρελθόν… Δεν συγχωρεί το σφάλμα του που φέρνει στην επιφάνεια τους χειρότερους εφιάλτες της και τον διαγράφει μαζί με τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου! ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Πιατουλάκη

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΤΖΗ-  ‘’ Η λίμνη με τις Νεράιδες’’εκδόσεις Πηγή

Κατά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, μια ομάδα νεράιδων περνά το μυστικό πέρασμα που ενώνει τον νεραϊδόκοσμο με τη λίμνη του βασιλείου των λωτανθών. Ο σκοπός τους είναι να μαζέψουν τα κόκκινα άνθη των λωτών για τη νεραϊδόσκονη και το φεγγαρόνερο, που αποτελεί πηγή δύναμης για τον κόσμο τους.

Καθώς χορεύουν ανυποψίαστες, δέχονται επίθεση από την κακόβουλη Κλειώ, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις νεραϊδένιες δυνάμεις, για να αποκαταστήσει το παραμορφωμένο πρόσωπο της κόρης της. Η Νεφέλη και η Μελένια παγιδεύονται, ενώ η δασκάλα τους Ευρυδίκη μεταμορφώνεται σε βράχο.

Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντά στη λίμνη τη Νεφέλη, να κλαίει μπροστά στην πετρωμένη δασκάλα της. Συνειδητοποιεί πως είναι η άγνωστη κοπέλα που για ανεξήγητο λόγο έβλεπε στα όνειρά του και ανακαλύπτει πως είναι μια παγιδευμένη νεράιδα. Μαζί θα περάσουν μια παραμυθένια περιπέτεια για να ελευθερωθεί και να επιστρέψει στον νεραϊδόκοσμο.

Ένα μεγάλο μυστικό που καλύπτει το παλάτι θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή του πρίγκιπα. Αυτή τη φορά θα είναι η Νεφέλη που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο. Ένας χείμαρρος από αποκαλύψεις, συνωμοσίες και ίντριγκες μέσα στο παλάτι, θα φέρουν στην επιφάνεια μυστικά που θα ταράξουν συθέμελα τη ζωή του.ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Καλατζή

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΡΑΣΟΥΛΕΑ- ”Το άγγιγμα της μοίρας” ,εκδόσεις ΑΥΡΑ

Ένα μυστηριώδες ημερολόγιο φέρνει τον Κρις αντιμέτωπο με ένα τρομερό οικογενειακό μυστικό, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή για ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης που στο τέλος του, τίποτα δε θα είναι πια, το ίδιο.

Μια αναζήτηση που ελπίζει ότι θα του δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αναπάντητα ερωτήματα που τον κατακλύζουν από παιδί, όσο και για το πρόσωπο μυστήριο που στοιχειώνει τον νου και την ύπαρξή του. Μια ιστορία ελπίδας και αυτοθυσίας από το παρελθόν, είναι άραγε ικανή, σε συνδυασμό με τον απόλυτο έρωτα -που ακούει στο όνομα Νάντια,- να γίνουν οι σύμμαχοι του Κρις σε αυτό το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι; Θα είναι αυτοί που θα του δώσουν δύναμη, εκεί που η παράνοια κονταροχτυπιέται με τη λογική; Θα καταφέρουν μαζί με τη νεαρή Νάντια, να συμπληρώσουν όλα τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ της ιδιόμορφης οικογενειακής του ιστορίας; ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Ταρασουλέα

ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ – ‘’Το πιο μελωδικό ρεφρέν’’εκδοσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ

Μια ιστορία με όχημα τη μουσική που συντροφεύει την καθημερινότητά μας.
Ένα love story. Δεκαπέντε τραγούδια για δεκαπέντε κεφάλαια.

Δυο ήρωες, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη λατρεμένη Αθήνα, με τα σωστά τους, τα λάθη τους και τις υπερβολές τους.

Κάθε κεφάλαιο εμπνευσμένο και από ένα τραγούδι μελωδικό όσο και η ίδια η ζωή. ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Ελευθεριάδου

Γιώτα Μπατιστάτου-  ‘’Το δώρο της ζωής’’ , εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Ο Ορέστης βρίσκεται καθηλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του με σπασμένο πόδι, ολομόναχος. Έχει πέσει θύμα της εκδικητικότητας μιας πρώην συντρόφου με αποτέλεσμα να χάσει και τη δουλειά του.

Δεν έχει συγγενείς, ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει. Εκεί που νιώθει ανήμπορος και βλέπει με θλίψη τη μια ατυχία να διαδέχεται την άλλη, του χτυπά την πόρτα μια πανέμορφη κοπέλα…ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Μπατιστάτου

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ- ‘’Ανέφαλα Αγρίμια’’, εκδόσεις Υδροπλάνο

«Ανέφαλα κι αγρίμια μοιάζουνε! Δε νταγιαντούνε χαλινάρι», έλεγε η γιαγιά Κιράζ και δεν είχε άδικο, αφού ο μικρός Οδυσσέας Αρχοντάκης, από το Λευκοχώρι, ένα πεδινό χωριό της Κρήτης, ένα σκέτο αγρίμι είναι στ’ αλήθεια! Αετόπουλο με δυο φτερά στην πλάτη, που τα ξεδιπλώνει μεγαλώνοντας και πετά στα σύννεφα.

Μ’ ένα ηχηρό «μπορώ» κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Φοιτά στη Σχολή Ικάρων και γίνεται πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Παντρεύεται τη Φανή, μα περνώντας τα χρόνια συνειδητοποιεί πως ο έρωτάς του για εκείνη δεν ήταν παρά μια αυταπάτη. Η μετάθεσή του από τα Χανιά στην Κύπρο αλλάζει ριζικά τη ζωή του, ενώ ένα έγκλημα στα Λιχαδονήσια Ευβοίας τα ανατρέπει όλα.

Ο έμπορος Καρτάλ Ντεμίρ, η νεραϊδογέννητη Ντεφνέ, ο στρατηγός Ομέρ Ασλάν, χαράζουν μοιραίες πορείες. Η αγωνία της μάνας αφοπλίζει ψυχές. Η λεβεντιά και η ανδρειοσύνη του πατέρα γεννά ιδανικά κι αξίες. Η θέληση και το πείσμα του παιδιού να κυνηγήσει τα όνειρά του και να φτάσει ψηλά, παρόλα τα εμπόδια, σηματοδοτούν τη δύναμη του ανθρώπου. ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Παπαδάκη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ ”ΡΩΓΜΗ”- εκδόσεις Υδροπλάνο 

Η Ζωή είναι μια νεαρή μουσικός, που για κάποιο λόγο βιώνει έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη. Ένα όνειρο που ζωντανεύει κάθε βράδυ και την αναστατώνει. Η ίδια γίνεται η ηρωίδα του ονείρου της. Ζει την ημέρα του γάμου της με τον αγαπημένο της τον Ανδρέα. Στο τέλος αυτής της όμορφης βραδιάς ένας νεαρός στην προσπάθεια του να τους ληστέψει πυροβολεί τον Ανδρέα και αυτός ξεψυχά μέσα στην αγκαλιά της.

Ένας πόνος αφόρητος την κυριεύει. Ζει με όλες της τις αισθήσεις ένα όνειρο, που δεν έχει καταλάβει πως έχει δημιουργηθεί, από πού προέρχεται και τι προμηνύει. Ο Ανδρέας είναι γι’ αυτήν ένας ξένος και όμως τα συναισθήματα που νιώθει γι’ αυτόν είναι τόσο δυνατά, που ο χαμός του αρχίζει να επηρεάζει την πραγματική της ζωή.

Ο εφιάλτης την οδηγεί στα σκαλοπάτια του ψυχοθεραπευτή. Μέσω της ύπνωσης θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει όλα αυτά που για εκείνη είναι τόσο θολά. Με την ηλικιακή αναδρομή θα βγουν στο φως πληγές που είχε καλά κρυμμένες μέσα της. Παιδικά τραύματα που έμειναν για πάντα ανοιχτά. Η σχέση των γονιών της, σκηνές που αποτυπώθηκαν από τα παιδικά της μάτια. Και όλα τα κομμάτια του παζλ, θ’ αρχίσουν να παίρνουν σιγά, σιγά την θέση τους. Όχι όμως για πολύ.

Η ψυχή της θα ξαποστάσει για λίγο. Ο εφιάλτης θα ξεθωριάσει, μέχρι την στιγμή που θα αντικρίσει εκείνον. Τον άντρα των ονείρων της, τον άντρα του εφιάλτη της με σάρκα και οστά.ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Ψαραδέλλη

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΑΓΚΑ-  ”Ο Προσκυνητής” εκδόσεις Υδροπλάνο

 Ένα νησί, του οποίου το χώμα κρύβει προαιώνια μυστήρια κι ένας έρωτας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή που ταξιδεύει απάνω στο βέλος του χρόνου, με τάμα την ψυχή του κι ένα περιδέραιο από εφτά ρόδια. Ένα κρυμμένο μυστικό, το σύμβολο της αθανασίας.

Τρεις μισοί έρωτες, τρεις μισές καρδιές που ακόμα ανασαίνουν η μία την άλλη. Άνθρωποι που έζησαν στο παρελθόν και ακόμα ψιθυρίζουν την ιστορία τους και τον έρωτά τους, ακόμα καίνε με τη φλόγα τους… Με αφετηρία το νησί της Σάμου, οι ζωές τους ανακατεύονται και το χτες συναντά το σήμερα, σε ένα καρμικό ταξίδι στον χρόνο… Άλλωστε, τους μεγάλους έρωτες δεν μπορεί να τους νικήσει ούτε ο θάνατος. ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Σκαμάγκα

Άρτεμις Παπανδρέου- Ίσκιοι στο Φως εκδόσεις Μ. Σιδέρης.

Ο φόβος της σκιάς του την είχε γραπώσει στα νύχια του. Η λογική της, στην αρχή, αντιστεκόταν σθεναρά. Όμως η αντίδραση έγινε θυμός, ο θυμός ενοχή και η ενοχή απόγνωση που θόλωσε το βλέμμα. Η απελπισία είχε τυλίξει γύρω της ένα μαύρο σεντόνι και στραγγάλιζε κάθε κύτταρο του μυαλού της. Μα, μέσα της, η ψυχή σάλπιζε ελευθερία.

Μια απόλυτη στιγμή παράνοιας την έφερε αντιμέτωπη με την ψυχρή ανάσα του θανάτου. Το επεδίωξε. Τότε, όμως, η ζωή όρισε τους δείχτες του ρολογιού της να κινηθούν αντίστροφα. Μηδένισε το κοντέρ της. Και πήρε να μετρά από την αρχή. Με καινούργια νήματα στον αργαλειό της, με νέα υφάδια και στημόνια ξεκίνησε να υφαίνει όνειρα, να υφαίνει χαρά, έρωτα, δημιουργία… Ξεκίνησε να τη ντύνει, επιτέλους, με χρώματα… Οι ίσκιοι που την κυνηγούν, όμως, θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φως; Ή μήπως θα γίνουν χειρότεροι κι από εφιάλτες; ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Παπανδρέου

ΗΡΑ ΒΛΑΧΟΥ- ”GEMINI”, εκδόσεις Υδροπλάνο

Δύο δίδυμα αδέλφια λοιπόν, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, ενώ έχουν ψυχρανθεί, συναντιούνται μετά από είκοσι χρόνια και προσπαθούν να κρύψουν τα μυστικά που έχουν δημιουργήσει όλον αυτό τον καιρό που ήταν χώρια. Τίποτα όμως δεν μένει κρυφό για πάντα…

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στην Κτιμένη, ένα χωριό στην Καρδίτσα στο οποίο έτυχε να βρεθώ λίγα χρόνια πριν, και με μάγεψε τόσο η ομορφιά του που ήθελα – όσο δύσκολο κι αν είναι – να την αποτυπώσω στο συγκεκριμένο βιβλίο. ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Βλάχου

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΟΜΗΝΑ -”Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας” , εκδόσεις Υδροπλάνο

Τρεις γυναίκες, με διαφορετικό ρόλο. Η Ήλια παράγει σαπούνια ταξιδεύει ώστε να ανακαλύψει μοναδικά αιθέρια έλαια στην μεσόγειο. Ρισκάρει στην ρουλέτα, συστήνετε με την Ιντερπόλ, συναντά τον διπλωμάτη Μαρτσέλλο.

Η Γκαμπριέλα για κάποιο λόγω ποζάρει στην Γένοβα, για τον πολίτικο και γλυπτή Φράνκο. Και η Λαουρα από το Άντζιο, αποφασίζει να δώσει μια λύση στην υπόθεση που τις ταλαιπωρεί. Μια μικρή ιστορία από την ανταλλαγή πληθυσμού του ‘22 ξεπήδα, και εξελίσσετε στο ποτάμι του Έβρου. ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας Κορομηνά

Ελάτε στην όμορφη παρέα μας στο Facebook

Comments are closed.