Το Τράμ το Τελευταίο…Η ιστορία του τραγουδιού!!
2 Μαρτίου 2021
Bruges ΒΕΛΓΙΟ -Βόλτα στο κανάλι
3 Μαρτίου 2021

Πιστεύω ότι η μοίρα ενός ανθρώπου είναι μέχρι ενός σημείου προδιαγεγραμμένη

Να καλωσορίσουμε στην παρέα μας μια νέα συγγραφέα τη Δήμητρα Ταρασουλέα και να ευχηθούμε καλοτάξιδο το πρώτο σου βιβλίο και καλή πορεία σ’ αυτό το τόσο δημιουργικό σου εγχείρημα που άρχισες στον όμορφο κόσμο του βιβλίου.Πως ξεκίνησε η πορεία σου ως συγγραφέας , ποιο ήταν το κίνητρο;

Εικόνες και ερεθίσματα από την Μεσσηνιακή Μάνη, μαζί με ιδέες και σκέψεις που ξεκίνησαν να γράφονται σε χαρτί, κατέληξαν σιγά σιγά να γίνουν βιβλίο.

Το άγγιγμα της μοίρας” , αυτό είναι το πρώτο σου έργο και θα ήθελα να μας πεις λίγο γι’ αυτό.

Είναι όντως το πρώτο μου βιβλίο. Θα το χαρακτήριζα αισθηματική περιπέτεια, μια ιστορία όπου κυριαρχούν η Αγάπη και ο Έρωτας, με έντονα στοιχεία φανταστικού και αστυνομικού σασπένς.

Πως εμπνεύστηκες την ιστορία των ηρώων σου;

Οι ιστορίες των ηρώων μου που είναι αρκετοί, είναι αλληλένδετα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Δεν ξέρω να πω πως τους δημιούργησα. Ξεκίνησα να γράφω και ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Από την αρχή είχα άποψη μόνο για το νεανικό ζευγάρι που ζει στο σήμερα…Ήξερα ότι θα είχε σχέση με την Μάνη και φυσικά με την αινιγματική πυραμίδα του Ταϋγέτου….

Ο άνθρωπος πιστεύεις ότι έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του μέσα από τις επιλογές του ή ότι και να κάνει αργά ή γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπος με τη μοίρα του;

Πιστεύω ότι η μοίρα ενός ανθρώπου είναι μέχρι ενός σημείου προδιαγεγραμμένη. Από εκεί και πέρα του δίνεται η δυνατότητα στο διάβα της ζωής, να προσπαθήσει να την βελτιώσει. Είναι στο χέρι του με τις πράξεις του να επηρεάσει τις εξελίξεις θετικά ή αρνητικά.

Πιστεύεις στο ‘’για πάντα’’ ή στο ‘’όσο μας επιτρέπει η ζωή’’;

Πιστεύω στο « για πάντα» όσο εξαρτάται από εμάς από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ….αρρώστια…θάνατος.

Μέσα στο ‘’ άγγιγμα της μοίρας ‘’ θα βρούμε να συνυπάρχουν το ρεαλιστικό με τη φαντασία;

Στην υπόθεση του βιβλίου μου συνυπάρχουν στα σίγουρα ο ρεαλισμός με την φαντασία. Μόνο που η φαντασία έχει το πλεονέκτημα!

Τι θα μπορούσε να σε εμπνεύσει τόσο για να γίνει αφορμή να ξεκινήσεις να γράψεις ;

Βασική πηγή έμπνευσης για μένα είναι ο έρωτας και η αγάπη ενός ζευγαριού, δύο εξίσου δυνατά συναισθήματα. Στο πρώτο υπάρχει ένταση, πόθος, πάθος…στο δεύτερο το θαύμα της συντροφικότητας, ζεστασιά, γλύκα, κατανόηση.

Αγαπημένοι συγγραφείς σου;

Αγαπημένοι συγγραφείς πολλοί…Ξεκίνησα με Κ. Οικονόμου, Ε. Ευσταθίου….συνέχισα με Ε. Αντωνίου,

Κ. Κρομμύδα…και πιο πρόσφατα με Ε. Τζαβάρα, Π. Πιατουλάκη.

Από ξένους Johanna Lindsey και Κρις Κουζνέσκι…κ.α. Φυσικά η λίστα ονομάτων είναι ατελείωτη!

Με τι χαλαρώνει η Δήμητρα μετά από μια δύσκολη μέρα;

Μετά από μια δύσκολη μέρα η χαλάρωση έρχεται με άραγμα στην πολυθρόνα και διάβασμα αγαπημένων βιβλίων παρέα με μια ΙΟΝ Αμυγδάλου.

Θα ήθελα για επίλογο ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο σου και σ’ ευχαριστώ που ήσουν παρέα μας!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε το κομμάτι του βιβλίου που διάλεξα για σας!

….. Ο Κρις τις τελευταίες ώρες διάβαζε και ξαναδιάβαζε το γράμμα, προσπαθώντας να εμπεδώσει τα γραφόμενα. Χαζεύοντας το ταβάνι, ένιωθε σαν η ζωή του να είχε ακινητοποιηθεί. Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά αργά. Το μυαλό του αρνείτο να δουλέψει. Τι κεραμίδα ήταν αυτή που είχε πέσει στο κεφάλι του;

…..Το φως της μέρας διαδέχτηκε το βαθύ σκοτάδι της νύχτας, όταν ο οργανισμός του άρχισε ν’ αντιδρά στην κατατονία που είχε πέσει. Λεπτό το λεπτό, ώρα την ώρα, άρχισε να επανέρχεται και να συνειδητοποιεί την εξωπραγματική κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί…..

…Του είχε ανατεθεί ένα έργο κι έπρεπε να τα καταφέρει να εκπληρώσει τα σχέδια που είχαν γίνει ερήμην του.

Comments are closed.