Παρίσι- εικονική περιήγηση στην πόλη του φωτός…Paris the city of light
9 Μαρτίου 2021
Άρωμα Ανατολής…στο τραπέζι μας!!
10 Μαρτίου 2021

ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ – ‘’Το πιο μελωδικό ρεφρέν’’… ”Τα βιβλία είναι το ιδανικότερο μέσο για να ταξιδέψουμε, σε μια εποχή που τα ταξίδια απαγορεύονται.”

”Τα βιβλία είναι το ιδανικότερο μέσο για να ταξιδέψουμε, σε μια εποχή που τα ταξίδια απαγορεύονται.”

Η Μαίρη Ελευθεριάδου είναι μια νέα γυναίκα και ηλικιακά και στο χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα έχουμε τη χαρά να την φιλοξενούμε στη ‘’Γωνιά Χαλάρωσης ‘’ και να τη γνωρίσουμε.Καλώς ήρθες Μαίρη και ευχόμαστε καλή συγγραφική πορεία και καλοτάξιδο το πρώτο σου βιβλίο ‘’Το πιο μελωδικό ρεφρέν’’

Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια και για την τιμή που μου κάνατε να μιλήσω στο υπέροχο σας site.

Στο βιβλίο σου μιλάς για εναν τέτοιον έρωτα και θέλω να μου πεις λίγο για την υπόθεση.

Λοιπόν είναι μια ιστορία που πρωταγωνιστούν δυο νέα παιδιά, ο Πέτρος και η Ηλέκτρα που ερωτεύονται πρώτη φορά στην Αθήνα. Κάθε κεφάλαιο έχει τίτλο από ένα γνωστό και αγαπημένο τραγούδι και συνταιριάζει με την πλοκή. Ωστόσο, δεν εστιάζει μόνο στον έρωτα αλλά και στην φιλική και επαγγελματική ζωή των ηρώων. Ελπίζω οι αναγνώστες να ταξιδέψουν διαβάζοντας το.

Παρατηρούμε ένα πάντρεμα της λογοτεχνίας με τη Μουσική. Δύο τέχνες διαφορετικές αλλά συγχρόνως αλληλένδετες;

Η λογοτεχνία και η μουσική αποτελούν τις πιο αγαπημένες μου τέχνες. Πιστεύω ότι είναι αλληλένδετες καθώς τα τραγούδια δημιουργούνται από στίχους και οι στίχοι ενίοτε προέρχονται από ποιήματα. Και γενικότερα οι τέχνες δημιουργούν υπέροχα «παντρέματα» όπως πχ. η μουσική με τον κινηματογράφο δηλαδή τα μιούζικαλ.

Διαβάστε τη συνέντευξη του σεναριογράφου ”Το σόι σου” Νίκου Μήτσα

Συμφωνείς ότι κάποια τραγούδια έχουν όνομα και μορφή αρκεί να κλείσεις τα μάτια;

Συμφωνώ απόλυτα ότι μπορεί ένα συγκεκριμένο τραγούδι να μας θυμίσει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι λες και η ζωή μας ντύνεται μουσικά με soundtrack τα τραγούδια που μας εκφράζουν περισσότερο. Επίσης, πιστεύω ότι μπορούν να μας ταξιδέψουν και στον χρόνο καθώς όταν ακούμε ένα τραγούδι που ακούγαμε στην παιδική μας ηλικία ή σε κάποιες διακοπές θα θυμηθούμε εκείνη την δεδομένη στιγμή. Και αυτό είναι κάτι μαγικό.

Και τα βιβλία, είναι η τροφή του μυαλού για σκέψη αλλά και για ταξίδια σε συγκεκριμένους τόπους ,εκεί που ορίζει η καρδιά μας ;

Τα βιβλία είναι το ιδανικότερο μέσο για να ταξιδέψουμε, σε μια εποχή που τα ταξίδια απαγορεύονται. Ονειρευόμαστε, ταυτιζόμαστε, σκεφτόμαστε και βρίσκουμε καταφύγιο σε αυτά. Η αγάπη για τα βιβλία είναι το πιθανότερο πως με ώθησε στην συγγραφή.

Διαβάζοντας τον τίτλο του βιβλίου μου έρχεται ακόμη ένα σοφό που διάβασα…όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτά που νιώθει η ψυχή…Όταν υπάρχει λοιπόν έρωτας και πόσο μάλλον αν είναι ο πρώτος ,πως θα τον παρομοίαζες

Θα δανειστώ τον τίτλο του πρώτου μου κεφαλαίου, το τραγούδι Absolutebeginners (απόλυτα αρχάριοι) του David Bowie. Οι στίχοι του λένε για έναν πρωτόγνωρο έρωτα που ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δίχως να έχεις ιδέα για το τι είναι ακριβώς. Και αυτή είναι και η ομορφιά του πρώτου έρωτα, η αθωότητα και το ολοκαίνουργιο φάσμα δυνατών συναισθημάτων που σου ξυπνά. Θα τον παρομοίαζα λοιπόν, με αυτό το τραγούδι και ως κάτι ξεχωριστό που χαράσσεται στην καρδιά σου που το θυμάσαι με τρυφερότητα σαν ένα πολύτιμο δώρο.

Τι είναι η συγγραφή για τη Μαίρη;

Η συγγραφή για εμένα είναι ένας ιδανικός τρόπος έκφρασης. Με χαλαρώνει, μου δίνει κίνητρο για έμπνευση ενώ αγαπώ και την σχέση που χτίζεται ανάμεσα στον συγγραφέα και στους αναγνώστες. Έχω την τύχη οι δικοί μου άνθρωποι να συμμερίζονται την αγάπη μου για την συγγραφή και μπορούμε να συζητάμε πολύ τακτικά για την πλοκή και τους ήρωες.

εικονική περιήγηση στη Δρέσδη

Μπορείς να μου πείς αν έδινες έναν τίτλο τραγουδιού για τη μέχρι τώρα πορεία της ζωής σου , ποιός θα ήταν αυτός;

Η επιλογή είναι δύσκολη γιατί έχω πολλά αγαπημένα τραγούδια που με εκφράζουν. Θα ήθελα σίγουρα να είναι κάποιο που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ονείρων στο περιεχόμενο του γιατί έχω δίπλα μου υπέροχους ανθρώπους που με στηρίζουν στα όνειρα μου. Θα πω το Dancingqueen των Abba ένα από τα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα τραγούδια που έχω ακούσει.

Ένα ταξίδι που σου έχει μείνει ή κάποιο που θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;

Λατρεύω τα ταξίδια, αποτελούν μια μεγάλη πηγή έμπνευσης, ανοίγουν τους ορίζοντες και πάντα ανυπομονώ για το επόμενο. Λίγο παραπάνω μου έχουν μείνει οι διακοπές σε νησιά στην Κεφαλονιά, στην Άνδρο, στη Σύρο και στην Ύδρα που είχα περάσει υπέροχα. Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Κρήτη και την Θεσσαλονίκη και σίγουρα από το εξωτερικό την Γαλλία (καθότι και καθηγήτρια γαλλικών), την Ιταλία και την Ισπανία.

Και για το τέλος θα ήθελα να στείλεις ένα αισιόδοξο μήνυμα στην παρέα μας , εδώ στη γωνίτσα μας!

Είστε μια υπέροχη ομάδα που δίνει βήμα στους καλλιτέχνες αλλά και μας μαθαίνει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Εύχομαι να είστε καλά, και να συνεχίσετε να έχετε πάντα έμπνευση και διάθεση για δημιουργία!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το πιο μελωδικό ρεφρέν είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Comments are closed.