Βηθλεέμ: Ο τόπος που γεννήθηκε ο Ιησούς- ”Στα μονοπάτια του Ιησού”
19 Απριλίου 2021
Το Πέτρινο Γεφύρι της Παλαιοκαρυάς/Stone bridge of Paleokarya
20 Απριλίου 2021

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΟΜΗΝΑ -”Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας”

Καλώς ήρθατε στη ‘’Γωνιά Χαλάρωσης’’ και καλοτάξιδο το νέο σας πόνημα ‘’Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας’’ από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Δώστε μας λίγα στοιχεία για την πλοκή του;

Τρεις γυναίκες, με διαφορετικό ρόλο. Η Ήλια παράγει σαπούνια ταξιδεύει ώστε να ανακαλύψει μοναδικά αιθέρια έλαια στην μεσόγειο. Ρισκάρει στην ρουλέτα, συστήνετε με την Ιντερπόλ, συναντά τον διπλωμάτη Μαρτσέλλο. Η Γκαμπριέλα για κάποιο λόγω ποζάρει στην Γένοβα, για τον πολίτικο και γλυπτή Φράνκο. Και η Λαουρα από το Άντζιο, αποφασίζει να δώσει μια λύση στην υπόθεση που τις ταλαιπωρεί. Μια μικρή ιστορία από την ανταλλαγή πληθυσμού του ‘22 ξεπήδα, και εξελίσσετε στο ποτάμι του Έβρου.

Στο βιβλίο σας μιλάτε για τον έρωτα , την αγάπη , κάνετε έναν ύμνο στον έρωτα αλλά με αλήθειες…απομυθοποιείτε τα ροζ συννεφάκια και τις καρδούλες και κάνετε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση;

Και ναι και όχι. Προσπάθησα να το δώσω σύμφωνα με την εποχή που αναφέρετε. Στο βιβλίο μου μιλώ για τον έρωτα, υπό συνθήκες. Όπως η απόσταση, και ότι συνεπάγετε, την ιδιαιτερότητα κάποιων επαγγελμάτων όπως του διπλωμάτη του πολιτικού, και το απόρρητο. Μοιραία υπάρχουν μυστικά που μπορεί να μην αφορούν το ζευγάρι αλλά η φαντασία και η ανασφάλεια του έρωτα εκτροχιάζουν την φαντασία. Παρεξηγήσεις και μισά λόγια, παραποιούν την αλήθεια.

Έρωτας όμως δεν είναι μόνο το συναίσθημα που αναπτύσσουμε για κάποιον άλλον , μπορεί να είναι για τη δουλειά μας , για κάτι που θέλουμε να δημιουργήσουμε..εν ολίγης πρέπει να ερωτευτούμε καθετί που θεωρούμε σημαντικό στη ζωή μας;

Ναι πιστεύω ότι όταν κάτι είναι σημαντικό για εμάς λειτουργούμε με αγάπη πάθος αφοσίωση, αγωνιά, για την μοίρα του, μας δίνει όμοια συναισθήματα, μοιάζει δηλαδή με έρωτα. Καθώς πλημυρίζουμε χαρά, απογοήτευση, φόβο, και πληρότητα.

Τρεις οι ηρωίδες του βιβλίου . Θέλετε λίγο να μας τις περιγράψετε;

Νομίζω ότι είναι τρεις γενεές ηρωίδες, που στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την ζωή ακουμπούν τα όρια τους. Δοκιμάζονται, σε καταστάσεις που δεν είχαν φανταστεί,, και προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, ανάμεσα στην αγάπη για την οικογένεια, τον έρωτα, την δημιουργία, και τις πιεστικές ανάγκες που προκύπτουν.

Έχετε συμπεριλάβει προσωπικά συναισθήματα μέσα στο βιβλίο σας;

Μοιραία ξεπηδούν, κάποια, δικά μου συναισθήματα, ήταν η συντροφιά μου και τους ακολούθησα τέσσερα χρονιά. Τους συμμερίζομαι σε ένα βαθμό, γιατί η πραγματικότητα τους είναι εικονική, και όχι πραγματική. Είναι υπέρ ήρωες, δεν ακολουθούν τις δίκες μας βιολογικές ανάγκες. Δεν ταυτίζομε μαζί τους, μιλάμε για διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν έχω πάει ποτέ στο καζίνο, δεν πίνω, δεν έχω την ζωή τους, και δεν έχω συμπεριλάβει, δικά μου συναισθήματα, με αυτήν την έννοια, δηλαδή ανάλογων βιωμάτων.

Σε εκείνους που δεν πιστεύουν πλέον στον έρωτα τι συμβουλή θα δίνατε;

Θα έχουν τους λόγου τους που δεν πιστεύουν. Δεν έχω κάτι να τους συμβουλέψω, ο κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά. Ο κάθε ερωτάς ίσως και να προβάλει άλλες πλευρές μας. Άλλες μας τρομάζουν, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας. Κάποιες φορές μπορεί να θέλουμε να διορθώσουμε να βελτιώσουμε αυτήν την μοναδική πρώτη μας σχέση με την μητέρα μας. Υπάρχουν πολλές θεωρίες εγώ ασπάζομαι αρκετές. Στον Ιππόλυτο η Θεά Αφροδίτη, μιλά για τον έρωτα, απαντώντας και στην Άρτεμη. Νομίζω ότι δίνει πολλές απαντήσεις.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε λίγο για το λειτούργημα που κάνετε , είστε εργοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην παιδική εργοθεραπεία στο τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο νοσοκομείο του Βόλου..Ποια τα συναισθήματα στην καθημερινή σας επαφή με τα παιδιά με αυτήν σας την ιδιότητα;

Κυρία Κορομήνα ευχαριστούμε που καθίσατε στη γωνίτσα μας και σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και σύντομα να σας έχουμε κοντά μας με νέο πόνημα!!

Ναι έχω εκπαιδευτεί σε θεραπείες για παιδιά. Τα παιδιά δίνουν μεγάλη χαρά αλλά και πόνο. Γιατί δένεσαι πολύ μαζί τους, οι θεραπείες κρατούν πολλά χρονιά, μπορεί και πάνω από δέκα. Συνήθως έρχονται μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, λένε τις πρώτες λέξεις.

Σε εμπιστεύονται, ανοίγονται, μιλούν και εκφράζουν τις αγωνίες τους, που είναι πολλές, και πρέπει να αντέξεις, να συμβουλέψεις να δήξεις τον τρόπο που θα διαχειριστεί το κάθε πρόβλημα. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους γονείς, και να αντέξουμε τα συναισθήματα τους. Που είναι γεμάτα αγωνιά και απόγνωση πολλές φορές, και ευχόμαστε ο χρόνος να δώσει το καλύτερο.

Ωστόσο η εργοθεραπεία έχει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, προκειμένου να βοηθήσουμε ένα παιδί, είναι ευχάριστη, έχω την τύχη να παίζω ακόμη με παιχνίδια. Και ο χρόνος δεν φτάνει ποτέ. Η αίθουσα είναι δική τους, την ορίζουν σε μεγάλο βαθμό, και φυσικά έχουμε γωνιά χαλαρώσεις για παραμυθία. Με γεμίζει, περνώ πολλές στιγμές μοναδικές μαζί τους με πολύ γέλιο, χαρά, και φαντασία. Τα ευχαριστώ για όσα μου δίνουν.

Ευχαριστώ θερμά, την κυρία Ασημίνα Μέρμηγκα, και την Γωνιά χαλάρωσης, για το ενδιαφέρων και το χρόνο που μου έδωσαν.

Ακολουθήστε τη ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.