”ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ” Ν. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
27 Φεβρουαρίου 2021
Ταϊλάνδη-Αγιουτάγια-Περιήγηση στην παλιά πρωτεύουσα
27 Φεβρουαρίου 2021

″Πηνελόπη Πιατουλάκη‶

Συγγραφέας των βιβλίων Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπε,

Το τίμημα μιας ερωτικής βραδιάςΚυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Το τρίτο βιβλίο Έρωτας φωτιά θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ

Κυρία Πιατουλάκη καλωσορίσατε στη Γωνιά χαλάρωσης Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας και να μας πείτε πότε αρχίσατε τη συγγραφή και ποια η πηγή έμπνευσής σας;

Καλώς σας βρήκα αγαπητή Ασημίνα Μέρμηγκα στην αναζωογονητική και χαλαρωτική γωνιά σας και, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Δεν κατάλαβα αν εννοείτε τη συγγραφή επαγγελματικά ή από πότε ξεκίνησε μέσα μου η λαχτάρα, το πάθος για το να πλάθω ιστορίες και ολόκληρα μυθιστορήματα. Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Από δέκα ένδεκα ετών έγραφα τραγούδια, πολύ αργότερα μικρά διηγήματα και μετέπειτα μυθιστορήματα που τα κρατούσα για τον εαυτό μου. Ακόμα και τις νύχτες που έκλεινα τα μάτια να κοιμηθώ έγραφα με το μυαλό μου και δημιουργούσα ολόκληρα σενάρια που ποτέ δεν τα πήρα στα σοβαρά ώστε να σκεφτώ να γράψω συστηματικά. Θεωρούσα πως ήταν μια φανταστική διέξοδος για μένα που με βοήθαγε να ξεφεύγω από ότι με πλήγωνε και ζούσα μέσω της φαντασίας μου τη ζωή που θα ήθελα να έχω… Με την πάροδο των χρόνων λόγω ότι εργαζόμουν και δεν είχα χρόνο έγραφα διαρκώς με τη σκέψη και τα αποθήκευα στην ψυχή μου. Πριν τέσσερα χρόνια που αποσύρθηκα στο εξοχικό μου και είχα απεριόριστο χρόνο στη διάθεση μου θυμήθηκα το παλιό όνειρο μου και το κέφι που είχα όταν έγραφα σε μπλοκ, τετράδια ή σε ένα απλό χαρτί. Έτσι, μέσα στην απόλυτη ηρεμία με θέα βουνό και θάλασσα άφησα τη νοερή συγγραφή, ξανά έπιασα τον στυλό στο χέρι μου και ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Η ψυχή μου είναι πλημμυρισμένη από βαθιά συναισθήματα αγάπης και από το κάθε τι που αντικρίζω ακούω και βιώνω, μπορεί να είναι η σπίθα που θα δημιουργήσει την αρχή ενός νέου μου μυθιστορήματος. Οι εικόνες που εναλλάσσονται μπρος στα μάτια μου κάνουν την φαντασία μου να τρέχει και εκεί τα θέματα είναι ανεξάντλητα.

Στο βιβλίο Το τίμημα μιας ερωτικής βραδιάς μια τυχαία συνάντηση, δυο άνθρωποι ήρθαν κοντά και τελικά έγινε ολόκληρη ανατροπή στη ζωή τους… θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό το βιβλίο;

Το τίμημα μια ερωτικής βραδιάς είναι το δεύτερο πνευματικό παιδί μου που εκδόθηκε ταυτόχρονα, την ίδια ακριβώς μέρα μαζί με το Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπε και η χαρά μου ήταν διπλάσια. Ένα βιβλίο με πολλές εναλλαγές στην υπόθεση του, δυσάρεστα απρόοπτα και μεγάλες συγκινήσεις. Αγάπη ανιδιοτελή που παρέμεινε αλώβητη έστω και αν παρεμβάλλονταν τρίτα άτομα και τα χρόνια που περνούν χωρίζουν τους ήρωες του που όταν ξανασυναντιόνται υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις στη ζωή τους… όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω στην περίληψη του.

Περίληψη βιβλίου, Το τίμημα μιας ερωτικής βραδιάς

Έλενα Βεργή ή Ελπίδα; Μια νεαρή συγγραφέας έρχεται από την Αμερική στην Ελλάδα μαζί με τον μάνατζερ Στάθη Πολίτη, για την προώθηση των βιβλίων της και μια ώρα αργότερα, γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού άνδρα, που μόλις είχε αρραβωνιαστεί.

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, επιχειρηματίας. Ένας αινιγματικός άνδρας που όταν συνεργάζονται την περιστοιχίζει με διαρκεί φροντίδα αδιαφορώντας για τα σχόλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη συχνή παρουσία της αρραβωνιαστικιάς του. Τα λόγια του κρύβουν υπονοούμενα που την προβληματίζουν και την μπερδεύουν. Η φιλική σχέση του μαζί της κάτι κρύβει… γιατί κάτι ψάχνει διαρκώς να βρει πίσω από τα λόγια της. Τι αναζητά, στο πρόσωπο μιας νέας κοπέλας που τη γνώρισε τη βραδιά των αρραβώνων του με τη Δήμητρα Δελή;

Στάθης Πολίτης, Έλενα Βεργή. Μια ουσιαστική σχέση ζωής μέχρι που εκείνη ανακαλύπτει τι είχε διαπράξει εις βάρος της στο παρελθόν… Δεν συγχωρεί το σφάλμα του που φέρνει στην επιφάνεια τους χειρότερους εφιάλτες της και τον διαγράφει μαζί με τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου!

Ανδρέας Ρέππας γιατρός. Έχει έρθει από την Αμερική, για δουλειές. Ένας άνδρας από το παρελθόν της Έλενας, που τον συναντά τυχαία στην Ελλάδα. Την αγαπάει αληθινά και μένει στη σκιά της, σαν ένας απλός φίλος από τα παλιά… Ως τη στιγμή που επιβάλλεται να την απομακρύνει και να την προστατεύσει!

Τέσσερεις πρωταγωνιστές, που όταν συναντιόνται μπλέκουν σε απλές καταστάσεις με φυσιολογικά διλλήματα. Ώσπου η ζωή που ξεπερνά τα πιο ευφάνταστα μυθιστορήματα τους φέρνει αντιμέτωπους σε μια αλυσίδα συγκλονιστικών ανατροπών. Με κύριο πρόσωπο πότε την Έλενα και πότε την Ελπίδα. Μια αλυσίδα που σπάει απότομα μέσα σε συνταρακτικά γεγονότα. Οι δυο κρίκοι κόβονται και απομακρύνονται από τους άλλους δυο. Η ζωή τους χωρίζει η μοίρα ενώνει τους τρεις μετά από λίγα χρόνια και έρχονται νέες καταιγιστικές εξελίξεις στη ζωή όλων. Για άλλη μια φορά ο ένας κρίκος σπάει, κόβεται… σε δευτερόλεπτα… και ο τέταρτος επανέρχεται πολύ αργότερα και ενώνεται με την Έλενα…

Μια ιστορία αγάπης και πάθους, που ξεκίνησε από μια τυχαία συνάντηση και κατέληξε σε ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ που το ΤΙΜΗΜΑ της άλλαξε δραματικά όλη τη ζωή της Έλενας…

Στο βιβλίο Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τους πάσχοντες από Λευχαιμία δυο άνθρωποι συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται παρ’ όλο την ταξική ας το πούμε διαφορά που έχουν και ένα μυστικό; Μιλήστε μας για αυτό το βιβλίο ως ιστορία αλλά και λίγο αν θέλετε για το κοινωνικό μήνυμα που πρέπει όλοι να ακούσουμε.

Σαν ιστορία δεν θα σας πω πολλά γιατί δεν θέλω να αποκαλύψω τίποτα, άλλωστε τα υπόλοιπα τα λέει η περίληψη του. Θα σας πω μόνο πως μέσα από την αγάπη και τα συγκλονιστικά βιώματα των ηρώων του μας περνάει μηνύματα θάρρους και, γιγαντώνει την πίστη μας πως ναι… γίνονται και αληθινά θαύματα!

Περίληψη βιβλίου, Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπε

Ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, ο Αντρέ Σον, διανοούμενος και μέλος τής υψηλής κοινωνία, επέστρεψε στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει στον έρανο που γινόταν για τη λευχαιμία.

Η διάσημη καλλιτέχνης Λάιζα Μιν, απλή, ευαίσθητη και πανέμορφη κοπέλα ήταν εκτός από τραγουδίστρια κι η διοργανώτρια των εράνων που πραγματοποιούνταν μέσω των συναυλιών και με τη φωνή της συγκέντρωνε τα πλήθη που τις κατέκλυζαν.

Ο κόσμος την ακολουθούσε πιστά παντού, ήθελαν να την ακούσουν, να τη θαυμάσουν και ταυτόχρονα να τη βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για το όραμα της. Την ανέγερση ειδικού νοσοκομείου στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν εντελώς τυχαία στη τελευταία φιλανθρωπική της βραδιά λίγο πριν τη λήξη κι ο κεραυνοβόλος έρωτας ήρθε στη ζωή τους με την πρώτη ματιά.

Ο Αντρέ αφέθηκε τελείως από το πρώτο λεπτό που την αντίκρισε. Την ποθούσε… την ήθελε, λαχταρούσε να το ζήσει…

Η Λάιζα αν κι έπεσε θύμα της αριστοκρατικής γοητείας και τού ευφυούς μυαλού του, δεν ήθελε να αφεθεί. Αντιστάθηκε όσο μπορούσε με όλες τις δυνάμεις της γιατί φοβόταν την αγάπη και τον έρωτα, επειδή έκρυβε ένα τρομερό μυστικό… που την πλήγωνε.

Η μοίρα όμως, είχε τα δικά της σχέδια και για τους δυο. Συνεχείς εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές με αποκορύφωμα τη δυναμική παρουσία του Φράνκ Έλιοτ στη ζωή τους, αναστάτωσαν κι ανέτρεψαν πολλές φορές τις ισορροπίες τους.

Θλίψη, χαρά, ευτυχία κι απόγνωση, διαδεχόταν η μια την άλλη ώσπου η τελευταία ανατροπή στη ζωή τους έφερε τη λύτρωση…

Με έναυσμα την αναφορά σας σε μια ασθένεια που πολλοί συνάνθρωποί μας βιώνουν και μέσα σ’ αυτούς και πολλά παιδιά θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για τους δωρητές μυελού των οστών και αν το γενικεύσουμε και για τους δωρητές οργάνων.

Οι δωρητές μυελού των οστών κάνουν μια θεάρεστη πράξη που δεν τους κοστίζει απολύτως τίποτα και είναι τυχεροί όσοι εγκριθούν. Είχαμε πάει μαζί με μια φίλη για να γίνουμε και εμείς δωρητές. Θυμάμαι τη χαρά που είχαμε πηγαίνοντας στο νοσοκομείο και τη θλίψη που είχαμε γυρίζοντας σπίτια μας. Γιατί είμασταν άτυχες και δεν πραγματοποιήσαμε το όνειρο μας να βοηθήσουμε συνάνθρωπους μας. Όπως μας ενημέρωσαν είχαμε συμπλήρωσει την ηλικία που έπρεπε να έχουμε γιατί το οριο είναι 18­­-45.

Επί τη ευκαιρία μάθαμε πως είναι κάτι πάρα πολύ απλό και ανώδυνο. Αν η ηλικία σου το επιτρέπει, αν είσαι σε καλή κατάσταση υγείας και θέλεις να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και όμοια σχεδόν με την αιμοδοσία που, γίνεται με μηχάνημα κυτταραφαίρεσης και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Ουσιαστικά δεν αφαιρείται καθόλου ποσότητα αίματος και δεν απαιτεί αναισθησία. Φιλτράρονται και συλλέγονται μόνο τα απαραίτητα κύτταρα, με το υπόλοιπο αίμα να επιστρέφει πίσω στο δότη μέσω κλειστού κυκλώματος.

Υπάρχει και μια δεύτερη διαδικασία Λήψη μυελού των οστών στο χειρουργείο υπό γενική αναισθησία που, όπως μας εξήγησαν ούτε εκεί καταλαβαίνεις τίποτα.

Αν ήμασταν όλοι λίγο πιο ενημερωμένοι από την Πολιτεία, πιστεύω πως θα υπήρχε πληθώρα εθελοντών και δεν θα αφήναμε να χαθεί κανένας συνάνθρωπος μας. Εγώ τυγχάνει να είμαι δωρήτρια οργάνων εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όχι μόνο έχω εξοικειωθεί με την ιδέα αλλά πάντα ένιωθα τη λαχτάρα να βοηθήσω. Όλος ο κόσμος αν τον ενημέρωναν σωστά και έπιανε το νόημα μιας τόσο σημαντικής προσφοράς πιστεύω πως θα ήθελε να γίνει δωρητής. Η ζωή μας είτε το θέλουμε είτε όχι τελειώνει κάποια στιγμή και φεύγουμε… κανείς μας τον θάνατο δεν θα τον αποφύγει… Δεν είναι προτιμότερο κάποια όργανα μας να σώσουν ζωές από το να αποσυντεθούν στο χώμα;

Θα σας πως αυτό που μου είχαν πει όταν έγινα δωρήτρια οργάνων και που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο μέσα μου. Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον. Σκεφτείτε λοιπόν πως αν συμβεί να βρεθούμε σε αυτήν την ανάγκη εμείς ή κάποιο παιδί μας, πού θα βρεθεί το μόσχευμα να μας σώσει τη ζωή όταν δεν υπάρχουν δότες; Όταν εμείς οι ίδιοι ήμαστε αδιάφοροι και αρνητικοί τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σώσει!

Όπως καταλαβαίνεται απαντώ στο ερώτημα σας λέγοντας πως είμαι 100% θετική προς κάθε μορφής δωρεά ζωτικής σημασίας. Είτε αφορά τους εθελοντές δότες μυελού των οστών, είτε τους δωρητές οργάνων ή ακόμα και σώματος. Κι ειδικά για τους δωρητές οργάνων μετά θάνατον έχω να πω… Ο θάνατος δεν είναι το τέλος όταν μπορούμε να σώσουμε έστω και μια ζωή!

Αν πάρουμε τις δυο τυχαίες συναντήσεις τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται γιατί έτσι θέλει η μοίρα, το πεπρωμένο;

Εγώ θα σας πω αυτα που με εκφράζουν απόλυτα και το ένα είναι αυτό που εσείς αναφέρατε.

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Και, το πεπρωμένο φυγής αδύνατον! Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε μόνοι μας τη ζωή μας, όχι όμως να την αλλάξουμε. Ότι και αν κάνουμε η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη! Μην ξεχνάτε και αυτά που έλεγαν δυο μεγάλοι μας Ποιητές.

Είναι αδύνατο να ξεφύγεις από ό,τι σου γράφει η μοίρα σου.

Αισχύλος

Η μοίρα τα ορίζει και τα κατεργάζεται όλα.

Πίνδαρος

Το τρίτο σας δημιούργημα θα είναι κοντά μας το Μάρτιο του 2021 και το όνομα αυτού Έρωτας φωτιά… Ο τίτλος είναι αίνιγμα, διότι μιλάμε για έναν έρωτα αμοιβαίο με το πάθος του και ότι άλλα συναισθήματα έχει ένας έρωτας μεγάλος ή ένας έρωτας που θα ταλαιπωρηθεί και θα δείξει ο χρόνος την εξέλιξη… θα θέλαμε να πάρουμε μια μικρή γεύση για το τι θα διαβάσουμε.

Ναι… είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το βιβλίο μου «Έρωτας φωτιά» που έρχεται σύντομα κοντά μας.

Ένας τίτλος καυτός όπως και η υπόθεση του. Δυο νέοι άνθρωποι που γνωρίζονται, ερωτεύονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαντάσματα του παρελθόντος που δεν τους επιτρέπουν ούτε να διανοηθούν πως είναι δυνατόν να παραμείνουν μαζί… Πιο κάτω θα διαβάσετε την περίληψη του που πιστέψτε με κανέναν δεν προϊδεάζει γι’ αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν…

Περίληψη Βιβλίου «Έρωτας φωτιά»

Τίποτα δεν προμήνυε τις τεράστιες ανατροπές που θα έφερνε στην ήσυχη ζωή της Αρτέμιδος Αθηναίδου, μια απλή επίσκεψη της μετά από πρόσκληση στο δικηγορικό γραφείο των Ν. & Α. Απέργη στην Αθήνα.

Η επιτακτική ανάγκη της για χρήματα, ταυτόχρονα με την τεράστια, καταραμένη κληρονομιά, που κληρονόμησε αναπάντεχα από τον θανάσιμα διεστραμμένο εχθρό της, την έφερε μπροστά σε ηθικά διλλήματα.

Να κάνει αποδοχή της κληρονομιάς δεχόμενη τον όρο που υπήρχε, για να σώσει τα οικοτροφεία της και τα ορφανά που προστάτευε; Να εξοφλήσει τα χρέη της περιουσίας της και να μη σχολάσει κανέναν από τους ανθρώπους που εργάζονταν στη δούλεψη της; Ή να ακολουθήσει την καρδιά της που της βροντοφώναζε ΟΧΙ;

Η συμβουλή που της έδωσε ο δικηγόρος της, μήπως ήταν μια προσωρινή θεάρεστη λύση; Ή, η αρχή που θα έφερνε στην επιφάνεια όλα όσα είχε σκεπάσει το πυκνό προστατευτικό πέπλο της λήθης που μόνη της είχε φτιάξει για να καλύπτει τη φριχτή παιδική της ηλικία;

Κι ο γοητευτικός Άδωνις Απέργης, θα γινόταν η σωτήρια της; Ή, η οριστική καταστροφή της, με τη φωτιά που θα άναβε μέσα της η παρουσία του στη ζωή της;

Συναισθήματα άγνωστα μέχρι εκείνη τη στιγμή… Αγάπη, Πάθος και Ζήλεια, τάραξαν τις αισθήσεις της. Κι ένας Έρωτας Αυστηρά Απαγορευμένος για εκείνους! Ένας Έρωτας Καταστροφικός! Ένας Έρωτας Φωτιά… που δεν έκαιγε μόνο το κορμί, έκαιγε συθέμελα την ψυχή της, την παρέσυρε ολοκληρωτικά στη δίνη του…

Αν σας έλεγαν να τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή, να διαγράψετε κάτι, τι θα ήταν αυτό;

Αν με ρωτάγατε πριν μερικά χρόνια θα σας έλεγα πολλά, αμέτρητα, είναι αυτά που θα ήθελα να διαγράψω. Τώρα έχω ηρεμήσει, έχω αποδεχθεί τη ζωή που έζησα και δεν θέλω να αλλάξω τίποτα. Όσα με πλήγωσαν μου δίδαξαν πράγματα, με διαμόρφωσαν και δημιούργησαν τη γυναίκα που είμαι σήμερα και, αυτό δεν θέλω για κανένα λόγο να αλλάξει.

Και τι θα θέλατε να ζήσετε που ίσως μέχρι τώρα δεν καταφέρατε;

Ότι θα ήθελα να ζήσω το κλέβω αποσπασματικά από τις φανταστικές ιστορίες μου, το απολαμβάνω μέσα από τα βιβλία μου και νιώθω γεμάτη… Μόνο ένα πράγμα λαχταρώ μετά από το να είναι το παιδί μου καλά και ευτυχισμένο. Να αξιωθώ να κερδίσω το χαμένο χρόνο και να γράψω όσα περισσότερα βιβλία μπορώ…

Η σχέση σας με τα ζώα και η άποψή σας για τα αδέσποτα;

Σχέση λατρείας! Λατρεύω τα ζώα, απολαμβάνω την αγάπη που μας δίνουν, μαθαίνω από το κουράγιο τους και θαυμάζω τον χαρακτήρα τους. Μπορεί να πονούν, να υποφέρουν, να βασανίζονται από κακουχίες και να μην τα ακούσεις να βογκήξουν ή να διαμαρτυρηθούν. Αν όλοι αυτοί οι μέσα σε εισαγωγικά «άνθρωποι» που τα κυνηγούν τα βασανίζουν και τα σκοτώνουν ασχολούντο έστω για λίγο μαζί τους, ίσως εύρισκαν τη χαμένη ευαισθησία και ανθρωπιά τους. Ίσως ξαναγινόντουσαν φυσιολογικοί άνθρωποι! Γνωρίζω καλά πως δεν είναι γεννημένοι όλοι οι άνθρωποι να ζουν με ζώα και κάποιοι τα φοβούνται. Να μην τα θέλουν το καταλαβαίνω και είναι απολύτως σεβαστό από μένα το πως αισθάνονται. Το να τα σκοτώνουν όμως είναι ΕΓΚΛΗΜΑ! ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! Δεν το συγχωρώ, δεν το καταλαβαίνω, δεν το δέχομαι! Εγώ έχω την Φαίδρα μου, ένα θηλυκό ημίαιμο Ακίτα με Λύκο. Ένα ολόλευκο ευτυχισμένο σκυλί 36 κιλών που είναι μέλος της οικογένειας μας. Πριν είχαμε ένα λευκό αρσενικό Κανίς Γκριφόν και μετά ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ πάλι αρσενικό, που έχουν φύγει… και κοιμούνται… μέσα στο κτήμα. Στα τόσα χρόνια που τα βλέπαμε να τρέχουν στην αγκαλιά μας μάς είχαν δώσει αμέτρητες χαρές και μόνο μία λύπη, με αφάνταστο πόνο όταν έφυγαν… Και τα τρία σκυλάκια από επιλογή μας δεν ήταν ράτσας. Ήταν αδέσποτα, αυτό που λέμε μπασταρδάκια που είχαν την τύχη κάποια στιγμή να βρεθούν στα χέρια μας και να γνωρίσουν θαλπωρή και αγάπη…Το θέμα των αδέσποτων πολύ φοβάμαι πως θα διαιωνίζεται διαρκώς. Οι φιλοζωικές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν αλλά πώς; Με τι βοήθειες; Με τι Κρατική Μέριμνα; Με τι Ανθρωπιστική βοήθεια, αφού όλα είναι σταγόνα στον ωκεανό; Μόνο αν στα σχολεία διδάξουν τα παιδιά μας τι εστί φιλοζωία και, πόσο τυχεροί είμαστε που ζουν κοντά μας. Αν τους μάθουν και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ζώα που έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη φύση, μόνο τότε θα φανεί φως στο σκοτάδι και στην πάροδο των χρόνων το φως θα γίνει εκτυφλωτική λάμψη.

Αυτό που με παρηγορεί λιγάκι για να κλείσουμε το θέμα με κάτι ευχάριστο, είναι πως άλλαξε ο νόμος και έγινε κακούργημα! Ίσως κάποιοι καταλάβουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν όταν συλληφθούν και ίσως κατορθώσουμε να σώσουμε κάποια ζωάκια από τις φρικαλεότητες που ακούμε να γίνονται διαρκώς.

Κάτι που θα θέλατε να μας πείτε για εσάς;

Ελάχιστα θα σας πω για μένα για να μην κουράσω τους αναγνώστες σας. Είμαι μια γυναίκα απλή, συνηθισμένη, όπως εκατομμύρια άλλες με τα ίδια ακριβώς προβλήματα, τις ίδιες μικρό χαρές τις ίδιες λύπες… Μητέρα ενός κοριτσιού που δυστυχώς το στερούμε γιατί ζει μόνιμα στο εξωτερικό. Ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων που με βοηθά να ξεχνιέμαι και να παίρνω μέσω αυτών χαρά σαν αντιστάθμισμα σε όσα με πονούν και μου λείπουν… Αγαπώ τους ανθρώπους, λατρεύω τα ανυπεράσπιστα ζώα, μου αρέσει να ζω κοντά στη φύση και να απολαμβάνω τις ευωδιές της και την ψυχική ηρεμία που παρέχει η αποκέντρωση. Τρελαίνομε για το διάβασμα καλών βιβλίων ­ τώρα διαβάζω το βιβλίο μια νέας συγγραφέως της Τάνιας Γρεμή «Αγάπη Από Καρδιάς» και είμαι λάτρης όλων των γλυκών…

Ζω όπως και εσείς σε μια δύσκολη και μεταβατική εποχή που όλα αλλάζουν ραγδαία και σχεδόν τίποτα δεν θα είναι αύριο το ίδιο με όσα γνωρίζαμε. Ο Κορωνοϊός, οι φυσικές καταστροφές, οι ασθένειες κάθε λογής, ο οικονομικός παράγοντας που διαρκώς χειροτερεύει, η φτώχια που μεγεθύνεται, οι ανθρώπινες αξίες μας που έχουν συρρικνωθεί, οι κακοποιήσεις σωματικές, ψυχικές, λεκτικές και κάθε μορφής βία που δυστυχώς εξαπλώνετε αντί να μειωθεί, με προβληματίζουν…

Έχω γράψει τρία αισθηματικά, κοινωνικά βιβλία, με έντονα συναισθήματα αγάπης και αλτρουισμού.

Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπεΤο τίμημα μιας ερωτικής βραδιάς

Που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα και Κύπρο

Το τρίτο βιβλίο μου Έρωτας φωτιά με κύριο θέμα την κακοποίηση που είναι πολύ επίκαιρη στις μέρες μας, θα κυκλοφορήσει ελπίζω τον επόμενο μήνα από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ

Ενα τέταρτο βιβλίο μου το Αγάπα με περιμένει τελειωμένο στο συρτάρι μου. Και τώρα γράφω δυο νέα μυθιστορήματα που βρίσκονται στο μισά της υπόθεσης τους.

Θα ήθελα να κλείσουμε τη συζήτηση μας με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και όλοι έχουν ανάγκη να ακούσουν κάτι αισιόδοξο.

Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα ούτε πρόκειται ποτέ να χαθεί. Η ζωή με τις όποιες δυσκολίες της συνεχίζεται. Ο άνθρωπος κρύβει απεριόριστη δύναμη μέσα του και όπως ο Φοίνιξ το μυθικό πουλί αναγεννιέται και βγαίνει πιο δυνατός μέσα από τις στάχτες του.

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στη γωνίτσα μας και θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε πάλι.

Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβεντούλα και θα χαρώ να ξανά βρεθώ κοντά σας.

Βιογραφικό

Η Πηνελόπη Πιατουλάκη έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και εξακολουθεί να διαμένει σε μια μικρή συνοικία του Πειραιά στον Δήμο Κερατσινίου. Από πολύ μικρή ηλικία της άρεσε να ξεφεύγει με την ονειροπόληση γράφοντας στίχους για τραγούδια και μικρά διηγήματα. Είναι δωρήτρια και ένθερμος υποστηρικτής της δωρεάς οργάνων. Μαχήτρια ζωής, άτομο εξωστρεφές, κοινωνικό, πολύ δοτικό και φανατική φιλόζωος. Έχει δουλέψει πολύ στη ζωή της σε διαφορετικές εργασίες και επί μία εικοσαετία διατηρούσε κατάστημα. Είναι παντρεμένη με μια κόρη που ζει μόνιμα στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια έχει αποτραβηχτεί προσωρινά στο εξοχικό της στον Κόρφο Κορινθίας, όπου ζει ήρεμα και περνάει τις ώρες της γράφοντας. Έχει γράψει δυο αισθηματικά κοινωνικά βιβλία, “Όσα δεν μπορούσα να σου πω τη στιγμή που έπρεπε” και “Το τίμημα μιας ερωτικής βραδιάς”, που κυκλοφορούν από τις Συμπαντικές Διαδρομές σε Ελλάδα Κύπρο. Πρόσφατα τελείωσε άλλο ένα βιβλίο το “Έρωτας φωτιά” που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα τον Μάρτιο από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει άλλο ένα βιβλίο ολοκληρωμένο  το “Αγάπα με”, που περιμένει στο συρτάρι της να εκδοθεί αργότερα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει άλλα δύο μυθιστορήματα που γράφει ταυτόχρονα.

1 Comment

  1. […] και τον διαγράφει μαζί με τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου! ΕΔΩ όλη η συνέντευξη της Κας […]