Όνειρο δεμένο …η ιστορία του!!
11 Μαρτίου 2021
Γιώτα Μπατιστάτου
11 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ..ένα ταξίδι όνειρο!!

Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , η Βουδαπέστη είναι μια πόλη που καταλαμβάνει και τις δυο όχθες του Δούναβη, όταν στις 17 Νοεμβρίου του 1873 ενώθηκε η Βούδα(Όμπουντα) με την Πέστη.

Ο πρώτος οικισμός κατασκευάστηκε από τους Κέλτες αλλά στη συνέχεια καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους. Ο Ρωμαϊκός οικισμός Ακουίνκουμ ήταν βάση της Λεγεώνας και πρωτέυουσα της επαρχίας Κάτω Παννονίας στη συνέχεια όμως εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο.Το Ακουίνκουμ είναι ο καλύτερα διατηρημένος αρχαίος ρωμαϊκός αρχαιολογικός χώρος στην Ουγγαρία και έχει μετατραπεί σε ανοιχτό μουσείο.

Με τη συνθήκη ειρήνης του 829, η Παννονία έγινε τμήμα της Βουλγαρίας, μετά τη νίκη του βουλγαρικού στρατού .Η Βουδαπέστη έλκει την καταγωγή της από δύο βουλγαρικά οχυρά, τα οχυρά Μπούντα (Βούδα) και Πεστ (Πέστη), τα οποία βρίσκονται στις δύο όχθες του Δούναβη.

Ο πολιτιστικός ρόλος της Βούδας ήταν ιδιαίτερα σημαντικός κατά τη βασιλεία του βασιλιά Ματθία Κορνίβου. Η ιταλική Αναγέννηση είχε σπουδαία επιρροή στην πόλη. Η βιβλιοθήκη του, η Κορνιβιακή Βιβλιοθήκη (Bibliotheca Corviniana), ήταν η σημαντικότερη συλλογή ιστορικών χρονικών και φιλοσοφικών και επιστημονικών έργων του 15ου αιώνα στην Ευρώπη, και δεύτερη σε μέγεθος με πρώτη αυτή του Βατικανού.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια περιήγηση νυχτερινή να δούμε την πόλη μέσα από το Δούναβη

Στη συνέχεια θα πάμε στον προμαχώνα των Ψαράδων.Ο προμαχώνας του Ψαρά αποτελείται από 7 πύργους όπου ο καθένας συμβολίζει μία από τις 7 φυλές των Μαγυάρων που ήρθαν στην Ουγγαρία το 1896.

Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Ματθαίου . Η Εκκλησία του Ματθαίου βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα.

Μια επίσκεψη στην Όπερα

Και για το τέλος αφήσαμε το πιο εντυπωσιακό …Δείτε το μέχρι το τέλος…καλή θέαση!!

1 Comment

  1. […] Γνωρίστε τη Βουδαπέστη σε μια εικονική περιήγηση […]