Τραγούδια για την 25η Μαρτίου με ήχους Σαντουριού
25 Μαρτίου 2022
Ιωάννα Κανελλοπούλου: ”Οι χήρες του άντρα της”
27 Μαρτίου 2022

Ισραήλ: τα εξωτικά σπήλαια Avshalom!!

Η τέχνη της φύσης: τα εξωτικά σπήλαια Avshalom στο Ισραήλ, γνωστά επίσης και ως σπήλαια «Soreq»
Βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές των βουνών της Ιουδαίας στο Ισραήλ και είναι ένα πραγματικό φυσικό μουσείο (πάνω από 5000 τετραγωνικά μέτρα) με πολλούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες
Θυμίζουν κάτι το σουρεαλιστικό, ακόμα και απόκοσμο ή εξωγήινο, παρόμοιο με αυτό που θα περίμενε κανείς να δει στην σκηνή ενός μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.

Έχουν 83μ μήκος, 60 μέτρα πλάτος και 15 μέτρα ύψος .

Οι σχηματισμοί – μερικοί από τους οποίους χρονολογούνται στα 300, 000 ετών – κρέμονται μέχρι και τέσσερα μέτρα.

Το σπήλαιο Avshalom ανακαλύφθηκε τυχαία τον Μάιο του 1968 κατά τη διάρκεια της ανασκαφής.

Μετά από μια έκρηξη, οι εργάτες είδαν την είσοδο στο σπήλαιο. Η πρώτη εντύπωση ήταν φανταστική: το σπήλαιο έλαμψε με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σαν να ήταν διαμάντια σκορπισμένα με βουνά από διαμάντια.

Οι γεωλόγοι μελέτησαν το σπήλαιο και διαπίστωσαν ότι σχηματίστηκε πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια, όταν η οροσειρά Judean Hills υψώθηκε πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Για χιλιάδες χρόνια, νερό κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα διαποτίστηκε μέσω ρωγμών και μέσω του στρώματος του εδάφους, το οποίο σχημάτισε τη «διακόσμηση» του σπηλαίου.
Επί του παρόντος, το σπήλαιο διατηρεί σταθερή θερμοκρασία (+22 C) και υψηλή υγρασία (92 -100%) όλο το χρόνο, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνεχή ανάπτυξη σταλακτιτών και σταλαγμιτών.
Το σπήλαιο πήρε το όνομά του από έναν Ισραηλινό στρατιώτη, τον Avshalom Shoham, ο οποίος πέθανε στον πόλεμο της έλξης (1967-1970).
Αφού ανακαλύφθηκε το σπήλαιο, το μυστικό της ύπαρξής του παρέμεινε για αρκετά χρόνια, καθώς η κυβέρνηση φοβόταν ότι απρόσεκτοι τουρίστες απλώς θα έσπαζαν την ομορφιά που η φύση είχε δημιουργήσει εδώ και χιλιετίες.
Το Avshalom έγινε διαθέσιμο στους επισκέπτες το 1975

πηγή: https://el.openworldinfo.com

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.