Μια λίμνη κόκκινη…σαν αίμα!
24 Μαρτίου 2022
Ισραήλ: τα εξωτικά σπήλαια Avshalom!!
26 Μαρτίου 2022

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, ο μουσικολόγος Αποστόλης Καραδήμας (με ειδίκευση στο σαντούρι) παρουσιάζει μέσα από ένα οπτικοακουστικό υλικό, τραγούδια για την επανάσταση του 1821. Στόχος του, μέσα από το ιδιαίτερο  ηχόχρωμα του σαντουριού και την λαϊκότροπη προσέγγιση να αποτυπώσει μελωδικά το μεγαλείο του Ελληνικού ηρωισμού, την αξία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, καθώς και το ιστορικό παρελθόν.

Με βασικά εργαλεία την μουσική τέχνη και τα τεχνολογικά μέσα που αξιοποιήθηκαν, δημιουργήθηκε  ένα σύγχρονο σταυροδρόμι του παρόντος και του παρελθόντος. Το συγκεκριμένο dvd αποτελεί ένα εκπαιδευτικό μέσο για διδάσκοντες και όχι μόνο, καθώς με γνώμονα το τραγούδι και τον λόγο συστήνει στο κοινό, τόσο ένα μουσικό όργανο που στις μέρες σπάνια το συναντάμε στις ορχήστρες, όσο και την σχέση τέχνης (μουσική-τραγούδι-μελοποιημένη ποίηση)-εθνικής κουλτούρας την εποχή του ελληνικού νεοκλασικισμού-ρομαντισμού.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο έργο μέσα από τους στίχους παρουσιάζει κυρίαρχα γεγονότα του ιστορικού παρελθόντος, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής σε όλες τις ηρωικές μορφές, οι οποίες πρόσφεραν την ψυχή τους και το αίμα τους, για μια χώρα ελεύθερη, που επιμένει στις αξίες και στα ιδανικά της δημοκρατίας. Δημιουργείτε έτσι ένα ηχοτοπίο, το οποίο καλλιεργεί στον ακροατή μουσικότητα και ιστορική αναδρομή. Τέλος, στην παρακάτω εκπομπή του Top Channel Κοζάνης μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του dvd.

Συντελεστές :

Σαντούρι: Αποστόλης Καραδήμας

Λαούτο-τραγούδι: Άρης Ντίνας

Ηχογράφηση-Αναπαραγωγή: «ΗΧΟΓΕΝΝΗΣΗ»

Ακολουθήστε μας:

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.