Νερό και υγεία!!
23 Μαρτίου 2021
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας ”Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”
23 Μαρτίου 2021

”La Sagrada Família”- Βαρκελώνη

 Ορόσημα της πόλης.είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για μια γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 .  Ο Γκαουντί αφιέρωσε πλήρως τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια και μέχρι το 1926 που απεβίωσε, είχε ολοκληρώσει το 15 με 25 τοις εκατό.

Αν και ημιτελή , η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική όπου πλέον μπορεί να γίνετε η Θεία λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

Η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια προχώρησε με αργούς ρυθμούς καθώς βασιζόταν σε ιδιωτικές δωρεές, διακόπηκε από τον Ισπανικό εμφύλιο  και επανέκτησε περιοδική πρόοδο τη δεκαετία του ’50. Η κατασκευή πέρασε τη μέση το 2010. Οι κατασκευές της Σαγράδα Φαμίλια αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026, στην επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του Γκαουντί.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα μπούμε μέσα στο ναό για μια ξενάγηση η οποία είναι εκπληκτική. Θα πάρουμε και τον ανελκυστήρα για να απολαύσουμε μια εκπληκτική θέα και το πιο σημαντικό…έχουμε υπότιτλους Ελληνικούς!!

πηγή πληροφοριών και φωτογραφία εξωφύλλου : el.wikipedia.org

Κάντε μια επίσκεψη στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε τη ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.