«Όταν κοιτάς από ψηλά»….Κ. Χατζής..
6 Μαρτίου 2021
Νίκος Μήτσας- Σεναριογράφος
6 Μαρτίου 2021

ΔΡΕΣΔΗ- η ”Φλωρεντία του Έλβα”

Πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Σαξονίας, Ιδρύεται στα μέσα του 12ου αιώνα. .Κτισμένη σε μια κοιλάδα στον ποταμό Έλβα ,αποτελεί μέρος του Σαξονικού τριγώνου Δρέσδη, Λειψία και Κέμνιτς.

Την αποκαλούν ”Φλωρεντία του Έλβα” λόγω της σπουδαιότητας του πολιτιστικού της αποθέματος. Η πόλη έχει μακροχρόνια ιστορία διότι επί σειρά ετών υπήρξε πρωτεύουσα και έδρα των βασιλιάδων της Σαξονίας. Δυστυχώς στις 13 Φεβρουαρίου 1945 η πόλη έσβησε από τον χάρτη λόγω της ολικής σχεδόν καταστροφής της κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρ’ όλα αυτά χάρη σε ένα εκτεταμένο αναστηλωτικό πρόγραμμα, μέσα σε μερικές δεκαετίες κατάφερε να ανακάμψει και να ανακτήσει με επιτυχία την μπαρόκ της αύρα.Σημαντικό σημείο καμπής για την πόλη χαρακτηρίζεται η ένωση της ανατολικής με τη δυτική Γερμανία που τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 90′ .

Μπορείτενα κάνετε μια περιηγηση με κανό στο Lübbenau -Spreewald

Σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων από τα τσεχικά σύνορα, η ∆ρέσδη με όσα λίγα αποθέματα πολιτιστικής κληρονομιάς της έχουν απομείνει, χρονολογούνται από την εποχή της μέγιστης ακμής της κατά τον 18ο αιώνα και χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Ελβα. Οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μουσεία και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μας περιμένουν στη νότια όχθη της Altstadt, ενώ η Neustadt στη βόρεια πλευρά είναι γεμάτη κομψούς, φαρδείς δρόμους, πολυτελείς κατοικίες, αλλά και εναλλακτικά θέατρα και γκαλερί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

πηγή: el.wikipwdia.org

Σήμερα η ξενάγηση περιλαμβάνει, ένα βίντεο του 1935

Ξενάγηση στην όπερα Semperoper

Ξενάγηση στην εκκλησία της Παναγίας στην Frauenkirche όπως την αποκαλούν

Και τέλος έναν περίπατο στα πιο σημαντικά σημεία της Δρέσδης

1 Comment

  1. […] Εδώ μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι εικονικό στη Δρέσδη […]