Τόλης Δημήτρης- ”Η Παραδοσιακή φορεσιά”
5 Μαρτίου 2021
ΔΡΕΣΔΗ- η ”Φλωρεντία του Έλβα”
6 Μαρτίου 2021

«Όταν κοιτάς από ψηλά»….Κ. Χατζής..

Ο κανονικός τίτλος του τραγουδιού είναι ”απ’ το αεροπλάνο” και πρόκειται για ένα τραγούδι που γράφτηκε την ημέρα του πραξικοπήματος στις 21 Απριλίου του 1967.

Στιχουργός του τραγουδιού που ερμήνευσε ο Κώστας Χατζής είναι η Σώτια Τσώτου Εμπνεύστηκε το τραγούδι όταν ήταν εν πτήσει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη . Αιτία γι αυτήν την εσωτερική μετανάστευση ήταν η επιβολή πραξικοπήματος και το κλείσιμο της εφημερίδας “Ελευθερία” όπου δούλευε η στιχουργός σαν πολιτική ρεπόρτερ .

Άνεργη πλέον πήρε την απόφαση να αναζητήσει την τύχη της στην Θεσσαλονίκη στο συγκρότημα Βελλίδη, που εξέδιδε τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»….

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού συνελήφθη και πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο που κράτησε πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της.  Όταν αφέθηκε ελεύθερη πήρε την επόμενη πτήση Όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε σχεδόν ήρεμη και ανακουφισμένη κοίταξε έξω από το παράθυρο και σκέφτηκε πως αυτοί που την ταλαιπώρησαν τώρα πους τους “κοίτα από ψηλά μοιάζουν μυρμήγκια και τα σπίτια με σπιρτόκουτα

Πηγή newsbeast

Πληροφορίες : Ιωάννα Μηλώση.

Comments are closed.