Γιαούρτι και οφέλη …..
28 Μαΐου 2022
Σεμπόργκα: Το ιταλικό χωριό που …. έχει πριγκίπισσα
30 Μαΐου 2022

Δάκης: ”Τόσα Καλοκαίρια” ..αυτό δεν το πρόλαβε….

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο τραγουδιστής Δάκης

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το πραγματικό του όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης .

Ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου

Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά
Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες .

Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν και ακούγονται μέχρι και σήμερα, είναι τα «Τόσα καλοκαίρια», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» και φυσικά, το «Τσάι με λεμόνι».

Σε διεθνές επίπεδο είχε συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο.

Συγκεκριμένα ο Δάκης ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που άνοιξαν την πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου του 1967.

Ο Δάκης έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε ελληνικές ταινίες όπως “Γοργόνες και μάγκες” και “Η θεία μου η χίπισσα”

Καλό Παράδεισο Δάκη θα είσαι πάντα στις καρδιές μας… Σε αποχαιρετούμε με δυο τραγούδια που όλοι σιγοτραγουδάμε ακόμα..

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.