Γιακούτσκ: η πιο κρύα πόλη του πλανήτη!!
10 Οκτωβρίου 2022
Το κάθισμα της πεθεράς…
20 Οκτωβρίου 2022

Η πλημμύρα μπύρας στο Λονδίνο το 1814!!

Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει σημαδευτεί από σειρά ανθρωπίνων λαθών που οδήγησαν σε τραγικά και θανάσιμα δυστυχήματα.

Διακόσια χρόνια πριν, συνέβη μια από τις πιο παράξενες καταστροφές στο Λονδίνο, όταν ένα κύμα μπύρας ύψους 5 μέτρων πλημμύρισε μιας ολόκληρη γειτονία του Λονδίνου και σκότωσε οκτώ ανθρώπους.

Η Horse Shoe Brewery στην Tottenham Court Road του Λονδίνου ήταν ένα  ζυθοποιείο όπου  καυχιόταν για το ύψους περίπου 7 μέτρων βαρέλι της που περιείχε 610.000 λίτρα μπύρας. Στις 17 Οκτωβρίου του 1814, μία από τις μεταλλικές στεφάνες του βαρελιού έσπασε και το ξύλινο βαρέλι υπέκυψε στην τεράστια πίεση από τη ζύμωση που γινόταν εντός του. Η ορμή της μπύρα έσπασε και τις άλλες δεξαμενές του ζυθοποιείου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας οργισμένης θάλασσας από μπύρα που ξεχύθηκε από το κτίριο.

Τα συνολικά 1.400.000 λίτρα μπύρας πλημμύρισαν το δρόμο και ξεχύθηκαν στη γειτονιά St. Giles.

Καθημερινά αυτός ο αγγλικός δρόμος συγκέντρωνε πολύ κόσμο: φτωχούς κατοίκους, πρόσφυγες ή εργάτες που επέστρεφαν από εργοστάσια, αλλά ταυτιζόταν κυρίως με τις φτωχογειτονιές (δρόμος της παραγκούπολης της πόλης).

Η περιοχή ήταν γεμάτη με τρώγλες, και πολλοί κάτοικοι της δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν εγκαίρως. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent “η Hannah Μπάνφιλντ, ένα μικρό κορίτσι, έπινε το τσάι της με τη μητέρα της, στο σπίτι τους στη New Street, όταν χτύπησε ο κατακλυσμός. Και οι δύο παρασύρθηκαν από το ρέμα και χάθηκαν”. Άλλοι που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κελάρι αιφνιδιάστηκαν από την πλημμύρα και πνίγηκαν στην μπύρα. Ένας τοίχος από ένα κοντινό μπαρ κατέρρευσε και συνέθλιψε ένα 14χρονο κορίτσι που στεκόταν δίπλα του. Συνολικά, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα. Αν και η ζυθοποιία Horse Shoe ήταν επαρκώς εξοπλισμένη και λειτουργούσε σε υψηλό – για εκείνη την εποχή – επίπεδο, δεν σταμάτησε την τραγωδία  .

Το άτομο που παρατήρησε την αστοχία της σφραγίδας ήταν ένας από τους υπαλλήλους, ο George Creek. Ο άνδρας ανέφερε το πρόβλημα, αφήνοντας ένα σημείωμα για ένα ελάττωμα σε ένα από τα 29 κρίκους που περιπλέκουν την κάννη . Δυστυχώς, το ελάττωμα δεν αποκαταστάθηκε, κάτι που μετά από μόλις μία ώρα είχε ως αποτέλεσμα ένα τσουνάμι μπύρας που κατέστρεψε άλλα βαρέλια και πλημμύρισε δρόμους του Λονδίνου. Υπολογίζεται ότι η ποσότητα του ποτού που χτύπησε την Tottenham Court Road ήταν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο λίτρα μπύρας.

Η ετυμηγορία του δικαστή δεν επιβάρυνε τον ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας Horse Shoe για αυτήν. Το σκεπτικό ήταν ότι τα τσέρκια που τυλίγονταν γύρω από τα τεράστια βαρέλια του αχθοφόρου έσπαγαν κάθε τόσο, και αυτό δεν οδήγησε ποτέ στην παραμικρή διαρροή μπύρας. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι υποβάθμισαν το πρόβλημα και δεν έκαναν κανένα μέτρο για να αποτρέψουν την κακοτυχία.

Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη για την καταστροφή δεν επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας μπύρας, ο άνδρας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις κηδείες των θυμάτων της πλημμύρας μπύρας στο Λονδίνο. Η ίδια η ζυθοποιία, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα και την ισορροπία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας που προκλήθηκε από την πλημμύρα της μπύρας του Λονδίνου, λειτούργησε στην Tottenham Court Road συνεχώς μέχρι το 1921. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία, επειδή η περιοχή του Λονδίνου άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα .Τελικά, η ζυθοποιία Horse Shoe της Meux & Co σταμάτησε το 1961.

πηγή: https://el.healthy-food-near-me.com/

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook ή Την ομάδα μας στο Facebook




Comments are closed.