Τρείς Βενετίες στην … Ασία!!
30 Μαρτίου 2022
Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα..
1 Απριλίου 2022

Le Mont-Saint-Michel

Το Mont-Saint-Michel (Μον Σαιν Μισέλ) που αποκαλείται και “Το Θαύμα τη Δύσης” (Merveille de l’Occident) βρίσκεται στη Νορμανδία, 283 χλμ δυτικά του Παρισιού και είναι ένα ιδιαίτερα επιβλητικό μνημείο.
Το Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont-Saint-Michel) είναι μία μικρή νησίδα  σε μικρή απόσταση από την ακτή, η οποία φιλοξενεί το περίφημο αβαείο του Mont Saint Michel, με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού.
Τον περίφημο Ρωμανικό ναό του, που αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της Αρχιτεκτονικής, τον σχεδίασε ο Γουλιέλμος της Ντιζόν κατά τον 11ο αιώνα.

Από κάτω, πίσω από τα τείχη που περιβάλλουν το αββαείο, βρίσκεται ένα μικρό γραφικό χωριό με στριμωχτά σπίτια με αετώματα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού είναι μόλις 44 (2009). Το αββαείο και ο πέριξ αυτού κόλπος (Baie du mont Saint-Michel) έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο

Ένα παράξενο εντυπωσιακό φαινόμενο…

Δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά στις ισημερίες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο:
Η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή (και τα χωράφια) γύρω από τη νησίδα, αφήνοντας ελάχιστα ακάλυπτο τον κεντρικό δρόμο προς τη νησίδα (τα πάρκινγκ καλύπτονται ολοσχερώς).
Αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία με 2 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

πηγή: https://www.goparis.gr

Comments are closed.