Λεμόνια: Μια άγνωστη ιστορία και τα οφέλη τους..
29 Μαρτίου 2022
Le Mont-Saint-Michel
31 Μαρτίου 2022

Τρείς Βενετίες στην … Ασία!!

Εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο κατευθύνονται κάθε χρόνο προς την Ιταλία με μοναδικό σκοπό να επισκεφθούν την πόλη που θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές του κόσμου. Δεν είναι, όμως, η μόνη παγκοσμίως που προσφέρει αυτό το σκηνικό. Τουλάχιστον τρεις πόλεις της Ανατολής είναι χτισμένες κατ’ αντίστοιχο τρόπο.

Κανάλια, νερά γύρω από τα σπίτια, γονδολιέρηδες ή απλά… βαρκάρηδες αλλά και ερωτευμένα ζευγάρια που ζουν τον απόλυτο έρωτα βολτάροντας στα κανάλια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών αυτών πόλεων της Κίνας που θυμίζουν πολύ Βενετία.

Wuzhen

Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που… επιπλέουν στο νερό, καθώς η ιστορία της ξεκίνησε 2.000 χρόνια πριν, όταν οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Η πόλη καλύπτει μια έκταση 71,19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ μικρά γεφυράκια συνδέουν τις κατοικίες μεταξύ τους και πέτρινα μονοπάτια διευκολύνουν τη μετακίνηση. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 60.000 κατοίκους, εκ των οποίων μόνο οι 12.000 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Το βασικό χαρακτηριστικό του Wuzhen, και ένας από τους λόγους που αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους, είναι ο έντονα παραδοσιακός του χαρακτήρας.

Ας πάρουμε μια μικρή εικόνα με τον παρακάτω σύνδεσμο..

Zhouzhuang

Είναι μία από τις διασημότερες «πλωτές» πόλεις στην Κίνα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Suzhou, και αποτελεί -χωρίς υπερβολή- ένα από τα πλέον μαγευτικά μέρη στον κόσμο.
Το  Zhouzhuang έχει έντονο πολιτιστικό «υπόβαθρο», με εντυπωσιακά κτίρια και αρχαίες γέφυρες, που χρονολογούνται από την εποχή των δυναστειών Μινγκ και Κουίνγκ, ενώ θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πλωτές πόλεις.Γνωστή με την ονομασία «Βενετία της Ανατολής», η πόλη Zhouzhuang έχει όλα όσα χρειάζονται για να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τη «Βενετία της Δύσης»: Πλωτούς «δρόμους», γόνδολες, παραδοσιακές συνοικίες αλλά και ρομαντικές βαρκάδες, όπου ο γονδολιέρης είναι τις περισσότερες φορές ένας εξαίρετος… τραγουδιστης!

Πάμε να περπατήσουμε σ’αυτή την όμορφη πόλη!!

Tongli

Γνωστό στους ντόπιους και με την ονομασία Li Tong, η πόλη Tongli βρίσκεται στο νομό Wujiang, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Suzhou, και αποτελεί την τρίτη «Βενετία της Ανατολής», καθώς απολαμβάνει σπουδαία φήμη σε όλη την Κίνα για τα όμορφα κανάλια του. Επιπλέον, διακρίνεται για τα έντονα χαρακτηριστικά της ομώνυμης αρχαίας κινεζικής πόλης που μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε κάθε σημείο του, τα ιστορικά γεφύρια και τους περίτεχνους ναούς που ξεδιπλώνουν σε κάθε γωνιά την ιστορία αυτής της πόλης. Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι πολυτελείς κατοικίες με τις εντυπωσιακές αυλές καθώς και το καταπράσινο φυσικό τοπίο, προσδίδοντας ένα «ατού» παραπάνω στην πλωτή αυτή πόλη της Ανατολής!

Ελάτε να απολαύσουμε …

πηγή: https://www.pronews.gr/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.