Αμοργός: το νησί που σε μαγεύει…
11 Ιουλίου 2022
Παίζοντας με τον Αίσωπο . Μια διασκευή του μύθου «Ο λαγός και η χελώνα»
15 Ιουλίου 2022

Μονμάρτη: Μια ρομαντική συνοικία στο Παρίσι!!

Αν η Τέχνη είναι κυρίαρχη σε κάθε γωνιά του Παρισιού, υπάρχει μια συνοικία που σίγουρα διεκδικεί το μεγαλύτερο μερίδιο, με πολλούς δημιουργούς που σφράγισαν με την παρουσία τους την σύγχρονη τέχνη.

Η Μονμάρτη είναι ένας από τους υψηλότερους λόφους, παλαιό προάστιο του Παρισιού και θεωρείται μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

Από τις αρχές του 19ου αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ου, η Μονμάρτη εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό κέντρο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τόπο συγκέντρωσης πολλών, κυρίως φτωχών, διανοούμενων, καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, Σαλβαντόρ Νταλί, Ανρί Ματίς και ο Πάμπλο Πικάσο, καθώς επίσης γυναικών ελευθερίων ηθών και διαφόρων σπουδαστών, που όλοι σχεδόν από τον τρόπο ζωής τους έδιναν ένα ιδιότυπο χαρακτήρα στην περιοχή, που ονομάστηκε μποέμικη.

photo by David Harris
photo by Francesco Dazzi

Έτσι, η συνοικία της Μονμάρτρης πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσε λόγω της φιλοξενίας αρκετών κέντρων διασκέδασης, με πολυάριθμα “κακόφημα”, καμπαρέ, όπως το θρυλικό Μουλέν Ρούζ (Moulin Rouge), το Lapin Agile (Σβέλτος Λαγός) και το Le Chat Noir (Ο Μαύρος Γάτος), το επίκεντρο της μποέμικης ζωής όλης της Ευρώπης.

Σήμερα, η Μονμάρτρη προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, ενώ ολόκληρη η περιοχή με τους στενούς λιθόστρωτους δρόμους και τις πλατείες θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του Παρισιού, που ευτυχώς, έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και τη γοητεία του παρελθόντος.

Το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο ορόσημο της Μονμάρτρης είναι η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς κατασκευασμένη 1876 με 1912. Σακρέ Κερ (Basilique du Sacré Cœur) με τον χαρακτηριστικό κατάλευκο ασβεστόλιθο, στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτης, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα.

Η περιήγησή σας στην υπόλοιπη Μονμάρτη επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους, με τον πιο διασκεδαστικό από αυτούς να είναι η ξενάγηση με το λευκό τρενάκι! Το τρενάκι αυτό θα σας γυρίσει από όλα τα σημεία ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος .

πηγή: https://www.parisi-info.com/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.