Αίγυπτος: Μια χώρα με πολλές πτυχές!!(α΄μέρος)
22 Μαΐου 2022
Αίγυπτος : Μια χώρα με πολλές πτυχές!!(γ΄μέρος)
26 Μαΐου 2022

Αίγυπτος : Μια χώρα με πολλές πτυχές!!(Β΄μέρος)

Το ταξίδι μας στο Κάιρο συνεχίζεται στο χωριό των Φαραώ. Ένα μοναδικό μέρος όπου ολόκληρη η ιστορία της Αιγύπτου διαδραματίζεται μέσα σε λίγες ώρες. Θα μεταφερθούμε από την αρχαία ιστορία ως την σύγχρονή εποχή.
Το Φαραωνικό χωριό είναι πραγματικά μια τέλεια στάση για να μάθει ο κάθε επισκέπτης την ιστορία αυτής της χώρας. 

 Σε ένα νησί στο Νείλο θα βρεθούμε μέσα σε πλωτές αμφιθεατρικές βάρκες. Θα θαυμάσουμε τους εκατοντάδες ηθοποιούς να αναπαριστούν σκηνές από την Αρχαία Αίγυπτο.

Την τέχνη του πάπυρου, γλυπτική, υφαντά, την ιερογλυφική αλφάβητο.

Ένα πλήρες αντίγραφο του τάφου του βασιλιά Τουταγχαμών ξεπροβάλει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ θα συναντήσουμε επίσης δώδεκα μουσεία που σχετίζονται με την μουμιοποίηση, την ιατρική, τέχνες, κατασκευή αρχαίων σκαφών.

Το βασίλειο της Κλεοπάτρας, η ιστορία του ισλαμικού πολιτισμού, είναι κάποια από όσα θα ζήσουμε σε αυτό το μοναδικό χωριό.

Al Moez Ldin Allah Al Fatmi street by the Khan el-Khalili bazaar (Souk), Cairo, Egypt

Η ακρόπολη του Σαλαντίν

Είναι ένα αρχαίο οχυρό από την ισλαμική εποχή.
Από τον 13ο αιώνα έως και τον 19ο αιώνα έζησαν Αιγύπτιοι ηγεμόνες εδώ.
Η τοποθεσία του είναι στρατηγική, αφού χτίστηκε πάνω σε λόφο, χαρίζοντας του πλεονεκτική θέση για  επίβλεψη τυχόν εισβολέων στην πόλη .
Εδώ θα βρούμε το Πολεμικό μουσείο, το πηγάδι του Ιωσήφ με τα 300 σκαλοπάτια, το επιβλητικό τζαμί του Μωχάμεντ Άλι με τους δίδυμους μιναρέδες (οι υψηλότεροι σε όλη την Αίγυπτο). Ο κάθε ένας φτάνει σε ύψος τα 84 μέτρα.
Όλη η περιοχή της Ακρόπολης σώζεται από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Πλατεία Ταχρίρ ή πλατεία Ελευθερίας. 

Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση “Aραβική Άνοιξη” το 2011. Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει ένας μεγάλος, πολυσύχναστος κύκλος με εκατοντάδες γέφυρες.  . Το λαογραφικό σπίτι τεχνών, την Ευαγγελική εκκλησία Kasr el Dobara και το άγαλμά του εθνικιστή-ήρωα Umar Makran  που αντιστάθηκε στην εισβολή του Μέγα Ναπολέοντα.

Ελάτε να κάνουμε μια ικρή περιήγηση στο Φαραωνικό χωριό , μια επίσκεψη στο Μουσείο του Καϊρου και φυσικά έναν περίπατο στο Κάιρο…

πηγή: www.nationalgeographic.com, www.egymonuments.gov.eg

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.