Σάββατο του Λαζάρου : Λαζαρίνες και λαζαράκια …
16 Απριλίου 2022
Ένα τρένο…παλάτι!!
17 Απριλίου 2022

Κροατία: Η παραλία που…αλλάζει σχήμα και θέση

Η παραλία «Golden Horn» («Zlatni Rat» στα Κροατικά) ή «Χρυσό Κέρας» της Κροατίας είναι γνωστή ανά τον κόσμο για ένα μοναδικό χαρακτηριστικό :
Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, που είναι, αδιαμφισβήτητη … Η άκρη της «κινείται» και αλλάζει σχήμα και θέση ανάλογα με τον άνεμο.

Πώς γίνεται αυτό; 

Η παραλία Golden Horn είναι στην ουσία μια «γλώσσα» γης που εισχωρεί στη θάλασσα, η άκρη της οποίας αποτελείται από λεπτή, λευκή άμμο.
Έτσι οι αλλαγές της κατεύθυνσης του ανέμου υπαγορεύουν τη θέση και το σχήμα που θα πάρει κάθε φορά η «μύτη» της παραλίας.
Bρίσκεται στο μικρό χωριό Bol, στο νησί Brac, που είναι το μεγαλύτερο της Κροατίας, απέναντι ακριβώς από τη γνωστή Makarska Riviera.

Το συνολικό μήκος της φτάνει σχεδόν τα 580 μέτρα μήκος, ενώ -λόγω της θέσης της- προσφέρει διάφορα θαλάσσια σπορ στους λουόμενους, αποτελώντας, επίσης, έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς στους σέρφερς.

Σ’αυτό το γραφικό μέρος το Bol θα συναντήσουμε ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον κόσμο. Το μοναστήρι και η εκκλησία χτίστηκαν το 1475 και αποτελούν ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα ιστορικά μνημεία.

Η παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και το μικρό γραφικό λιμάνι εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη ενώ τα στενά πλακόστρωτα είναι στολισμένα με ροζ και μοβ γεράνια.

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.