Κροατία: Η παραλία που…αλλάζει σχήμα και θέση
16 Απριλίου 2022
Κόκκινα αυγά και τσούγκρισμα..
18 Απριλίου 2022

Ένα τρένο…παλάτι!!

Όσοι μετακινούνται με το τρένο από και προς την εργασία τους έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε υπερπλήρη βαγόνια και να αντιμετωπίζουν καθημερινά έναν απίστευτο συνωστισμό.

Μερικοί τυχεροί, όμως, επιβάτες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο του Παρισιού απολαμβάνουν καθημερινά μια εντελώς διαφορετική διαδρομή.

Το  υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αυξήσει τις επισκέψεις στο ανάκτορο των Βερσαλλιών και έτσι μετέτρεψε τα βαγόνια του προαστιακού τρένου που συνδέει το Παρίσι με τις Βερσαλλίες σε δωμάτια του διάσημου «Chateau de Versailles».

Ήδη από τα τέλη του 2012 πέντε τρένα του αστικού τρένου RER που εξυπηρετούν τη γραμμή είναι διακοσμημένα με το βασιλικό ντεκόρ των Βερσαλλιών.

Συγκεκριμένα, οι 55.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην αίθουσα των καθρεφτών (Hall of Mirrors), στην έκθεση των μαχών (Gallery of Battles) και στα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας (Marie-Antoniette Εstate) δίνοντας μια βασιλική νότα στη διαδρομή τους.

Όλες οι αλλαγές χρηματοδοτήθηκαν από το Παλάτι των Βερσαλλιών, σε μια προσπάθεια να έρθει το ιστορικό παρελθόν πιο κοντά στο σύγχρονο παρόν! Πέρα από αυτό, πάντως, το σίγουρο είναι ότι όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα κατά τα άλλα… βασιλικό ταξίδι!

Δεν είναι τίποτε άλλο από μια έξυπνη, πρωτότυπη και φθηνή προώθηση του πολιτισμού την οποία θα πρέπει να σκεφτεί και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού….. Ας το κάνουμε όπως οι Γάλλοι…

πηγή photo: https://perierga.gr

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.