Αφιέρωμα στην Ανδαλουσία (β΄μέρος)
13 Απριλίου 2022
Πάβλοβα: Μια γλυκιά μπαλαρίνα για …φάγωμα!!
15 Απριλίου 2022

Αφιέρωμα στην Ανδαλουσία(γ’ μέρος)

Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Τρια πράγματα σχετίστηκαν με τη Σεβίλλη: Φλαμένκο, Τάπας και Ταύροι

Είναι μια πόλη όπου παντού έχει χρώμα και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με γιασεμί, το οποίο μυρίζει σχεδόν παντού και προσδίδει τη δική του πινελιάΟ Ηρακλής με έκτισε, ο Ιούλιος Καίσαρ με περιέβαλε με τείχος και πύργους και ο Άγιος Βασιλιάς με πήρε.

Αυτή η επιγραφή βρέθηκε σε μια παλιά πύλη της πόλης, και μας φανερώνει την ιστορία της που ξεπερνά τα 2.000 έτη.
Ο μύθος λέει ότι την έκτισε ο Ηρακλής. Με το πέρασμα των χρόνων και αφού πρώτα κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βησιγότθους και Άραβες, σήμερα είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ισπανίας με σχεδόν 700.000 κατοίκους.

Τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης είναι επηρεασμένα από την αραβική αρχιτεκτονική καθώς η Σεβίλλη βρίσκονταν υπό κυριαρχία για πεντακόσια περίπου χρόνια.

Τα περίφημα αζουλέζου (azulejo), τα ζωγραφισμένα κεραμικά πλακάκια στους τοίχους αποτελούν την πεμπτουσία της αραβικής τέχνης άριστα δεμένη με το ισπανικό τοπίο.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βασιλική της Μακαρένα, τον Καθεδρικό Ναό με το αίθριο των πορτοκαλιών που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο γοτθικό ναό στον κόσμο και το Μοναστήρι Καλών Τεχνών.

Περιπλανηθείτε στην ιστορική πλάθα ντε Τόρος και τη συνοικία της Σάντα Κρουθ με τα πανέμορφα δαιδαλώδη στενά και τα κατάλευκα σπίτια.

Οι ατμοσφαιρικές παλιές γειτονιές και οι εσωτερικές αυλές των σπιτιών φτιαγμένες με τον παραδοσιακό μαροκινό τρόπο καλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στην πλούσια ιστορία της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Επίσης σημαντικό μνημείο της πόλης είναι το Alcázar, ένα σύμπλεγμα παλατιών με εκπληκτικούς κήπους, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη Βασιλική Οικογένεια ή τους αρχηγούς Κράτους που επισκέπτονται την πόλη. Ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την Ουνέσκο το 1987.

Seville, Spain – May 2017: Young women dance flamenco on Plaza de Espana during famous Feria festival
Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας διοργανώνεται σε ολόκληρη την πόλη η Semana Santa, αφιερωμένη στα Πάθη του Ιησού.
Στην περιοχή Los Remedios διοργανώνεται, δυο εβδομάδες μετά το Πάσχα, ένα μεγάλο πανηγύρι, η λεγόμενη Feria de Abril.
Για μια εβδομάδα μουσική, χορός, ζωγραφική και πάνω από 1000 πάγκοι με δώρα και αναμνηστικά της πόλης υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλους τους δρόμους της περιοχής.
Φεστιβάλ μουσικής διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σημαντικότερη αυτή της Jazz τον Φεβρουάριο-Μάρτιο και φυσικά του Flamenco τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

πηγή: https://revistadehistoria.es/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.