Το «Χέρι της Ερήμου» στη Χιλή..
5 Απριλίου 2022
Το “Μαύρο Πάσχα” των Θρακών …
6 Απριλίου 2022

Ένα πάρκο ”μιλάει” για τα … Πάθη του Χριστού…

Το Πάσχα πλησιάζει, είναι γιορτή με έντονο συναίσθημα , όλοι οι πιστοί βιώνουν διαφορετικά τη γιορτή του Πάσχα σε σχέση με τα Χριστούγεννα.
Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών πριν την Ανάταση αναφέρεται σε γεγονότα σημαντικά για τη Χριστιανοσύνη .
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθουμε τα γεγονότα που συνέβησαν την εποχή που έζησε ο Ιησούς . Να μελετήσουμε την Καινή Διαθήκη,
να πηγαίνουμε κάθε μέρα στην εκκλησία, να επισκεφθούμε το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ ή την Παλαιστίνη γενικότερα,
η ακόμη και να δούμε τις κινηματογραφικές ταινίες που συνήθως παίζονται στη τηλεόραση την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. 
Εδώ έρχεται να προστεθεί και κάτι ακόμα…
Η Holy Land Experience είναι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο παρουσιάζει με αληθοφανή και εντυπωσιακό τρόπο, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους.
Από την είσοδό μας ακόμη σε αυτό το παράδοξο θεματικό πάρκο στη Φλόριντα των ΗΠΑ θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, ανακαλύπτοντας μια γη που είναι 2.000 και πλέον ετών σε όλο το μεγαλείο της εποχής της!
Μόλις περάσουμε τις πύλες της Ιερουσαλήμ, θα βρεθούμε στο Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο, καθώς ολόκληρη η Holly Land δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υπαίθριο μουσείο σχετικά με τη ζωή του Ιησού και τα Πάθη Του.
Πιστή αναπαράσταση της Ιερουσαλήμ, με σπίτια, ναούς, καπηλειά, ακόμη τους κατοίκους, τους μαγαζάτορες και το πλήθος να ζητωκραυγάζει!
Σκοπός του παράξενου αυτού πάρκου είναι να παρουσιάσει με πιστότητα τη ζωή του Ιησού στη γη έως το τέλος, τονίζοντας τη βιβλική σημασία των γεγονότων αλλά και του τόπου που έζησε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χώροι του πάρκου  έχουν χρησιμεύσει ως σκηνικά σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τη ζωή του Ιησού. Όσοι πιστοί… προσέλθετε!!

Επειδή όμως η Φλόριντα μας πέφτει λίγο μακριά όπως και τα Ιεροσόλυμα , εμείς σήμερα καταγέραμε και βρήκαμε συνδέσμους στο YouTube οι οποίοι θα μας δώσουν μια μικρή εικόνα του τι αντικρίζει ο επισκέπτης περνώντας τις πύλες του πάρκου…

πηγή: https://omorfataxidia.gr/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.