Χαρούπι: τα οφέλη του και.. η σχέση του με το καράτι
1 Απριλίου 2022
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν…
2 Απριλίου 2022

Περού: Μια πόλη με …33 εκκλησίες!!

Το Ayacucho οφείλει την ονομασία του σε μια αιματηρή σύγκρουση μεταξύ αυτόχθονων λαών και Ισπανών κατακτητών και προέρχεται από τις λέξεις Aya (=νεκρός) και kuchu (=γωνία), δηλαδή «μια γωνία για κάθε νεκρό».
 H πόλη Ayacucho του Περού,  έχει ονομαστεί ως «Η πόλη των Εκκλησιών»!
Αυτό συμβαίνει διότι η συγκεκριμένη πόλη έχει 33 εκκλησίες , όσες και τα χρόνια που έζησε ο Χριστός…, ενώ -σύμφωνα με την παράδοση- κάθε σπίτι στο Ayacucho πρέπει να έχει ένα εκκλησάκι στη σκεπή του…
Η ιστορία της πόλης χάνεται μέσα στους αιώνες, ενώ είναι γνωστή για τις χριστιανικές πεποιθήσεις των κατοίκων της γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πληθώρα των ναών που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειώσουμε ότι κάθε ναός αντιπροσωπεύει και έναν διαφορετικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, ενώ η παλιότερη εκκλησία, που χρονολογείται από το 1540, είναι ο καθεδρικός ναός San Cristobal.
Ο Ιησούς θεωρείται ως ο προστάτης της πόλης και πλήθος εορτών διοργανώνονται όλο το χρόνο προς τιμήν Του.

Η πόλη »πλημμυρίζει» από τους ήχους της καμπάνας και το άρωμα των κεριών καθημερινά, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις, που συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλα τα σημεία της χώρας.

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.