ΚΟΡΑΛΛΙ: Η κόρη της θάλασσας!!
16 Μαρτίου 2022
Μοναστηριακή Βιβλιοθήκη Άντμοντ, Αυστρία 
18 Μαρτίου 2022

Λουγκάνο: Ελβετική καταγωγή, Ιταλικό ταμπεραμέντο

Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στην νότια Ελβετία ανάμεσα στη λίμνη Ματζόρε και Κόμο , κοντά στα σύνορα με την Ιταλία,
Το όνομά της προέρχεται πιθανόν από τη λατινική λέξη Lucus, που σημαίνει δάσος ή ιερό δάσος, ή από τη γαλατική locovanno «κάτοικος λίμνης» ενώ οι ρίζες της βρίσκονται στην εποχή των Ετρούσκων, Γαλατών και των Ρωμαίων.
Η ομορφιά της αποτέλεσε «μήλον της έριδος» για το Μιλάνο και το Κόμο, που τον 12ο και 13ο αιώνα τη διεκδικούσαν με φανατισμό.
Το Λουγκάνοπεριβάλλεται από τις Άλπεις και Κύριο χαρακτηριστικό και φυσικό αξιοθέατο της περιοχής είναι η ομώνυμη λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά της. 

Κατά μήκος της λίμνης υπάρχει ένας πλατύς δρόμος, ιδανικός για απολαυστικό περίπατο.

Στη λίμνη οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μίνι κρουαζιέρα, κωπηλασία, σκι και ιστιοπλοΐα και να απολαύσουν τη μαγεία των νερών και του υπέροχου τοπίου. 

 Παραμυθένια τοπία, στενά γραφικά δρομάκια, υπέροχες πλατείες, μοναδικά αρχοντικά και ο καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο,
που θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης, συνθέτουν το σκηνικό αυτής της παραμυθένιας πόλης.
Μπορoύμε να επισκεφθούμε το Μουσείο της βίλας Τσάνι, που είναι νεοκλασικού ρυθμού και την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Αντζολι, με νωπογραφίες του Τεσέν.
Μπροστά στο Δημαρχείο, που χτίστηκε το 1844, θα συναντήσουμε το άγαλμα του Σπάρτακου, που συμβολίζει την κίνηση της ιταλικής ένωσης του Ριζορτζιμέντο.
Παρότι είμαστε στην Ελβετία, η νυχτερινή ζωή είναι πλούσια, λόγω της επιρροής από την Ιταλία.
Οσο για την κουζίνα, είναι απολαυστική, καθώς κυριαρχούν τα ζυμαρικά, η πίτσα, τα τυριά, τα σαλάμια, φυσικά τα ψάρια, το κρέας κυνηγού και το ωραίο κρασί.

Τέλος δεν πρέπει να φύγουμε από το Λουγκάνο δίχως να επισκεφτούμε το Museo del Cioccolato Alprose για να μάθουμε φυσικά τα πάντα για τη ….σοκολάτα!!

πηγή: https://sumfinity.com

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.