Παραδοσιακό ή ψηφιακό βιβλίο;;
12 Μαρτίου 2022
Βασιλεία: Στο σταυροδρόμι τριών χωρών (Βίντεο)
13 Μαρτίου 2022

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι κινητή γιορτή που σχετίζεται με την ημερομηνία του Πάσχα, πέφτει πάντα Κυριακή και είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για τους Χριστιανούς και την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Είναι πάντα η πρώτη Κυριακή των νηστειών και την υπολογίζουμε 42 ημέρες πριν το Ορθόδοξο Πάσχα. 
H Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια πολύ σημαντική γιορτή για την χριστιανοσύνη και αυτήν την ημέρα τιμάμε την αναστήλωση των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα στο Βυζάντιο το 842 μ.Χ.
Πρόκειται για μια ημερομηνία σταθμό για την Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς αποτελεί την αρχή του τέλους της μεγάλης διαμάχης ανάμεσα στους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, που δίχασε τους Χριστιανούς του Βυζαντίου για πολλά χρόνια.

Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε για να γιορτάζεται και να τιμάται η αναστήλωση των εικόνων και η επικράτηση της διάσωσης όλων των ιερών κειμηλίων της εκκλησίας.

Τη μέρα αυτή ψάλλεται το τροπάριο

  ”Την άχραντη εικόνα σου προσκυνούμε Αγαθέ, και ζητούμε συγχώρηση για τις αμαρτίες μας, Χριστέ μας. Γιατί με τη θέλησή σου καταδέχτηκες να σταυρωθείς, για να σώσεις από τη δουλεία του διαβόλους τους ανθρώπους που έπλασες. Γι΄ αυτό με ευχαρίστηση ψάλλουμε: με χαρά γέμισες τα πάντα, Εσύ που είσαι ο Σωτήρας μας, επειδή κατέβηκες στη γη, για να σώσεις τον κόσμο από τις αμαρτίες”.

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.