Κυριακή της Ορθοδοξίας
13 Μαρτίου 2022
Τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Ρουμανίας!!
14 Μαρτίου 2022

Βασιλεία: Στο σταυροδρόμι τριών χωρών (Βίντεο)

Η Βασιλεία είναι μία μικρή, πανέμορφη πόλη της βορειοδυτικής Ελβετίας που έχει κάτι ιδιαίτερο: είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης τριών χωρών, αφού βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η πόλη διατρέχεται από τον ποταμό Ρήνο και χωρίζεται στη Μεγάλη Βασιλεία (Grossbasel, το τμήμα στην αριστερή όχθη  του ποταμού) και τη Μικρή Βασιλεία (Kleinbasel, το τμήμα στη δεξιά όχθη του ποταμού).
 Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους  το 15 π.Χ ως μια οχυρωμένη  θέση στον Ρήνο, για να υπερασπίζει την παλιότερη ρωμαϊκή αποικία στον Ρήνο την Augusta Raurica .
Η πόλη είναι λιμάνι που διακινεί τα προϊόντα μέσω του ποταμού μέχρι το Ρότερνταμ.
Είναι το μεγαλύτερο κέντρο φαρμακευτικής βιομηχανίας της Ελβετίας και το Πανεπιστήμιο της πόλης είναι το αρχαιότερο της Ελβετίας.
Το διεθνές αεροδρόμιο EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, που εξυπηρετεί τρεις γειτονικές πόλεις οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες (τη Βασιλεία στην Ελβετία, τη Μυλούζ στη Γαλλία και το Φράιμπουργκ στη Γερμανία),
βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε Γαλλικό έδαφος, αλλά βάσει ειδικής συμφωνίας ανήκει σε δύο κράτη (στη Γαλλία και την Ελβετία) και διευθύνεται από κοινού. 

Αξιοθέατα

Το ιστορικό κέντρο, η παλιά πόλη (Altstadt) της Βασιλείας (στο Grossbasel) με τα καλοδιατηρημένα κτίρια ,
όπου κάποια σπίτια χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα, με τις γειτονιές και πολλά στενά λιθόστρωτα δρομάκια, έχει τη δικιά της ξεχωριστή γοητεία.
Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός από μουσεία, καθώς και αίθουσες μουσικής και θεάτρου, Γκαλερί τέχνης, κλπ. 
Το Rathaus (το δημαρχείο) της Βασιλείας, με το κόκκινο χρώμα του, είναι ένα εντυπωσιακό και όμορφο κτίριο στο Marktplatz (πλατεία αγοράς), και ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.
Ο Καθεδρικό Ναό της πόλης το  Munster, ρομανό-γοτθικού ρυθμού, με εξαιρετικά βιτρώ και παρεκκλήσια.
Το κωδωνοστάσιο του Αγίου Μαρτίνου για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα στον Ρήνο, στη πόλη άλλα και στην διπλανή Αλσατία και γερμανικό Μέλανα Δρυμό.

 Η Βασιλεία διαθέτει άφθονους χώρους αναψυχής – περιπάτου όπως πάρκα και κήπους με λιμνούλες, ζωολογικούς κήπους (Zoo Basel) κλπ.

Βόλτα στις όχθες του Ρήνου και βαρκάδα στο ποτάμι, που κάνει στροφή 90 μοιρών μέσα στη πόλη και δημιουργεί το λεγόμενο γόνατο του Ρήνου, χωρίζοντάς τη πόλη στα δύο.
Μια πεζοπορία στη μεγαλύτερη πεζή γέφυρα του κόσμου που ενώνει τη Βασιλεία με τη γαλλική Huningue και γερμανική τη Wiel am Rhein.
Ρωμαϊκό Θέατρο της Augusta Raurica Σε μικρή απόσταση από τη Βασιλεία, ανατολικά, είναι το ανακαινισμένο πλέον Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο της Augusta Raurica καθώς και το Μουσείο (Museum Augusta Raurica) με τα σχετικά ευρήματα.
Η περιοχή τυπικά ανήκει στο ημικαντόνιο του Βasel-Landschaft, που περιβάλει την Βασιλεία (στο ελβετικό έδαφος).

Spalentor: Η πιο εντυπωσιακή πύλη της Βασιλείας είναι ένα ιστορικό αξιοθέατο που χρονολογείται από το 1370 και οριοθετεί το τέλος της παλιάς πόλης.

Χρονολογείται από το 1370 και ουσιαστικά οριοθετεί το τέλος της παλιάς πόλης. 

Ανάλογα με το τι επιθυμεί κάποιος να κάνει στις διακοπές του η Βασιλεία μπορεί να παρέχει τις ανάλογες δραστηριότητες.

πηγή: https://el.wikipedia.org

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.