Γνωρίζετε τι είναι το αμφίψωμο;;
16 Νοεμβρίου 2021
Σαπούνι: η ιστορία του και η εξέλιξη του..
19 Νοεμβρίου 2021

Tale of X Cities: Δώδεκα πόλεις της Β. Ελλάδας δημιουργούν!!

Το πρόγραμμα «Tale of X Cities», είναι μια πρωτοβουλία του Goethe Institut Thessaloniki, όπου δημιούργησε ένα δίκτυο πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

  Κατάφερε μέσω της τέχνης να φέρει  πιο κοντά πιο κοντά φορείς, και  κατοίκους δώδεκα πόλεων της βόρειας Ελλάδας . Ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου .

Τα εργαστήρια είχαν δυο στόχους, την εξοικείωση των συμμετεχόντων  με μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας
και την δημιουργία έργων με θέματα που έχουν αντικείμενο αναφοράς την παράδοση, τον ανθρώπινο προβληματισμό και τη δημιουργία τέχνης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο , εν μέσω πανδημίας και περιορισμού μετακίνησης. Τα εργαστήρια γινόντουσαν διαδικτυακά και το εντυπωσιακό είναι ότι κατάφεραν

πάνω από εκατό συμμετέχοντες άγνωστοι μεταξύ τους και από διαφορετικές πόλεις ο καθένας να δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη ομάδα.

Όπως αναφέρει ο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος Χρήστος Σαββίδης, ‘’Πάνω στην πανδημία αποφασίσαμε ότι η τέχνη πρέπει να δράσει ‘’.
Μαζί του δυο αξιόλογες κυρίες η Λυδία Χατζηιακώβου και η Έλλυ Χρυσίδου
Σε όλα τα στάδια, οι συμμετέχοντες είχαν την στενή καθοδήγηση της επιμελητικής/καλλιτεχνικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ειδικών, καθώς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων

Έτσι φτάνουμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος και μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα έργα που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες .

 Τα έργα των συμμετεχόντων, που αφηγούνται ιστορίες από τον τόπο τους, και οι δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων θα παρουσιαστούν

μαζί με ομιλίες και συζητήσεις που θα εξερευνήσουν την ουσία του Tale of X Cities και τις δυνατότητες για το μέλλον.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το περιεχόμενο του φεστιβάλ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα info-points που θα στηθούν σε δημόσιους χώρους στις συμμετέχουσες πόλεις.

Στις 20 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο το Tale of X Cities θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ Freiraum ως παράδειγμα καλής πρακτικής. (www.freiraumfestival.eu)

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ζωντανή αναμετάδοση του «Tale of X Cities» θα περιλαμβάνει παρουσίαση του προγράμματος, και της εμπειρίας της συμμετοχής από εκπροσώπους των φορέων και των συμμετεχόντων σε μια συζήτηση με θέμα τη δημιουργία κοινότητας μέσα απο την τέχνη και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών..

Το πρόγραμμα για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου , μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Αναλυτικά τα έργα και εκτενή αναφορά του κάθε έργου μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Μετά την ζωντανή αναμετάδοση της Κυριακής 21 Νοεμβρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα έργα ανα πάσα στιγμή ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook ή Την ομάδα μας στο Facebook

Comments are closed.