Ιερουσαλήμ: Η Κυριακή των Βαϊων- Πύλες
25 Απριλίου 2021
Μ.Δευτερα: Η άκαρπη συκιά & η ιστορία του «Πάγκαλου» Ιωσήφ
26 Απριλίου 2021

Πως να μην πάρεις κιλά το Πάσχα!!

Και κυρίως να μην αγχωθείς πως θα φας όλα αυτά τα καλούδια που θα έχει το τραπέζι….Έχουμε τη λύση και είναι πολύ εύκολη.

Αυτό που πρέπει κυρίως να θυμόμαστε είναι πως στις εποχές που ζούμε με τόση στεναχώρια , άγχος και αμφιβολίες για το που θα καταλήξει όλο αυτό που ζούμε και μοιάζουμε θεατές στην ίδια μας τη ζωή, το τελευταίο πράγμα είναι να αρχίσουμε να στερούμαστε τις μικρές χαρές και απολαύσεις.

Ναι, μικρές χαρές και απολαύσεις είναι και το Πασχαλινό τραπέζι διότι είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης μαζί με τα Χριστούγεννα. Είναι μια φορά το χρόνο και έχουμε αυτά τα έθιμα που όπως και να το κάνουμε δύσκολα μπορεί κάποιος να μείνει αμέτοχος .

Εδώ έρχονται οι διαιτολόγοι λοιπόν και λένε: Όλα μπορείτε να τα γευτείτε αρκεί να κρατήσετε λίγο το μέτρο και έχουν να μας προτείνουν κάποια τιπς…Πάμε να τα δούμε:
Ζυγίζόμαστε μόλις μπει Μ. Δευτέρα πρωινή ώρα

Το Μ. Σάββατο αν φάτε μαγειρίτσα τη συνοδεύουμε οποσδήποτε με σαλάτα (προτιμήστε πράσινη)

Την ημέρα του Πάσχα μη μείνετε νηστικοί όλη μέρα μέχρι να ετοιμαστεί ο οβελίας , δεν θα σας φτάσει ένας. Θα πρέπει να έχουμε συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα κι αυτό γιατί όταν τρώμε μετά από πολλές ώρες τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν απότομα με αποτέλεσμα την αύξηση της έκκρισης ινσουλίνης όπου αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους.

 Μπορείτε να φάτε το αρνί χωρίς την πέτσα ή κάποιο χοιρινό σουβλάκι. Η σαλάτα θα είναι υποχρεωτική στο μυαλό σας διότι προκαλεί κορεσμό άρα σας χορταίνει. Έτσι δεν θα ‘’ τσιμπήσετε’’ κάτι παραπάνω. Αποφύγετε τα τηγανητά και τα πολύ λιπαρά τρόφιμα. Μην ξεχνάτε να φάτε υδατάνθρακα όπως λίγες πατάτες φούρνου ή ψωμί. Είναι λάθος να αποκλείσετε τους υδατάνθρακες από το κυρίως γεύμα σας.

Προσοχή πόσα αυγά θα φάτε ..Αν έχετε φάει ήδη δυο αυγά στο τσιμπολόγημα , έτσι για το ούζο και την παρέα , τότε καλύτερα να μείνετε στα δύο . Είναι αρκετά για μια μέρα.

Μισή ώρα πρίν το κυρίως γεύμα πιείτε ένα ποτήρι νερό. Επίσης καλό είναι να ξεκινήσετε με σαλάτα διότι οι ίνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Φάτε σε μικρό πιάτο , έτσι έχετε πιο πολλές πιθανότητες να φάτε λιγότερο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να τρωτε αργά. Πρέπει να περάσουν περίπου 20 λεπτά για να καταλάβετε ότι έχετε χορτάσει. Έτσι θα αποφύγετε και την δυσπεψία γιατί θα μασάτε την τροφή σας καλύτερα ( ειδικότερα αν νηστέψατε).

Και κάτι για το τέλος .. Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες τσουρεκιού και κουλουριών -και τα δύο τρόφιμα περιέχουν περίπου 400 θερμίδες ανά 100 γρ. και η υπερκατανάλωσή τους για μεγάλο διάστημα μπορεί να φανεί στη ζυγαριά σας.

Και αν παρ’όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω δεν καταφέρετε να κρατήσετε την ισσοροπία , δεν έγινε κάτι τραγικό, αρκεί την επόμενη μέρα να γυρίσετε στις κανονικές σας διατροφικές συνήθειες… Η ”Γωνιά Χαλάρωσης” σας εύχεται Καλό Πάσχα !!

Comments are closed.