Αρχαία Ολυμπία
18 Απριλίου 2021
Στα μονοπάτια του Ιησού:Σαμάρεια-Συχάρ , Θάλασσα της Γαλιλαίας και επι του όρους ομιλία
18 Απριλίου 2021

ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ- Παραδοσιακό συγκρότημα από τη Θράκη!!

Καφαντάρδες πιστοί φίλοι , σύντροφοι που τους ένωσε η αγάπη τους για το παραδοσιακό τραγούδι. Ο καθένας για πολλά χρόνια περίπου δεκαπέντε , είχε τη δική του λαμπρή πορεία και αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια, από το 2017 και δημιούργησαν αυτή την όμορφη μουσική παρέα.

Ερμηνεύουν τη μουσική της Θράκης σε εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης και σε συναυλίες.Η φιλία τους πρώτα και έπειτα η ανάγκη για περισσότερη δημιουργία πάνω στην παραδοσιακή μουσική τους οδήγησε στο σχηματισμό αυτού του συγκροτήματος . Έτσι μπορούν και προσφέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα ο καθένας από τη δική του συμμετοχή.

Ιδιαίτερη στιγμή η εμφάνισή τους στο Ηρώδειο σε μια συνεργασία με τον μέγιστο της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη. Τελευταία τους εμφάνιση πριν την πανδημία ήταν στην τηλεοπτική εκπομπή για την παράδοση μας ”Το αλάτι της γης”.

Την όμορφη παρέα αποτελούν οι : Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης -γκάιντα και καβάλ,Νίκος Μπόζογλου – ακορντεόν, Μαρίνα Ζωγράφου -τραγούδι , Στάθη Παρασκευόπουλο -κρουστά και γκάιντα, Παναγιώτη Ελλινίδη -κλαρίνο.

Ο Τριαντάφυλλος , ο Νίκος και η Μαρίνα έχουν καταγωγή από τη Θράκη και όπως αντιλαμβάνετε κάποιος δίνουν το δικό τους χρώμα στα θρακιώτικα τραγούδια. Ο Στάθης είναι από τον Πειραιά και ο Παναγιώτης με καταγωγή από τη Μακεδονία δίνουν ο καθένας τo δικό του χρώμα στην παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και χορούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα χαρακτηριστικά της Θρακιώτικης Μουσικής:

Τα τραγούδια και ο ρυθμός της μουσικής είναι ζωντανά και ξεσηκώνουν τον κόσμο . Βέβαια λόγω της προσφυγιάς υπάρχουν και κάποια με λύπη.

Στη Θράκη συναντάμε πολλές διαφορετικές περιοχές όπως μας τονίζει ο Τριαντάφυλλος , όπου η κάθε μια έχει το δικό της χρώμα και νότα στη μουσική . Γι’ αυτό και η μπάντα προσπαθεί να δώσει σε κάθε περιοχή το σωστό ύφος. Η Παραδοσιακή μουσική είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, είναι η ιστορία μας .

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι οι νέοι είναι κοντά στην παράδοση , το βλέπουν τα παιδιά του συγκροτήματος από τα γλέντια που γίνονται και αυτό είναι αισιόδοξο , διότι δεν θα σταματήσει, δεν θα χαθεί η παράδοση. Υπάρχουν συνεχιστές!!

Οι Καφαντάρδες στο YouTube

Οι μέρες της πανδημίας είναι δύσκολες , οι συγκεντρώσεις απαγορευτικές πόσο μάλλον η διασκέδαση. Η μπάντα παρ’όλα αυτά συνεχίζει και έχει τη διάθεση να μας κρατάει συντροφιά μέσα από το κανάλι της στο YouTube . Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι ΕΔΩ

Σήμερα μας αφιερώνουν τρια τραγούδια και μας κρατάνε συντροφιά . Ελάτε να τους απολαύσουμε και η συνέχεια στο κανάλι τους!!

Ελάτε και στην παρέα της ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.