Παλάτι του Διοκλητιανού 3 D περιήγηση (Κροατία -Σπλιτ)
13 Απριλίου 2021
ΣΑΝΤΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ- Ποιός έφαγε τον τελευταίο λουκουμά;
14 Απριλίου 2021

”Γαλάζια Λίμνη”- Σκρα

Οι εικόνες θυμίζουν εξωτικό προορισμό. Υπέροχο τοπίο με καταρράκτες, κρυστάλλινα νερά και μια ”γαλάζια λίμνη …Όχι δεν είναι πολύ μακριά μας και είναι ένας παράσεισος που βρίσκετε λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς… Η πιο μαγική γωνιά του Πάικου βρίσκεται καλά κρυμμένη σε ένα πολύ πυκνό δάσος, στον δρόμο που ενώνει τα χωριά Αρχάγγελος και Σκρα. Οι περίφημοι καταρράκτες της περιοχής κρατούν κάτι από την παρθένα ομορφιά άλλων εποχών, μια ομορφιά που δεν άγγιξε ο χρόνος και σε γυρίζει στα παιδικά χρόνια.

Η λίμνη Σκρα

Η λίμνη Σκρα, γνωστή ως “γαλάζια λίμνη”βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Κιλκίς .και το όνομα της το πήρε εξαιτίας του υπέροχου χρώματος των νερών της που οφείλεται στους απολιθωμένους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο βυθό της.Το τοπίο συμπληρώνεται από καταρράκτες και πολύ πράσινο.

Η λίμνη σχηματίζεται από ρυάκια του όρους Πάικου, που τρέχουν μαζί και καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα (πήραν το όνομα τους από το χωριό Σκρα, που βρίσκεται στα βόρεια), με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά, πέφτοντας στη συνέχεια στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα 4 μέτρα.

Ελάτε να κάνουμε ένα σύντομο περίπατο και με την πρώτη ευκαιρία να γίνει προορισμός μας!!

Ακολουθήστε τη ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.