Οι καλύτερες τροφές για καλή υγεία.(πρώτο μέρος)
6 Απριλίου 2021
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος- EL GRECO:Η ζωή και το έργο του
7 Απριλίου 2021

Θεατρική Ομάδα Πολ.Συλ. Νεοχωρουδας ”Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Τελειώνοντας το αφιέρωμα με τη γνωριμία της θεατρικής ομάδας του Π.Σ.Νεοχωρούδας , θα μιλήσουμε σήμερα με την Αγγελική Κατσικάνη και τον Μανώλη Αβλαστιμίδη.

Αγγελική Κατσικάνη

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το θέατρο;

Ήταν εν μέσω της πρώτης καραντίνας που βιώναμε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου από τον σκηνοθέτη και μου πρότεινε να συμμετάσχω στην θεατρική παράσταση. Ελκυστική πρόταση, καθώς θα υπήρχε κάτι πολύ δημιουργικό να ασχοληθώ σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που έχεις ξεχωρίσει στις ”κυρίες της αυλής” μιας και είσαι νέο μέλος της ομάδας ;

Στις Κύριες της Άυλης ο ρόλος που ξεχώρισα και αγάπησα από την ερμηνεία της είναι αυτός της Ελένης, της γυναίκας του Πίπη.

Πάντα υπάρχει άγχος πρίν την παράσταση, πως νιώθεις με το που βγαίνεις επάνω στη σκηνή;

Θεωρώ πως το άγχος υπάρχει πάντα πριν βγούμε στην σκηνή, αλλά από την στιγμή που θα βγεις απλά ζεις την στιγμή. Παίζεις για εσένα, για τους συμπρωταγωνιστές σου και για το κοινό

Τι σε ενθουσιάζει περισσότερο, οι πρόβες , οι παραστάσεις ή το χειροκρότημα;

Σε μια θεατρική παράσταση αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει και μου ανεβάζει την αδρεναλίνη είναι η πρώτη στιγμή, που θα βγούμε στην σκηνή και θα νιώσουμε της αύρα του κοινού.

Μανώλης Αβλαστιμήδης

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το θέατρο;

Η επιθυμία μου να κάνω κάτι δημιουργικό και να περνάω ευχάριστα τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου, με οδήγησαν το 2019 στη θεατρική ομάδα του συλλόγου της Νεοχωρούδας. Είδα την παράσταση τους ”Ένα βότσαλο στη λίμνη” και μου άρεσε η ομάδα.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που έχεις ξεχωρίσει στις ”κυρίες της αυλής” μιας και είσαι νέο μέλος της ομάδας ;

Ο ρόλος μου που κάνω στις ”Κυρίες της αυλής” μου άρεσε γιατί ο Μπαρμπα -Θωμάς είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής μέσα από την αφέλεια που διάλεξε να ζει.

Πάντα υπάρχει άγχος πρίν την παράσταση, πως νιώθεις με το που βγαίνεις επάνω στη σκηνή;

Άγχος σίγουρα υπάρχει αλλά μετά τα πρώτα λεπτά που αρχίζει η παράσταση όλα φεύγουν και παίζεις για σένα.

Τι σε ενθουσιάζει περισσότερο, οι πρόβες , οι παραστάσεις ή το χειροκρότημα;

Οι πρόβες είναι πολύ ωραίες γιατί γελάμε , η παράσταση είναι η προσπάθεια της δουλειάς που κάναμε και το χειροκρότημα είναι η επιβράβευση!!

Μίνα Μέρμηγκα

Κλείνοντας με τη θεατρική ομάδα Νεοχωρούδας να αναφέρω ότι μέλος της είμαι και εγώ που έκανα αυτό το αφιέρωμα.Αν γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω, θέατρο έπαιξα ως έφηβη στη θεατρική ομάδα του Δήμου Κορδελιού. Το 2017 αν έρθουμε στο σήμερα , έκανα τη βοηθό σκηνοθέτη στους ”Μικρούς Φαρισαίους” και ”ξύπνησε” πάλι η επιθυμία. Από τότε μέχρι σήμερα ανήκω σ’ αυτή την υπέροχη ομάδα με διάφορους ρόλους και δεν εννοώ μόνο θεατρικούς . Αυτό συμβαίνει με όλα τα μέλη της ομάδας διότι όλοι προσφέρουμε εθελοντική εργασία(άλλοι φτιάχνουν τα σκηνικά , άλλοι βάφουν τα σκηνικά, όλοι κουβαλάμε τα σκηνικά σε κάθε παράσταση. Μόνοι στήνουμε , μόνοι μαζεύουμε) και πάντα με τη στήριξη του ΔΣ του συλλόγου( γιατί πρέπει να αναφέρουμε ότι όλο το ΔΣ βοηθάει σε ότι χρειάζεται) καταφέρνουμε να ανεβάζουμε όμορφες και πολύ προσεγμένες παραστάσεις.

Ο ρόλος που έχω ξεχωρίσει είναι της Κυρίας Παρασκευής στις ”Κυρίες της αυλής” γιατί πραγματικά με τόσο φωνή και καυγά επι σκηνής , εκτονώνομαι και αποφορτίζομαι …Ηρεμώ…Οι πρόβες είναι εκείνες που μ’ αρέσουν περισσότερο γιατί ”δένει” η ομάδα καλύτερα. Όσο για άγχος έχω αρκετό αλλά θα συμφωνήσω με όλους ότι βγαίνω στη σκηνή και ξεχνάω τα πάντα..Η παράσταση είναι η στιγμή που λες ”τώρα θα δούμε πόσο αγαπήσαμε το έργο” και το χειροκρότημα είναι αυτό που λέει και το μπλουζάκι μας ”Το χειροκρότημα σας , η δύναμή μας”...Ανοίξτε τα θέατρα και τους συλλόγους γιατί αυτό μας δίνει ζωή . Ακόμα και από τη θέση του θεατή παίρνουμε ζωή!!

Όλη η ομάδα μας με τον σκηνοθέτη μας Μιχάλη Τσολάκη!!

Comments are closed.