Μουσείο Λούβρου-επίσκεψη
2 Απριλίου 2021
Επτά μελοποιημένα ποιήματα -Νίκος Γκάτσος
3 Απριλίου 2021

Σήμερα το παιδικό βιβλίο έχει την τιμητική του και εμείς εδώ στη ”Γωνιά Χαλάρωσης” είμαστε κοντά στα παιδιά , αγαπάμε τα παιδιά και πάντα θα έχουν τη δική τους γωνιά στη ”Γωνιά Χαλάρωσης”.

Παρακάτω σας προτείνουμε παιδικά βιβλία που έχουν να πουν πολλά σε μικρούς και μεγάλους . Τα έγραψαν οι δημιουργοί τους με πολύ αγάπη και είμαστε σίγουροι ότι οι μικροί μας φίλοι θα τα αγαπήσουν…

ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ – Χρήστος Βαρδάρης Εκδόσεις : IWRITE.GR

Ο Τολκ, ένα ανυπάκουο μυρμηγκάκι, όταν παραβλέπει τη συμβουλή των γονιών του, παρασύρεται σε μια τρομερή περιπέτεια. Ευτυχώς όμως, για καλή του τύχη βρίσκεται στον δρόμο του ο παππούς του Ταλκ, ο οποίος μέσα από την προσφορά του, του δείχνει την αξία της συνεργασίας και της αποταμίευσης.
«Κύριοι» είπε, Θέλοντας μ’ αυτόν το τρόπο να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης, «οι προμήθειες που έχουμε αποταμιεύσει, σύμφωνα με τις σημειώσεις μου, είναι αρκετές και μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Τι λέτε κι εσείς;» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ- Παρασκευή Κηπουρίδου Εκδόσεις Υδροπλάνο

Είναι η εποχή που… οι Καλικάντζαροι εγκαταλείπουν µισοκοµµένο το δέντρο που στηρίζει τη γη, για να ανέβουν στον επάνω κόσµο και να τον κάνουν άνω κάτω µε τις σκανταλιές τους. Είναι αποφασισµένοι να βρουν τον Άγιο Βασίλη και να µάθουν γιατί δεν φέρνει και σ’ αυτούς δώρα, όπως σε όλα τα παιδιά του κόσµου. Τα προβλήµατα ξεκινούν, όταν ο Χθόνιος αποκαλύπτει στους συντρόφους του, τα πραγµατικά του πονηρά σχέδια. Ας δούµε λοιπόν τι σχεδιάζει και τι κατάληξη θα έχουν τελικά όλα αυτά τα … Καλικαντζαροκαµώµατα!

Η ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΡΑΪΔΕΣ -Μαρία Καλατζή Εκδόσεις ΠΗΓΗ

Κατά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, μια ομάδα νεράιδων περνά το μυστικό πέρασμα που ενώνει τον νεραϊδόκοσμο με τη λίμνη του βασιλείου των λωτανθών. Ο σκοπός τους είναι να μαζέψουν τα κόκκινα άνθη των λωτών για τη νεραϊδόσκονη και το φεγγαρόνερο, που αποτελεί πηγή δύναμης για τον κόσμο τους. Καθώς χορεύουν ανυποψίαστες, δέχονται επίθεση από την κακόβουλη Κλειώ, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις νεραϊδένιες δυνάμεις, για να αποκαταστήσει το παραμορφωμένο πρόσωπο της κόρης της. Η Νεφέλη και η Μελένια παγιδεύονται, ενώ η δασκάλα τους Ευρυδίκη μεταμορφώνεται σε βράχο.

Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντά στη λίμνη τη Νεφέλη, να κλαίει μπροστά στην πετρωμένη δασκάλα της. Συνειδητοποιεί πως είναι η άγνωστη κοπέλα που για ανεξήγητο λόγο έβλεπε στα όνειρά του και ανακαλύπτει πως είναι μια παγιδευμένη νεράιδα. Μαζί θα περάσουν μια παραμυθένια περιπέτεια για να ελευθερωθεί και να επιστρέψει στον νεραϊδόκοσμο.

ΜΑΘΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΝΙΚΑΣ – Βούλα Παπατσιφλικιώτη . Εκδόσεις: ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Σε μία πόλη που βασιλεύει η ευτυχία, την Φελισίτα, ζει ένα κοριτσάκι με καρδιά χρυσή, που την λένε Καλοσύνη! Έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα, φοβάται πολύ. Στην ίδια πολιτεία μένει και ένας κακός μάγος, ο Φόβος. Όταν μια μέρα μαθαίνει την αδυναμία του κοριτσιού ετοιμάζει ένα μαγικό ξόρκι και καλεί όλες τις φοβίες της. Θα καταφέρει η καλή της φίλη, μια πασχαλίτσα που την λένε Τόλμη, να τη βοηθήσει και τα μάγια να τα λύσει; Με ποιον τρόπο θα μάθει η μικρούλα να νικάει τους φόβους της; Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και το τραγούδι, μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να νικάνε τους φόβους τους για να ζούνε ήρεμοι και ευτυχισμένοι! 

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ – Ήρα Βλάχου. Εκδόσεις: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ήταν εξαιρετικός επιστήμων ο κύριος Γελάκος! Με σπουδές στο εξωτερικό! Ήξερε τη γυμναστική του γέλιου, δηλαδή, όταν οι άκρες των χειλιών τραβιούνται στο πλάι και μετά επιστρέφουν στη θέση τους και ένα και δύο
με ρυθμό, επαναλαμβάνουμε την άσκηση μέχρι να μην μπορούμε να κρατηθούμε από τα γέλια! Ήταν σπουδαίος επιστήμων ο κύριος Γελάκος! Κι ας μη γελούσε ποτέ…

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – Γεωργία Θεοφάνους Εκδόσεις Φυλάτος

  Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αξία του να είναι κανείς μοναδικός!

Μαργαρίτα!
Ένα λουλούδι τόσο διαφορετικό ή μήπως ένας άνθρωπος τόσο διαφορετικός από εσένα και εμένα; Ένα αλληγορικό παραμύθι για την διαφορετικότητα και την αξία τού
να είναι κανείς μοναδικός.
Με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό
από εμένα για εσάς!

Comments are closed.