Ταξίδι
14 Αυγούστου 2022
Λεμόνι…το οπωροφόρο της Ελίτ!!
25 Αυγούστου 2022

ΓΟΝΈΑ ΚΑΙ ΔΆΣΚΑΛΕ ΞΎΠΝΑ :

  • ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΆΠΗΣΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΌ.
  • ΝΙΩΣΕ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟΣ ΓΙΑΤΊ ΈΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΠΟΥ ΒΛΈΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΑ….
  •  ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ…. ΝΙΩΣΕ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ!!!!

Απο την λίγη εμπειρία μου στην εκπαίδευση παρατηρώ ότι αυτοί που μιλάνε ελεύθερα για τον αυτισμό, είναι εκείνοι οι γονείς και οι δάσκαλοι που τον εχουν αγαπήσει, εχουν ασχοληθεί και αποδεχθεί.  Ενώ παράλληλα παρατηρούνται οι γονείς που φοβούνται να αποδεχθούν την κατάσταση και εθελοτυφλούν κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά τους στις συμβουλές των δασκάλων.  Επίσης υπάρχουν και οι δάσκαλοι που βαριούνται να ασχοληθούν και να μάθουν και χαρακτηρίζουν απλά τις περιπτώσεις των παιδιών που έχουν στην τάξη τους ως απλά προβληματικές.

Για την σωστή ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία και το γκρέμισμα του τοίχου που τους στερεί την ελευθερία της ύπαρξης τους και το δικαίωμα τους σε μία ποιοτική εκπαίδευση, που δεν θα προσαρμόζει τα παιδιά στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, αλλά τις εκπαιδευτικές δομές στα παιδιά ˙ πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη πολιτική – κοινωνική ευαισθητοποίηση και συνεργασία, ώστε να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν οι πολίτες και να αγκαλιάσουν τους “διαφορετικούς” συμπολίτες τους.

Ας αποδεχτούμε-συνεργαστούμε  και ας αγκαλιάσουμε ΛΟΙΠΌΝ τον ΑΥΤΙΣΜΌ και την ειδική ιδιαιτερότητα. Ας μάθουμε μεσα απο αυτόν και ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΈΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΠΟΎ ΓΎΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!!! ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΌ/ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΈΝΟ…..

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

Χρήση εικόνας απο: -Ηλιαχτίδα Κέντρο Υγειας Παιδιών και Εφήβων  (Γεσυ)https://iliaktida.eu/

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρις την αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.