Γεωργία Θεοφάνους- Μια ”Μαργαρίτα” διαφορετική!!
2 Απριλίου 2021
Παιδικό βιβλίο -προτάσεις
2 Απριλίου 2021

Μουσείο Λούβρου-επίσκεψη

Δεν ήταν πάντα Μουσείο , αρχικά ήταν φρούριο τον 12ο αιώνα, ενώ τον 14ο αιώνα μετατράπηκε σε παλάτι. Η σημερινή του ένδοξη μορφή χρονολογείται τον 15ο αιώνα, όταν έγινε η κατασκευή της πρώτης πτέρυγας κατά μήκος του Σηκουάνα και επεκτάθηκε με τα χρόνια παραπάνω, ολοκληρώνοντας την σημερινή του εικόνα και έκταση.

Το Μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα καθώς και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.Φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 εκθέματα παγκόσμιας κληρονομιάς, με το πρώτο έργο τέχνης που προστέθηκε στη συλλογή να είναι ο πίνακας της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τον 16ο αιώνα.Βρίσκετε στο ιστορικό κέντρο του Παρισίου κοντά στις όχθες του Σηκουάνα .

Η χαρακτηριστική πυραμίδα από γυαλί στην κύρια είσοδος του μουσείου, κατασκευάστηκε το 1989 από τον διάσημο αρχιτέκτονα I.M. Pei και κοπός της πυραμίδας ήταν να διοχετεύεται το φυσικό φως του ήλιου μέχρι και το υπόγειο.

Το Μουσείο ανακοίνωσε ότι  ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου διατίθετε ηλεκτρονικα οργανωμένη σε album και μπορείτε να τη δείτε ΔΩΡΕΑΝ

Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο θα κάνουμε και μια μικρή εικονική ξενάγηση για να δούμε και να θαυμάσουμε έστω και μέσα από την κάμερα τα όμορφα εκθέματα.

Ελάτε στη ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.