Η παρέα της ζωγραδικής- Γκαλή Κων/νια – Μίντη Αναστασία
4 Μαρτίου 2021
Μουσείο Ferarri
5 Μαρτίου 2021

Lübbenau -Spreewald – Περιήγηση με κανό!!

Γερμανική πολιτεία το Lübbenau του Βραδεμβούργου και βρίσκεται 100 χλμ. νοτιοανατολικά από το Βερολίνο. Το Spreewald είναι ένα δάσος κατά μήκος του ποταμού και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα  Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO το 1991.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας ξεκίνησε το 1976. Τα Αποθέματα Βιόσφαιρας είναι χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές οι οποίες συμπεριλαμβάνουν πολύτιμα οικοσυστήματα και κοινωνίες που επιθυμούν να συνδυάσουν την προστασία του οικοσυστήματος με την αειφόρο χρήση του. Έχουν σκόπό την προώθηση και επίδειξη μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και βιόσφαιρας.Τα Αποθέματα Βιόσφαιρας ανακυρήσσονται από τις εθνικές κυβερνήσεις και παραμένουν κάτω από την κυρίαρχη δικαιοδοσία των κρατών στα οποία βρίσκονται, αλλά αναγνωρίζονται διεθνώς από την UNESCO.Η UNESCO βλέπει τα Αποθέματα Βιόσφαιρας ως ένα τεράστιο φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας εμβέλειας, στο οποίο η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνδυάζεται με την έρευνα, την εκπαίδευση, την επίδειξη, την τοπική συμμετοχή και την αειφόρο ανάπτυξη.

Δείτε εδώ 3D περιήγηση στο Γαλεριανό συγκρότημα

Το Spreewald Είναι γνωστό για το παραδοσιακό σύστημα άρδευσης, που αποτελείται από περισσότερα από 200 μικρά κανάλια  Το τοπίο διαμορφώθηκε κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων . Η περιοχή αποτελείται από λιβάδια, δάση και φράχτες, αλλά το μοναδικό χαρακτηριστικό της είναι τα κανάλια πλοήγησης. Τα κανάλια και τα ποτάμια και τα περίχωρά τους είναι οικότοπος για πολλά ζώα και είδη φυτών.Προσφέρουν προστατευμένο βιότοπο για περίπου 6.000 είδη ζώων και φυτών. Οι αγρότες συνεχίζουν την παλιά παράδοση της χρήσης των καναλιών για ψάρεμα και μεταφορές, ενώ πολλοί τουρίστες σήμερα εξερευνούν την περιοχή με το παραδοσιακό κανό.

Στην περιοχή οι κάτοικοι είναι απόγονοι των πρώτων εποίκων στην περιοχή Spreewald, των Σλάβικων  φυλών των Sordsκαι των Wends,οι οποίοι  διατήρησαν την παραδοσιακή γλώσσα, τα έθιμα και τα ρούχα τους μέχρι σήμερα.Οι περισσότεροι κάτοικοι εξαρτώνται από τον τουρισμό.  . Η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία είναι άλλες σημαντικές πηγές εισοδήματος. Ελάτε να γνωρίσουμε αυτό το όμορφο μέρος και γιατί οχι να κάνουμε βόλτα με το παραδοσιακό κανό!!

πηγή πληροφοριών : Wikipedia.com/ en,Unesco.org

πηγή φωτογραφίας: Bobo and ChiChi

2 Comments

  1. […] Μπορείτενα κάνετε μια περιηγηση με κανό στο Lübbenau -Spreewal… […]

  2. […] Εδώ μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο Lübbena… […]