Μαίρη Παναγιώτου
19 Φεβρουαρίου 2021
Κρόκος ή Ζαφορά
20 Φεβρουαρίου 2021

”BRYCE CANYON” – ΓΙΟΥΤΑ εικονική πεζοπορια ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο Εθνικός Δρυμός του Bryce Canyon είναι γνωστός από τον 18ο αιώνα. Στα τέλη του 1840, οι Μορμόνοι προσπάθησαν να εγκατασταθούν στο πάρκο, αλλά το έδαφος δεν ήταν κατάλληλο για τη γεωργία. Λόγω των πρώιμων παγετώνων, ήταν δύσκολο να καλλιεργηθούν φυτά.

Από που πήρε το όνομα Bryce:

Στη δεκαετία του 1870, ο Ebenezer Bryce ήρθε στην περιοχή με την οικογένειά του. Η σύζυγός του είχε κακή υγεία και ήλπιζε ότι η κλιματική αλλαγή θα την ωφελήσει. Ο Ebenezer έκανε πολλά για το πάρκο, για παράδειγμα, άνοιξε το δρόμο προς το φαράγγι. Αυτό επέτρεψε την καταγραφή. Μετά από λίγο, αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Αριζόνα, αλλά η περιοχή είχε ήδη συνηθίσει να τον καλεί με το όνομα Bryce Canyon Park.

Αυτοί οι ασυνήθιστοι βράχοι χτίστηκαν από την ίδια τη φύση.Ονομάζονται Hoodoos. Εμφανίστηκαν λόγω των επιπτώσεων της διάβρωσης. Και τώρα αυτό το τεράστιο πάρκο αποτελείται από μια σειρά από διαφορετικά χρώματα και φανταστικά σχήματα. Αποχρώσεις των βράχων – κόκκινο, μοβ, λευκό, κίτρινο. Αυτό το χρώμα δημιουργείται λόγω των πολλών οξειδωμένων ιχνοστοιχείων που σχηματίζουν πάνω από 60 αποχρώσεις των αναφερθέντων χρωμάτων. 

Ο θρύλος του πάρκου:

Στο πάρκο εκατοντάδες χρόνια πριν την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων, έζησαν οι Ινδοί από τη φυλή Peyut. Έχουν το δικό τους μύθο όπου ισχυρίζονται ότι τα hoodies είναι αρχαίοι άνθρωποι που έγιναν πέτρινοι ως τιμωρία για κακή συμπεριφορά ενώπιον των θεών. Για να αρχίσει η περιηγηση καθίστε αναπαυτικά , έχει πολύ περπάτημα…

 

Comments are closed.