Αμάρανθος ο θαυματουργός σπόρος…
9 Αυγούστου 2022“Νιότη”
12 Αυγούστου 2022Το πιο καλοκαιρινό και δροσερό φρούτο είναι πρώτο και με διαφορά το καρπούζι.
Το τρώμε από παιδιά με λαχτάρα και γεμίζουμε τον τόπο μαύρα σποράκια και κόκκινα ζουμιά!!
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πετούσαμε τα σπόρια αν γνωρίζαμε τα οφέλη για την υγεία μας και ότι μπορούν να γίνουν ένα νοστιμότατο σνακ είτε μόνοι τους, είτε ως συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού, αν αποξηρανθούν και καβουρντιστούν.
Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ταυτόχρονα πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Ελάτε να δούμε τι περιέχουν:
Μαγνήσιο
Σίδηρο
Φυλλικό οξύ
Χαμηλές θερμίδες… Μια χούφτα σπόρων καρπουζιού περιέχει περίπου 22 θερμίδες. Η περιεκτικότητα αυτή είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι μια χούφτα πατατάκια που έχουν περίπου 160 θερμίδες
Πώς θα ψήσουμε τους σπόρους του καρπουζιού στον φούρνο:
Υλικά:
Σπόροι καρπουζιού
Ελαιόλαδο
Μια κουταλιά βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
Μπαχαρικά: μαύρο πιπέρι, κύμινο, καγιέν, πάπρικα, βότανα κτλ.
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε τους σπόρους και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για δύο ώρες σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε υπολείμματα από το καρπούζι.
Βάζουμε τους σπόρους σε πυρέξ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το βούτυρο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 175 C για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και πιο σκούρα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα χαρτί η πετσέτα, παίρνουμε όσο λάδι περισσεύει.
Απολαύστε τα και όσα περισσέψουν τα αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο.
πηγή: https://medinova.gr/, https://www.itrofi.gr/
Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ η σελίδα μας!!