Προφήτης Ηλίας: Οι εκκλησίες του πάντα ψηλά..
20 Ιουλίου 2022
Ολυμπιακοί αγώνες: Η ιστορία τους!!
23 Ιουλίου 2022

Διάπορος: Ο μυστικός παράδεισος της Χαλκιδικής

Με έκταση 3,2 τ. χλμ. είναι το μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των εννιά νησιών και δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επισκεφθεί πάνω από 50 παραλίες, την κάθε μια με τη δική της χάρη και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πολλοί παρομοιάζουν τον Διάπορο με εξωτικό νησί της Καραϊβικής. Λογικό, αφού δεν συναντάς συχνά τέτοια διάφανα γαλαζοπράσινα νερά σαν φυσική πισίνα.

 Η μοναδικότητα του Διάπορου όμως βρίσκεται αλλού.  Στα πεύκα που καλύπτουν όλο το νησί και πολλά απο αυτά φυτρώνουν τόσο κοντά στην αμμουδιά που από μακριά μοιάζουν να αναδύονται μέσα από την θάλασσα. Ένα τέτοιο φυσικό τοπίο είναι σπάνιο ανά τον κόσμο.

Αυτός ο μικρός παράδεισος  είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι με τις ώρες, ατελείωτες βουτιές ακόμα και για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.  Ο ύφαλος που περιβάλλει το νησί  με την έντονη υποθαλάσσια ζωή προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Το πιο σημαντικό: τα νερά είναι ζεστά και δεν υπάρχουν άνεμοι σχεδόν όλο τον χρόνο.

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Βουρβουρού και η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο με βάρκα  . Οι τρόποι για να πας στο νησί είναι συγκεκριμένοι: με ιδιωτικό σκάφος,  βάρκα, water taxi ή με οργανωμένες εκδρομές που ξεκινάνε απο την Βουρβουρού

Κολυμπήσετε στην εξωτική παραλία της Μυρσίνης ή Χαβάη ή Λευκή παραλία -όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι- και είναι αναμφισβήτητα μία από τις εξωτικές παραλίες που έχει να επιδείξει η Σιθωνία!

Ανακαλύψτε τη “Γαλάζια λίμνη” όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι! Είναι ένα σημείο μεταξύ των νησιών Διάπορος και Αγιος Ισίδωρος που μοιάζει σαν μία μεγάλη πισίνα με τιρκουάζ νερά!

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.