Ήταν κατά τη διάρκεια των δυναστειών Almoravid και Almohad που το Μαρόκο ελέγχει μεγάλο μέρος της Βόρειας Αφρικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Το 1238, το Almohad έχασε τον έλεγχο του μουσουλμανικού τμήματος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γνωστό τότε ως al-Andalus. Η δυναστεία των Μαρινίδων προσπάθησε να την ανακτήσει, αλλά ποτέ δεν πέτυχε.
Μέχρι τα μέσα του 1800, σε μια εποχή που η επιρροή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν σε παρακμή, η Γαλλία και η Ισπανία άρχισαν να ενδιαφέρονται πολύ για το Μαρόκο.
Η Διάσκεψη Algeciras (1906) που ακολούθησε την Πρώτη Μαροκινή Κρίση επισημοποίησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας στην περιοχή (αντίθεση από τη Γερμανία) και η Συνθήκη του Φεζ (1912) έκανε το Μαρόκο γαλλικό προτεκτοράτο. Η Ισπανία απέκτησε την εξουσία επί της Ifni (στα νότια) και της Τετουάν στα βόρεια.
Τη δεκαετία του 1920 οι Rif Berbers του Μαρόκου, υπό την ηγεσία του Muhammad Abd el-Krim, επαναστάτησαν εναντίον της γαλλικής και της ισπανικής αρχής. Η βραχύβια δημοκρατία Rif συντρίφθηκε από μια κοινή γαλλική / ισπανική ειδική ομάδα το 1926.
Το 1953 η Γαλλία απέθεσε τον εθνικιστή ηγέτη και τον σουλτάνο Mohammed V ibn Yusuf, αλλά και οι εθνικιστικές και οι θρησκευτικές ομάδες ζήτησαν την επιστροφή του. Η Γαλλία συνθηκολόγησε και ο Μωάμεθ V επέστρεψε το 1955. Στις 2 Μαρτίου του 1956, το γαλλικό Μαρόκο κέρδισε την ανεξαρτησία του. Το Ισπανικό Μαρόκο, εκτός από τους δύο θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια, απέκτησε ανεξαρτησία τον Απρίλιο του 1956.
Ανάμεσα του χρυσαφένιου χρώματος της ερήμου, των επιβλητικών βουνών του Άτλαντα και του γαλάζιου Ατλαντικού ωκεανού, ξεπροβάλλουν θαυμαστές και πολύ όμορφες πόλεις. Κάθε μία από τις πόλεις αυτές αποτελούν μια ψηφίδα από το πολύχρωμο ψηφιδωτό του τοπίου και του πολιτισμού της χώρας του Μαρόκου.
Η Αΐτ-Μπεν-Χαντού (Ait-Ben-Haddou) είναι οχυρωμένη πόλη πάνω στον δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχάρας και του Μαρακές. Βρίσκεται στην επαρχία Souss-Massa-Draâ, σε ένα λόφο δίπλα στον ποταμό Κουαρζαζάτε. Η πόλη αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, η οποία δυστυχώς καταστρέφεται από τις βροχοπτώσεις. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μένουν σε ένα μοντέρνο χωριό στην άλλη πλευρά του ποταμού, δέκα οικογένειες όμως εξακολουθούν να μένουν σ’αυτή.
Η Αΐτ-Μπεν-Χαντού έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως κινηματογραφικό σκηνικό. Στις ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί συμπεριλαμβάνονται οι:
Για αιώνες, οι Ρωμαίοι έκαναν την πόλη δική τους μέχρι να κατακτηθεί ξανά από τους Άραβες το 712, εγκαινιάζοντας μια νέα χρυσή εποχή στην οποία η Asilah επέτρεψε στον εαυτό της να τυλιχτεί από κάποια γοητεία για την οποία είναι διάσημη σήμερα.
Η στρατηγική της θέση στο βόρειο Μαρόκο την έκανε στρατηγικό σημείο για τους Ισπανούς και Άραβες εμπόρους.
Η Asilah ευκαιρίες για έπιπλα της Βορείου Αφρικής, κοσμήματα και μπαχαρικά. Το Asilah είναι γνωστό ως καταφύγιο για τους καλλιτέχνες και, ως εκ τούτου, οι τεχνίτες και οι έθιμες τέχνες είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας εδώ.
Αρχιτεκτονική: Το Medina είναι ένας θησαυρός της πορτογαλικής, ισπανικής και μαυριτανικής αρχιτεκτονικής και είναι καλύτερα να εξερευνηθεί με τα πόδια. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας από τις δύο κύριες πύλες (Bab el-Kasaba και Bab el-Homar) και μπορούμε να περάσουμε μια μέρα θαυμάζοντας τις περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες της παλιάς πόλης και τα χαριτωμένα ιστορικά κτίρια.
πηγή: https://traasgpu.com/, https://el.wikipedia.org/
Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ η σελίδα μας!!