Η επιδημία γέλιου που κράτησε… έναν χρόνο!!
7 Ιουνίου 2022
Γεφύρι 2000 ετών!!!(video)
10 Ιουνίου 2022

Bruges ΒΕΛΓΙΟ -Βόλτα στο κανάλι..

Η πόλη Bruges βρίσκεται στο Βέλγιο και είναι πρωτεύουσα της περιοχής της Φλανδρας.Είναι γνωστή για τα κανάλια της και είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

Το ιστορικό της κέντρο έχει μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα μεσσαιωνικά κτίρια και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Σε συνδυασμό με τις γέφυρες και τα κανάλια όλη η πόλη μοιάζει να έχει βγεί από παραμύθι.

Η ιστορία της Μπριζ ξεκινά από τον 9ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε από Βίκινγκς.Το όνομα Μπριζ (Brugge) πιστεύεται ότι προέρχεται από την παλιά-σκανδιναβική λέξη «Brygga» που σημαίνει «λιμάνι» ή «τόπος ελλιμενισμού». 

Έμποροι από όλο τον κόσμο συνέρρεαν στην πόλη για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να αγοράσουν διεθνώς αναγνωρισμένα φλαμανδικά υφάσματα, τα οποία παράγονταν σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της κοντινής Γάνδης.



Τον 14ο αιώνα, η Μπριζ εξελίχθηκε σε αποθήκη των βορειοευρωπαϊκών χανσεατικών πόλεων. Αρκετές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία, είχαν τη δική τους αντιπροσωπεία στη Μπριζ, καθιστώντας την ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κέντρο όπου ακούγονταν καθημερινά διαφορετικές γλώσσες και όπου βρίσκονταν εξωτικά προϊόντα.

Ο πλούτος της Μπριζ άρχισε να μειώνεται τον 15ο αιώνα, όταν το μεγαλύτερο λιμάνι της Αμβέρσας κυριάρχησε και η βιομηχανία υφασμάτων έπεσε σε παρακμή. Η τέχνη και η αρχιτεκτονική συνέχισαν να ακμάζουν, με την κατασκευή υπέροχων υστερογοτθικών κτιρίων και εκκλησιών, και τη φλαμανδική σχολή ζωγραφικής (συμπεριλαμβανομένων των Anthony Van Dyck και Hans Memling) που παράγει εξαιρετικά έργα.


Στα τέλη του 16ου αιώνα, η Μπριζ δεν κατείχε πλέον καμία μεγάλη δύναμη και στα μέσα του 1800, η ​​Μπριζ ήταν η φτωχότερη πόλη στο Βέλγιο. 

Ο 20ός αιώνας, ωστόσο, έφερε νέα ζωή, όταν η πόλη έγινε διεθνής τουριστικός προορισμός και η μεσαιωνική κληρονομιά της Μπριζ αποδείχθηκε νέα πηγή πλούτου για τη «Βενετία του Βορρά». Το νέο λιμάνι του Zeebrugge (10 μίλια από την πόλη, στη φλαμανδική ακτή) έφερε νέα ανάπτυξη και νέες βιομηχανίες στην περιοχή.

πηγή: https://www.visitflanders.com/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.