Παλιούρι Χαλκιδικής!!
2 Ιουνίου 2022
Μουστάρδα: το φάρμακο των αρχαίων…
4 Ιουνίου 2022

Μια λίμνη μόνο για έξι μήνες…

Η Green Lake βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Hochschwab στην Αυστρία. Το περίεργο με αυτή τη λίμνη είναι ότι δημιουργείται μόνο για έξι μήνες το χρόνο.

Το χειμώνα είναι ένα πανέμορφο πάρκο σαν πολλά άλλα, με τα πράσινα μονοπάτια του, τα γραφικά παγκάκια του και την πλούσια βλάστησή του. Το καλοκαίρι, όμως, μεταμορφώνεται σε μια λίμνη που οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν… υποβρυχίως.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η μεταμόρφωση είναι πολύ απλός …

Το πάρκο βρίσκεται σε μια χαμηλή κοιλάδα περιτριγυρισμένη από βουνά, τα οποία γεμίζουν χιόνι το χειμώνα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα χιόνια λιώνουν  και το νερό κατακλύζει την περιοχή, δημιουργώντας τη λίμνη αυτή.

Η στάθμη της λίμνης αυξάνεται απο τα δύο μέτρα το χειμώνα στα 10 μέτρα το καλοκαίρι, καλύπτοντας δρομάκια, παγκάκια, γέφυρες και μεγάλο μέρος της βλάστησης. Τότε οι πεζοπόροι αντικαθίστανται από δύτες !

Το νερό είναι παγωμένο αλλά πεντακάθαρο, με τη θερμοκρασία στη λίμνη να κυμαίνεται γύρω στους 4C ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Όσοι όμως αντέχουν το κρύο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν λιβάδια από γρασίδι να κείτονται γαλήνια κάτω από την επιφάνεια του νερού, παγκάκια καλυμμένα με βρύα να περιμένουν κάποιον να κάτσει πάνω τους, ακόμη και μια γέφυρα που πλέον δεν έχει καμία χρήση, καθώς οι επισκέπτες θα την ξαναπεράσουν μετά από μήνες.

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.