Όταν ο Πάγκαλος απαγόρευσε τις κοντές φούστες …
11 Μαΐου 2022
“Oυκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”
11 Μαΐου 2022

Χόι Αν: Η πόλη των φαναριών…

Η Χόι Αν αποτελεί μια από τις πιο γραφικές περιοχές του Βιετνάμ.

Φημισμένη για τις καλά διατηρημένες παραδοσιακές γειτονιές της με τα κίτρινα σπιτάκια, η Χόι Αν ξέρει πως να κερδίσει τον ταξιδιώτη από την πρώτη στιγμή.
Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουμε είναι το εμπορικό λιμάνι, το οποίο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και διατηρείται έως τις ημέρες μας. Η αρχιτεκτονική του τόπου επίσης διατηρεί αρκετά από τον παραδοσιακό της χαρακτήρα διαπιστώνοντας πως οι αυτόχθονες αφομοίωσαν μερικά στοιχεία των ξένων κατακτητών χωρίς να χάσουν εντελώς την ταυτότητά τους.

Είναι αξιέπαινος ο τρόπος κατά τον οποίο ο λαός κατάφερε να διατηρήσει τον πλούσιο πολιτισμό του, αφήνοντας χώρο και στους αναμειχθέντες με τον πόλεμο πολιτισμούς να ευδοκιμήσουν και να αφομοιωθούν ομοιοτρόπως.

Στην πόλη του Χόι Αν, το συνονθύλευμα αυτό των πολιτισμών διαφαίνεται κυρίως μέσω της αρχιτεκτονικής των σπιτιών, τα οποία είναι χτισμένα με μία μίξη της βιετναμέζικης, κινεζικής και ιαπωνικής αρχιτεκτονικής. Το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα τους και το κοντό τους ύψος παρατηρείται στο σύνολο της αρχαίας πόλης, η οποία ενδείκνυται για βόλτες με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η πόλη έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Ένα φωτεινό φεστιβάλ

Ένα φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε κάθε πανσέληνο. Το Hoi An Lantern Full Moon, το οποίο όπως μαρτυρά και το όνομα του οι άνθρωποι μαζεύονται στην ύπαιθρο και στέλνουν ψηλά εντυπωσιακά, διακοσμημένα στο χέρι αναμμένα φαναράκια,
ενώ όσο οι μισοί χαζεύουν αυτό το υπερθέαμα στον ουρανό, οι άλλοι μισοί απολαμβάνουν μουσική, χορό, τοπικές λιχουδιές και ανταλλαγές λουλουδιών.  Το φεστιβάλ γίνεται για να έχουν όλη καλή τύχη.

Μη φύγετε από την πόλη αν δεν περπατήσετε …

Στη διάσημη Golden Bridge

Η κίτρινη γέφυρα υποστηρίζεται από δύο γιγάντια χέρια όπως ακριβώς και τα χέρια του Θεού. Αυτό συμβολίζει ένα μυστήριο της φύσης καθώς ο Θεός μεταφέρει το δώρο από το έδαφος

 Ο μοναδικός σχεδιασμός του που μοιάζει με δύο γιγάντια χέρια και η χρυσοκίτρινη απόχρωση αυτής της πεζογέφυρας την καθιστούν τέλεια φωτογραφία και εξαιρετικό μέρος για περίπατο.
Το Danang Golden Bridge (κίτρινη γέφυρα) σκαρφαλώνει σε μια προνομιακή τοποθεσία  σε ύψος των 1400 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι ένα αριστούργημα με επιχρυσωμένα κιγκλιδώματα σε χρυσή απόχρωση και σχήμα περιέλιξης (εκτείνεται σε μήκος 150 μέτρα).
Η Golden Bridge είναι νεόκτιστη μόλις το 2018. …

πηγή: https://www-archdaily-com.translate.goog/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.