Ο δρόμος του κρασιού : Αλσατία, (Route de vine d’ Alsace)
3 Μαρτίου 2022
Η ιστορία του χαρταετού!!
4 Μαρτίου 2022

Η Βενετία της …Γαλλίας…Annecy!!

Η πόλη Annecy (Ανεσί) βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery στην ανατολική Γαλλία αποτελεί
ένα μαγευτικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει στ’ αλήθεια.
Κι όμως, υπάρχει και έχει μακρά ιστορία η οποία ξεκινά από το 10ο αιώνα, όταν οι πρίγκιπες της Σαβοΐας ίδρυσαν την πόλη στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης.
Αν και δεν βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία, αλλά μέσα στα βουνά, το Annecy περιγράφεται από πολλούς επισκέπτες
ως «Βενετία της Γαλλίας» , μιας και  τα τρία κανάλια του ποταμού Thiou που περνάνε μέσα από την πόλη ανάμεσα σε όχθες γεμάτες με λουλούδια, φέρνουν κατά νου τον διάσημο ιταλικό προορισμό.
Η περιοχή του Annecy πρωτοκατοικήθηκε όταν έφτασαν εκεί οι Ρωμαίοι, αλλά η πιο σημαντική του ιστορία είναι μεσαιωνική.
Γύρω στον 10ο αιώνα υπήρξε πρωτεύουσα της κομητείας της Γενεύης, διατηρώντας παρόμοιο στάτους και μετά το 1401, όταν έγινε τμήμα του Δουκάτου της Σαβοΐας.
Στη Γαλλία περιήλθε το 1860, γνωρίζοντας σημαντική ανάπτυξη: τόσο βιομηχανική, ως κέντρο παραγωγής μεταξιού, όσο και τουριστική, ως προορισμός για θερινές διακοπές.
Δεχόμενο επισκέπτες σε όλες τις εποχές του χρόνου, το σύγχρονο Annecy διατηρεί την τουριστική του αίγλη, ενώ φιλοξενεί κι ένα τμήμα του Mont Blanc Πανεπιστημίου της Σαβοΐας.
Από το 1960, επίσης, αποτελεί έδρα διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων που φέρει το όνομά του (διεξάγεται κάθε Ιούνιο), το οποίο θεωρείται ένα από τα τέσσερα σημαντικότερα στον κόσμο.

Η πόλη που μοιάζει να επιπλέει

Η μεσαιωνική πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό κάστρο του Λόρδου Annecy, το οποίο εξακολουθεί να δεσπόζει στο κέντρο της. Στην πραγματικότητα μοιάζει να επιπλέει…
Κατά μήκος των καναλιών απλώνονται πολλά μικρά μονοπάτια ενώ τα παστέλ χρώματα των σπιτιών που κοσμούν τις αποβάθρες των καναλιών
αντανακλώνται στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καθαρή στην Ευρώπη.
Τα εντυπωσιακά κανάλια διασχίζουν την υπέροχη πόλη, ενώ οι γραφικές κατοικίες και τα καταστήματα απλώνονται δίπλα τους κατά μήκος της λίμνης.
Ενας από τους λόγους που η πόλη Ανεσί αποτελεί έναν παράδεισο για τους επισκέπτες της, είναι ότι για αρκετούς μήνες του έτους,
ο ήλιος δύει μετά τις 21:30, λες και το σκοτάδι «διστάζει» να καλύψει τα υπέροχα χρώματά της.

πηγή: https://passenger.gr/

πηγή φωτογραφιών: https://www.thetoc.gr/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.