Νικήτη Χαλκιδικής: Ένας ιστορικός οικισμός!!
4 Φεβρουαρίου 2022
Σπιναλόγκα (+video)
5 Φεβρουαρίου 2022

Παράξενες ιστορίες για γνωστά αξιοθέατα

Τοποθεσίες διάσημες αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες πίσω από αυτά που δεν γνωρίζουμε.

Δείτε παρακάτω αυτά που δεν γνωρίζουμε για γνωστά… αξιοθέατα.

 Grand Canyon, ΗΠΑ

Ενώ οι επισκέπτες είναι απασχολημένοι με το θαυμάσιο τοπίο, λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια μικρή πόλη με περίπου 200 άτομα που ζουν στην περιοχή του Grand Canyon.
Το Supai Village, στη βάση του φαραγγιού Havasu είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο ή με τα πόδια,
και θεωρείται ως η πιο απομακρυσμένη κοινότητα στις ΗΠΑ αλλά και το μοναδικό μέρος στη χώρα όπου το ταχυδρομείο παραδίδεται από μουλάρι.

Mount Rushmore, Νότια Ντακότα

Εκτός από τα πρόσωπα των George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt και Abraham Lincoln στην πλευρά του βουνού της Νότιας Ντακότα,
ο γλύπτης πίσω από το εικονικό εθνικό μνημείο Mount Rushmore, Gutzon Borglum, σκάλισε στον βράχο τα πιο σημαντικά γεγονότα στην αμερικανική ιστορία.
Ο Borglum έσκαψε πίσω από το κεφάλι του Abraham Lincoln, δημιουργώντας ένα άνοιγμα, που όμως είναι επικίνδυνο για να το επισκεφθούν οι τουρίστες.

Central Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Για να βοηθήσει τους επισκέπτες να βρουν το δρόμο τους, κάθε φωτιστικό στο πάρκο διαθέτει τέσσερα ψηφία κοντά στη βάση του.
Οι δύο πρώτοι αριθμοί αναφέρονται στο πλησιέστερο όνομα του δρόμου και οι δύο τελευταίοι δείχνουν αν η θέση σας είναι στην ανατολική ή τη δυτική πλευρά.

 Μουσείο Ερμιτάζ, Ρωσία

Το μεγαλύτερο μουσείο της Ρωσίας φιλοξενεί περίπου 70 γάτες, που φυλάσσουν τους θησαυρούς από τα τρωκτικά.
Η παράδοση χρονολογείται από το 1745 με διάταγμα της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, κόρης του Μεγάλου Πέτρου, δημιουργού της Αγίας Πετρούπολης.

 Μάτσου Πίτσου, Περού

Αυτοί οι Ίνκας ήξεραν πολλά για τον ήλιο. Κάθε χρόνο το μεσημέρι στις 11 Νοεμβρίου και στις 30 Ιανουαρίου, ο ήλιος κάθεται απευθείας πάνω από την πέτρα Intihuatana (εικονιζόμενη), χωρίς να υπάρχει σκιά.

Στις 21 Ιουνίου ο πυλώνας εκτοξεύει τη μακρύτερη σκιά του, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου τη μικρότερη.

πηγή: https://periergaa.blogspot.com/

Εδώ είναι η ομάδα μας στο Facebook και εδώ  η σελίδα μας!!

Comments are closed.