Καλαρρύτες Ιωαννίνων: Ένα διαμάντι στα Τζουμέρκα!!
18 Οκτωβρίου 2021
Καρκασόν: Όλη η πόλη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς!!
19 Οκτωβρίου 2021

Οι «Αλγόρυθμοι» μας παρουσιάζουν την «Άνοιξη»

Σε αυτό το άρθρο μας θα γνωρίσετε το μουσικό σχήμα «Αλγόρυθμοι» και το τραγούδι τους «Άνοιξη». Εμπνευστής του project είναι ο Φώτης Παπανικολάου, ενώ το όνομα του σχήματος προέκυψε από το μέλος των «Αλγόρυθμων» Δημήτρη Πατούλια. Η ονομασία είναι ένα λογοπαίγνιο που προκύπτει από τον μουσικό όρο ρυθμό και την αλλαγή της ορθογραφίας στο μαθηματικό όρο αλγόριθμοι. Για τους «Αλγόρυθμους» η μουσική είναι κάτι το αντικατάστατο και χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι η μισή ζωή τους. Η μουσική πορεία των μελών του συγκροτήματος πλούσια από μουσικές σπουδές, μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες καθώς και συνεργασίες.

Το τραγούδι «Άνοιξη» είναι η πρώτη επίσημη παρουσία του μουσικού σχήματος ως «Αλγόρυθμοι». Το τραγούδι έκανε την πρεμιέρα του στο Youtube 20 Μαΐου του 2021. Είναι ένα τραγούδι με πλούσια ηχοχρώματα και λαϊκότροπο ως προς την μελωδία και τον ρυθμό. Μας χαρίζει το αίσθημα του αποχωρισμού και της απόστασης αγαπημένων ανθρώπων, μέσα από την παρομοίωση των χαρακτηριστικών και της απόστασης των εποχών της Άνοιξης και του Χειμώνα. Με την αισθητική του το τραγούδι τόσο ως προς το μουσικό στοιχείο, όσο και ως προς τους στίχους δημιουργεί την αίσθηση του «αναπολώ» και φέρνει στην μνήμη του ακροατή τα προσωπικά του βιώματα.

Συντελεστές του τραγουδιού:

Μουσική-Κιθάρες & Φωνή: Παπανικολάου Φώτης / Στίχοι: Τζερεφού Αντωνία /Ενορχήστρωση: Αλγόρυθμοι / Τζουράς: Σδράλης Παναγιώτης / Ακκορντεόν: Πατούλιας Δημήτρης / Λαούτο: Παπαδημητρίου Κώστας / Βιολί: Ζαφειρόπουλος Γιώργος / Κρουστά: Μαγαλιός Γιώργος / Μπάσο-Φωνητικά-Ηχογράφηση-μίξη & clip: Κοπαρανίδης Θέμης / Γυναικεία φωνή: Ζούκα Ανδρομάχη /: Κοπαρανίδης Θέμης / Δημιουργία των σκίτσων: Κατερίνα Γκρίμπα / Σχεδιασμός του λογότυπου: η εταιρεία kyvos.site

Η περιγραφή των «Αλγόρυθμων» για την δημιουργία της «Άνοιξης» είναι οι εξής:

« ….Η «Άνοιξη» γράφτηκε το 2005. Ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολλές υποχρεώσεις, χωρίς να έχουμε τον χρόνο που θα θέλαμε για να αφιερώσουμε σε κοντινούς μας ανθρώπους. Κάθε φορά που καταφέρναμε να βρεθούμε με αυτούς τους ανθρώπους όλα γινόντουσαν πιο λαμπερά, σαν να ανθίζανε. Όταν έφτανε όμως η ώρα του αποχωρισμού όλα σκοτείνιαζαν ξανά. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα θέλαμε να αποτυπωθούν στο τραγούδι, για να είναι χαραγμένα και για πάντα στην μνήμη μας. Από την έως τώρα ανταπόκριση των ακροατών νομίζω πως το έχουμε πετύχει. »

Ένα μήνυμα των «Αλγόρυθμων» προς τους συναδέλφους τους και

τα μικρά παιδιά που αρχίζουν να ασχολούνται με την μουσική είναι το εξής:

«…Είναι αυτή η μαγεία που κρύβει η μουσική μέσα της και που σου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείς άμεσα τα συναισθήματα σου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε ότι είναι βασική προϋπόθεση τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με την μουσική και τις τέχνες συνολικότερα. Θα τους δοθεί μέσα από αυτή την διαδικασία η δυνατότητα να δούνε στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητα τους που δεν θα έβγαιναν διαφορετικά στην επιφάνεια. Φυσικά και να μην απογοητευτούν με την πρώτη δυσκολία, μιας και μέσα από την τριβή και την όλη διαδικασία της μάθησης έρχεται και η εξέλιξη. Όσον αφορά τους συναδέλφους μας να ευχηθούμε αντοχή, δύναμη, υγεία πάνω απ’ όλα γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ανταμώσουμε και πάλι για να επικοινωνήσουμε όπως εμείς γνωρίζουμε…».

Τέλος το συγκρότημα αυτή την περίοδο ηχογραφεί το δεύτερο τραγούδι τους σε στίχους και μουσική του Φώτη Παπανικολάου. Ενώ παράλληλα δουλεύουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά κομμάτια, το οποίο θα παρουσιάσουν στο άμεσο μέλλον.

Μάθετε για τα νέα έργα και τις εμφανίσεις των «Αλγόρυθμων» ακολουθώντας τους στο:

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.