Νόβακ Τζόκοβιτς – ένας ήρωας με ρακέτα!!
14 Ιουνίου 2021
Μάνος Χατζιδάκις: άφησε εποχή με τα τραγούδια του!!
15 Ιουνίου 2021

Ροδος: το νησί των Ιπποτών (ιι)

Η Λίνδος είναι μια μικρή παραδοσιακή πόλη στην ανατολική ακτή της Ρόδου, 50 χιλιόμετρα νότια του κέντρου.

Η πόλη έχει μακρά ιστορία.

Η Λίνδος ιδρύθηκε από τη φυλή των Δωριέων το 10ο αιώνα π.Χ. Ήταν μία από τις έξι Δωριείς πόλεις που σχημάτιζαν την περιοχή με την ονομασία “Η Δωρική Εξαποστολή”.

Η Λίνδος είχε μεγάλη δύναμη στον έλεγχο των θαλασσών λόγω του ισχυρού ναυτικού της. Η θέση της πόλης ήταν ιδανική για συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Φοινίκων βασιλιάδων

και από τον 8ο αιώνα η Λίνδος έγινε ένα από τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα. Για πολλά χρόνια επεκτεινόταν σιγά σιγά, μέχρι τα τέλη του 5ου αιώνα, όταν ιδρύθηκε η Ρόδος (κέντρο) και η Λίνδος άρχισε να παρακμάζει.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία η Λίνδος ιδρύθηκε από τον Δανάο, γιο του βασιλιά της Αιγύπτου,

ο οποίος πήγε εκεί με τις 50 κόρες του για να ξεφύγει από τις οικογενειακές επιπλοκές, όπως είχε προγραμματιστεί για τις κόρες του να παντρευτούν 50 γιους του αδελφού του.

Ο Δαναός έχτισε το δωρικό ναό της Αθηνάς στην ακρόπολη και έβαλε ένα άγαλμα της Αθηνάς ως αφιέρωμα.

Κοντά στο χωριό Θεολόγος, μπορείτε να επισκεφθείτε την περίφημη κοιλάδα των Πεταλούδων.

Πρόκειται για έναν σπάνιο βιότοπο που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria (ένα πολύ σπάνιο είδος που το συναντά κανείς σε πολύ λίγα μέρη σε όλο τον κόσμο), η οποία κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο κατά την περίοδο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων ανήκει διοικητικά στο χωριό Θεολόγος.

Είναι μια μικρή και κάπως σκοτεινή πευκόφυτη κοιλάδα που διασχίζεται από ένα ρεύμα, σκιερά μονοπάτια, καλοσχηματισμένες λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ξύλινες γέφυρες σε διάφορα μέρη του μικρού ποταμού Πελεκάνου (από τον οποίο διασχίζεται η κοιλάδα).

Οι πεταλούδες κοιμούνται στις σκιερές πλευρές των κορμών των δέντρων ή γύρω από τις ρίζες.

Το θέαμα της αποικίας των πεταλούδων είναι από μόνο του μαγευτικό, αλλά αν οι πεταλούδες είναι ξύπνιες σχηματίζουν ένα σύννεφο το οποίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό,

δεδομένου ότι αποκαλύπτει το πορτοκαλί χρώμα των φτερών τους.

Comments are closed.