Η Ιστορία του Ρεμπέτικου τραγουδιού!!
11 Ιουνίου 2021
Το γεφύρι της Άρτας… ο θρύλος συναντάει την ιστορία!!
12 Ιουνίου 2021

Εντυπωσιακά γλυπτά …στην άμμο!!(video)

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο Βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια , κομμάτια…Έτσι μας συμβουλεύει το γνωστό τραγούδι..

Έλα όμως που το αποτέλεσμα είναι ονειρικό!!

Λίγα λόγια για την τέχνη της γλυπτικής

 Η γλυπτική αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της αρχαίας ελληνικής τέχνης και της πανανθρώπινης  καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η αρχαία ελληνική τέχνη ήταν έκφραση θρησκευτικότητας και πράξη ιερή, ένα συνταίριασμα μύθου και λόγου,

μία προσέγγιση της αδιαίρετης ενότητας του αρχικού είναι που ο καλλιτέχνης με δυναμισμό και ευαισθησία προσπαθούσε  να εντοπίσει και να αποτυπώσει.

Αυτή είναι η αιώνια και αμετάβλητη αρχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας των αρχαίων Ελλήνων.

Στα πρώτα της βήματα η γλυπτική θα απεικονίσει θεούς και ήρωες με την ίδια απόκοσμη ακτινοβολία. Στη συνέχεια οι ήρωες και τα κατορθώματά τους θα αποτελέσουν τη βασική έμπνευση των καλλιτεχνών. Τέλος ο πολίτης, απογυμνωμένος από  οποιαδήποτε  ιδανική προσέγγιση, θα απεικονιστεί περιπτωσιακά αλλά εξίσου συναρπαστικά.

    Η αρχαία ελληνική γλυπτική τέχνη σε όλες της τις εκφράσεις μένει πάντοτε βαθύτατα ανθρωποκεντρική. Αφετηριακή της έκφραση είναι τα πρωτοελλαδικά και κυκλαδικά ειδώλια με τη σαφή αρχιτεκτονική δομή και την αφαιρετική σύλληψη στην απόδοση της πραγματικότητας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλα.

Μπορεί να είναι σκληρά υλικά όπως:

Πέτρα

Μάρμαρο

Ξύλο

Πλαστικό

Μπορεί να είναι μαλακά υλικά όπως:

Πηλός

Διάφορα εύπλαστα πλαστικά

και …άμμο…

Παρακάτω θα κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης της γλυπτικής στην άμμο και θα δούμε εντυπωσιακά έργα με πρώτο τον Μυστικό δείπνο.

Ελάτε στην παρέα της ”Γωνιά Χαλάρωσης” στο Facebook

Comments are closed.