Όταν ο Πάγκαλος απαγόρευσε τις κοντές φούστες
11 Μαΐου 2021
Στράτος Διονυσίου : Τραγουδούσε στην ψυχή..
11 Μαΐου 2021

Διάφανη Ψυχή από την Αναστασία Κορινθίου

Καλώς ήρθατε στη ‘’Γωνιά Χαλάρωσης’’ και σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Σήμερα μας φέρατε στη γωνίτσα μας το βιβλίο ‘’Διάφανη Ψυχή’’ από τις εκδόσεις Υδροπλάνο..και θα ήθελα να μας πείτε για αυτό το σεντούκι που έχουμε όλοι μας, την ψυχή…

Η ψυχή μας είναι το σεντούκι μας ; Είναι εκείνο το σημείο που φυλάμε και το φως μας και το σκοτάδι μας;

Στην ψυχή μας κατοικούν οι μνήμες μας…άρα και τα σκοτάδια μας και το φως μας.Είναι το μαύρο κουτί της ζωής μας , αυτό που μετά από μία καταστροφή θα «δείξει» τι έφταιγε , τι πήγε λάθος!

Το βιβλίο όπως λέτε μιλάει για την γυναικεία και την παιδική κακοποίηση . Ένα παιδί καταλαβαίνουμε ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση εκατό φορές όλοι…Μια γυναίκα και κυρίως στη σύγχρονη εποχή πως επιτρέπει τον οποιονδήποτε να την κακοποιεί και να της βιάζει το σώμα και κυρίως την ψυχή. Και αναφέρω τη σύγχρονη εποχή διότι η γυναίκα πλέον είναι ανεξάρτητη, μορφώνετε και γενικά έχει τον έλεγχο της ζωής της..γιατί το επιτρέπει ;

Πολλές φορές στην ζωή μας , δεχόμαστε κακοποίηση και δεν το καταλαβαίνουμε καν.Κοινωνικά κατάλοιπα, λάθος νουθετήσεις και συμβουλές από γονείς και φίλους, το κλασσικό «τι θα πει ο κόσμος» , μας κάνουν να δεχόμαστε στωικά απειλές, βρισιές, βία , ψυχολογική πίεση και εξευτελισμό!

Εκείνος που κακοποιείτε μπορεί να χάσει τον εαυτό του και να γίνει ο ίδιος δαίμονας ;

Αυτός που δέχεται κακοποίηση δεν γίνεται δαίμονας, ζει με δαίμονες μέσα του! Ακόμη χειρότερο!

Έχουμε και τον υπαίτιο της κακοποίησης που είναι ένας υπεράνω υποψίας αλλά με τους δαίμονες του…μπορεί αυτοί οι ‘’δαίμονες’’ να είναι ο δικός του βιασμός και βιωματικός πόνος από παιδική ηλικία ;

Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ναι…Η αγάπη ήταν είναι και θα είναι το φάρμακο για όλα.Το αντίθετο της είναι ο φόβος και όσοι ζουν με ….φοβο τότε είναι πιο ευάλωτοι στο…μίσος!

Μπορεί ένας άνθρωπος να γιατρέψει τις πληγές της ψυχής του μόνος του ή θα πρέπει να βρει έναν άλλον άνθρωπο για να τον οδηγήσει στο φως και να τον κάνει να πιστέψει και πάλι στην ίδια τη ζωή, στο φως;

Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για άλλους ανθρώπους.Πόσο τυχεροί είμαστε όταν συναντούμε ανθρώπους – οδηγητές στο φως, φτιαγμένους για να γίνουν άγγελοι χωρίς φτερά!

Το περίφημο άλλο μισό μας ήταν πάντα ένα τέλειο ολόκληρο και εμείς αναλωθήκαμε να ψάχνουμε μισερεμένα κουφάρια έρωτα!

Όποιος γίνετε μάρτυρας μια κακοποίησης και δεν μιλάει γίνετε αυτόματα συνένοχος..Αυτό δυστυχώς το βλέπουμε πολύ έντονα σε πολλές περιπτώσεις κακοποίησης . Τι νομίζετε ότι ευθύνεται για αυτή την αδιαφορία που κατακλύζει τον κόσμο σήμερα;

Ο φόβος…Η άισθηση ότι οι άλλοι είμαστε εμείς.Το μερίδιο ευθύνης και η μάσκα που μπήκε όχι μόνο στα χείλη μας μα και στα μάτια μας!

Πιστεύετε ότι η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε μια στροφή προς το μέσα μας όλοι ;

Νια, ήταν η στιγμή να συστηθούμε και πάλι με τον εαυτό μας .Να «μας δούμε» ακριβώς όπως είμαστε δίχως μακιγιάζ σε πρόσωπο και σκέψεις, δίχως φωτοσοπ στις αλήθειες μας.

Τι θα λέγατε στα θύματα της κακοποίησης και τι θα λέγατε στους δράστες;

Θα έλεγα το ίδιο και στους δυο.

ΦΤΑΝΕΙ!

Θα ήθελα να κλείσουμε τη συζήτησή μας με ένα μικρό απόσπασμα από τη ‘’Διάφανη Ψυχή’’ και σας ευχαριστούμε πολύ που καθίσατε στη γωνίτσα μας!!

Να φοβάσαι τους αναγάπητους ανθρώπους, αυτούς που φτιάχτηκαν από το μισό του έρωτα και έγιναν δεκανίκι στις αναπηρίες της ψυχής.Η ψυχή είναι φτιαγμένη για να παίζει κυνηγητόκι όχι κρυφτό και κουτσό. Πες φτου ξελευθερία!

Εγώ σας ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση!

Comments are closed.