”ΡΩΓΜΗ”- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ
3 Απριλίου 2021
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ -ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
4 Απριλίου 2021

Melissanis Cave in Kefalonia-Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνη -Σάμη Κεφαλλονιάς

Melissanis Cave Kefalonia

Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη και από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του νησιού της Κεφαλονιάς. 

Ο Μύθος

Κατά τη μυθολογία, η λίμνη της Μελισσάνης ήταν το μέρος που λατρευόταν ο θεός Πάνας και οι νύμφες. Μια εξ αυτών, ερωτεύθηκε τον τραγοπόδαρο θεό αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της και για το λόγο αυτό η νύμφη αυτοκτόνησε στα νερά της λίμνης. Η νύμφη αυτή ονομαζόταν Μελισσάνθη, και από εκεί προέκυψε το όνομα της λίμνης «Μελισσάνη». Επίσης το σπήλαιο ονομάζεται και «Σπήλαιο των Νυμφών».

Η λίμνη ανακαλύφθηκε το 1951, και έπειτα από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της, ήρθαν στο φως ευρήματα του 3ου και 4ου αιώνα π.Χ. τα οποία πιστοποιούσαν την λατρεία του θεού Πάνα, αλλά και την παρουσία των νυμφών. Τα ευρήματα αυτά σήμερα βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου.

Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και έχει διάσταση 40Χ50 μέτρα και δημιουργήθηκε έπειτα από πτώση ενός κομματιού της οροφής ως αποτέλεσμα σεισμικής δόνησης. Η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και έχει μήκος 160 μέτρα. Η επίσκεψη στη λίμνη πραγματοποιείται με βάρκες . Η καλύτερη ώρα για επίσκεψη στη λίμνη είναι το μεσημέρι διότι οι ακτίνες του ήλιου δίνουν ένα εκπληκτικό γαλαζοπράσινο χρώμα στα νερά της λίμνης και μπορεί ο επισκέπτης να δει μέχρι το βυθό .Το μεγαλύτερο κομμάτι του σπηλαίου αποτελείται από σταλακτίτες των οποίων η ηλικία φτάνει τα 20.000 χρόνια.

Melissani Cave, Kefalonia, Greece. Melissani Lake is covered by the cave on the Kefalonia island and attracts many tourists. On the outside the cave is surrounded by the forest and on the inside a magnificent site opens: a rocky cave filled with crystal clear water.

In Greek mythology the site is known as the Cave of the Nymphs. It has two big halls and an island in the middle. One of the halls opens on the surface and lets the light in, which makes the water so clear it seems that the boats are gliding through the air.

Let's take a boat ride 

Follow us on Facebook

Ελάτε να κάνουμε ξενάγηση!!

Comments are closed.