Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Εικαστικός Διαγωνισμός & πρόταση για ένα ταξίδι στον κόσμο !!
24 Μαρτίου 2021
Διαδραστικός χάρτης με τα τραγούδια του ‘21 από το Γυμνάσιο Αμαρουσίου
24 Μαρτίου 2021

ΤΑΧΙΝΙ- Θρεπτική αξία

Είναι ένα τρόφιμο γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως αγαπητό στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και στις Ασιατικές Χώρες. Στην Ελλάδα καταναλώνεται όλο τον χρόνο, αλλά η κατανάλωσή του αυξάνεται αισθητά κατά τις περιόδους νηστείας.

Το Σουσάμι – ένα προϊόν που οι αρχαίοι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι λαοί τηςΜεσογείου χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους διατροφή

Προϊόντα με βάση το σουσάμι, όπως είναι το ταχίνι, διαθέτουν εξίσου ευεργετικές ιδιότητες.Το ταχίνι περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία. 

Η ένταξή του στο καθημερινό διαιτολόγιο αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως εξάλλου απέδειξε και η ανάλυση και μελέτη των ιδιοτήτων του σουσαμιού και των προϊόντων του από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα οφέλη

Βοηθά στηνκαταπολέμηση της χοληστερίνης, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικούσυστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη. 

Είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α.,αμινοξέα και υδατάνθρακες. Σπάνια μία και μόνο τροφή καταφέρνει να συνδυάζε ιόλα αυτά τα συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία τουοργανισμού και για τον λόγο αυτό, πολλοί θεωρούν, πως το ταχίνι είναι μια σούπερ-τροφή.

Επιπλέον

Προστατεύει την επιδερμίδα

Την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

Ρύθμιζε την αρτηριακή πίεση

Και μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με ταχίνι.

Μπισκότα με ταχίνι , μέλι και κακάο

Yλικά για 10 μπισκότα

  • 100γρ ταχίνι με κακάο
  • 120γρ μέλι
  • 120γρ νιφάδες βρώμης
  • μια χούφτα cranberries

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά! Το ταχίνι και το μέλι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μεμβράνη. Την πλάθουμε σε ρολό, σαν να φτιάχνουμε σαλάμι και τη βάζουμε για 5λεπτά στην κατάψυξη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, και κόβουμε τη ζύμη σε ροδέλες. Δεν πειράζει αν διαλύεται, πατήστε με τα χέρια και θα ενωθεί. Στο ψήσιμο δεν θα φουσκώσουν πολύ, συνεπώς δεν χρειάζοναι μεγάλη απόσταση.

Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε μόλις για 10 λεπτά για να είναι σχετικά τραγανά. Μην τα αφήσετε ούτε λεπτό παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.

Πηγή συνταγής Shape.gr

Τις πληροφορίες μας της έστειλε η Κα Μάγδα Γκοστίλη, με πηγή πληροφόρισης el wikipedia.org/ greenfanilytoellinikon

Comments are closed.