Καππαδοκία – επίσκεψη σε μια υπόγεια πόλη!!
15 Μαρτίου 2021
Αχέρωντας -Πύλες του Άδη
16 Μαρτίου 2021

Θεατρικές παραστάσεις ΔΩΡΕΑΝ για παιδιά από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!!

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα παιδικού θεάτρου που είναι στις 21 Μαρτίου.

Διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους μέσω Facebook Live.

Έτσι στις 20 Μαρτίου στις 19:00 μπορούν οι μικροί μας φίλοι να δουν την παράσταση Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Σαιντ-Εξυπερύ

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ 5 ΩΡΕΣ (7μμ-12μμ)
Ο «μικρός πρίγκιπας» θα παρουσιαστεί σε ένα μουσικό διαδραστικό αναλόγιο, για παιδιά κάθε ηλικίας, από την θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς
Ο μικρός πρίγκιπας κατέβηκε από τον πλανήτη του για να μείνει στις καρδιές μας. Ο κόσμος του είναι φτιαγμένος με γενναιοδωρία, είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται. Είναι φτιαγμένος για την εποχή μας.
Ξεδιπλώνοντας μία μία τις σελίδες του έργου και μία μία τις συναντήσεις του μικρού πρίγκιπα θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.
Δίπλα στον αφηγητή μας θα είναι ο μουσικός Θοδωρής Παπαδημητρίου που θα παίζει ζωντανά με το τσέλο του, αλλά και με άλλα μουσικά όργανα και θα ντύνει την αφήγηση με τη μαγεία των ήχων.
Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού θα συμβολίζονται με τα αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και ο αφηγητής με την τεράστια εμπειρία του στο κομμάτι της διάδρασης θα επικοινωνεί όλα τα μυστικά του βιβλίου.
Σε επιλεγμένα σημεία θα σταματάει η ανάγνωση για να δώσουμε στα παιδιά λόγο. Τα οποία μέσα από το chat θα μπορούν να μας στέλνουν τις απαντήσεις τους!
Και ο λόγος τους θα αφορά όχι μόνο την δική του συμμετοχή αλλά και τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη διείσδυση στον αινιγματικό κείμενο του Εξυπερύ αλλά και σε θέματα όπως είναι η φιλία η αγάπη η ματαιοδοξία.

Η δράση αυτή υποστηρίζει την “ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”.Η “ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ” αρχικά γεννήθηκε από μια ομάδα Γυναικών Γιατρών Εθελοντών με πολλή αγάπη, αισιοδοξία και μεράκι..

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες .

Στις 21 Μαρτίου στις 19:00 οι μικροί φίλοι μπορούν να δουν την παράσταση Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Η ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ (από τις 7μμ έως τις 11.45μμ)
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με την sold out παράστασή της «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Κάντε ΕΔΩ ΤΩΡΑ μια εικονική περιηγηση στην Ακρόπολη τον 5ο αιωνα!!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με την sold out παράστασή της «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση «Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» μέσα από τις οθόνες τους σε μία παράσταση ειδικά μαγνητοσκοπημένη από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος για την οθόνη. Ελάτε να φτιάξουμε ΜΑΖΙ την κουβέρτα του Ραφτάκου για να ζεστάνουμε όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη ΓΗ! OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Η δράση αυτή υποστηρίζει το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ”
Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» είναι αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοκοπικού χαρακτήρα όπου ιδρύθηκε το 1986. 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην Καππαδοκία, να γνωρίσουμε τις υπόγειες Πόλεις

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να χαλαρώνουμε παρέα!!

Comments are closed.